Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Vasario » 16

Liaudies medicina nuo klimakso sutrikimų rekomenduoja tokias priemones

Klimakso laikotarpis - tai palaipsnis kiaušidžių funkcijų užgesimas. Vyrauja nuomonė, kad klimakso laikotarpis yra tiesioginis perėjimas nuo vaikų gimdymo į senatvę, bet tai - neteisinga nuomonė.

Esant geroms gyvenimo sąlygoms ir normaliai organizmo būklei, fiziologinis reprodukcinės funkcijos ir menstruacijų pasibaigimas ne tik nesukelia senatvės ir visų funkcijų suvytimo, bet, atvirkščiai, padeda dar ilgą laiką išlaikyti sveikatą ir moters libido. Genitalijų atrofija neįvyksta, organizme lieka dar pakankamas kiekis ekstrogenų ir kitų hormonų.

Organizmo senėjimas vyksta visą gyvenimą. Nuo pat gyvenimo pradžios paraleliai vyksta ir evoliucijos, ir involiucijos procesai. Todėl į klimakso laikotarpį neteisinga žiūrėti kaip į kritinį moters amžių, kuriam neva būdinga jau atėjusi senatvė ir ją lydintys negalavimai. Po klimakso laikotarpio eina ne senatvė, o menopauzė, taip pat turinti savų ypatumų.

Pirmoji klimakso laikotarpio fazė moterims būna, sulaukus 45-47 metų. Anksčiau klimaksas gali vystytis dėl dažnų gimdymų, nėštumo nutraukimų, uždegiminių moteriškų lytinių organų ligų. Moterims, sergančioms gimdos mioma, menopauzė prasideda vėliau, sulaukus 55 metų ir daugiau. Klimakso laikotarpiu daug moterų vargina nutukimas, bendras silpnumas; kai kurioms, išlikus estrogeninei kiaušidžių funkcijai, gali vystytis hipertoninė liga, cukrinis diabetas, hiperplastiniai procesai krūtyse ir gimdoje.

Klimakso laikotarpiu moterys turėtų pašalinti iš savo raciono alkoholį, produktus, dirginančius centrinę nervų sistemą. Siekiant užkirsti kelią komplikaijoms, būtina mankšta, saikingi pasivaikščiojimai, masažas, pieno produktų ir augalų dieta. Labai svarbu pagyvenusio ir garbaus amžiaus moterims atsikratyti nutukimo. Dažnai normalią klimakso laikotarpio eigą komplikuoja taip vadinamas klimakso sindromas. Tai yra vegatatytviniai, neuroen-dokrininiai, apykaitiniai ir psichoemociniai sutrikimai bendrųjų ir vietinių pakitimų, vykstančių moters organizme, fone.

Paprastai moterys skundžiasi karščio pylimais galvoje, viršutinėje kūno dalyje ir gausiu prakaitavimu, galvos svaigimu, padažnėjusiu širdies plakimu, nuovargiu, bendru silpnumu. Jas taip pat vargina miego sutrikimai, padidėjęs emocinis labilumas, sąnarių skausmai, vulvos niežėjimas ir kiti sutrikimai. Dažniausiai karščio pylimai vargina rudens ir žiemos laikotarpiais.

Skiriamos lengva, vidutinė ir sunki klimakso laikotarpio eigos forma. Lengva forma - bendra moters būklė keičiasi mažai, karščio pylimų -ne daugiau kaip 10 per parą. Vidutinė forma - karščio pylimų būna iki 20 per parą, svaigsta galva, skauda galvą, būdingas bendras silpnumas, miego ir atminties sutrikimai. Sunki forma - karščio pylimus sunku suskaičiuoti, moteris nedarbinga, skundžiasi nuotaikos nepastovumu, neramumu, nemotyvuotu nerimu. Jai sunku į ką nors susikoncentruoti, skaityti, rašyti ir pan.

Esant sunkiai klimakso formai, gali vystytis taip vadinama kardiopatija, kurią lydi skausmai širdies plote, pereinantys į kairę mentį ir ranką. Prieš šiuos skausmus pastebimas šaltkrėtis arba šaltas prakaitas, oro trūkumas, karščio priplūdimai į galvą, pykinimas ir pan.

Gydymas skiriamas iš esmės sergant vidutine ir sunkia klimakso sindromo forma. Rekomenduojamas dietinis ir higienos režimas, polivitaminai, raminamosios priemonės, fizioterapija ir gydomoji mankšta.

Liaudies medicina nuo klimakso sutrikimų rekomenduoja tokias priemones:

- Varpotosios veronikos. Valgomąjį šaukštą džiovintos žolės užpilti 300 ml verdančio vandens. Pusę išgerti, likus 10 minučių iki valgio, o likusią dalį - pertraukose tarp valgymų. Per dieną išgerti 300 ml antpilo. Gerai padeda nuo galvos svaigimo, galvos skausmo klimakso laikotarpiu.

- Paruošti mišinį: 10 g vaistinių ramunėlių, 10 g paprastųjų kraujažolių žolės, 10 g žąsinių sidabražolių, 5 g ugniažolių.

Valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti 1 valandą, nukošti. Vartoti po 2 stiklines per dieną nedideliais gurkšniais.

- Paruošti mišinį: 3 dalys šeivamedžių žiedų, 3 dalys skleistenių žolės, 3 dalys anyžių vaisių, 3 dalys trispalvių našlaičių žolės, 2 dalys dygliuotųjų dirvenių šaknų, 3 dalys šaltekšnių žievės, 3 dalys saldymedžių šaknų, 2 dalys medetkų žiedų, 2 dalys miškinių dedešvų.

Valgomąjį šaukštą smulkinto mišinio užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti 1 valandą, kad nusistovėtų. Gerti po 2 stiklines per dieną nedideliais gurkšneliais.

- Žaliosios rūtos - 15 g spiritinės trauktinės su šaukštu vandens arba ant gabalėlio cukraus 3 kartus per dieną.

Trauktinė: 1 dalį šviežių rūtų lapų užpilti 6 dalimis spirito, laikyti 10 dienų tamsioje vietoje, nukošti, nuspausti.

Gydomasis mišinys nuo klimaksinių sutrikimų: 3 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio, ant gabalėlio cukraus vartoti valerijonų tinktūrą - 20 g, gudobelių žiedų tinktūrą - 20 g, abrikosų branduolių nuovirą (1:10) - 15 g, kamparų miltelių - 1 g, pipirmėčių aliejaus - 15 lašų.

Nuo širdies ligų, nuo priplūdimų į galvą, širdies neurozės ir kitų klimaksinio sindromo pasireiškimų vartoti gudobelių žiedų tinktūrą po 40 lašų tris kartus per dieną.

Ji ruošiama taip: šviežių vaisių ir žiedų sultis užpilti dvigubu kiekiu 96 % spirito, laikyti 14 dienų.

Tais pačiais atvejais galima vartoti gudobelių žiedų, sukatžolių žolės, pūkelių žolės ir ramunėlių žiedų šutinį santykiu 4:4:4:1. Jis ruošiamas iš 1 valgomojo šaukšto mišinio ir stiklinės verdančio vandens.

- Klimakso laikotarpiu nervingoms, linkusioms į isterijas moterims rekomenduojama arbata iš tokio mišinio: 20 g krunių žolės, 20 g gervuogių lapų, 10 g gudobelių žiedų, 20 g sukatžolių žolės,15 g pūkelių žolės. Šią arbatą giria visos moterys: po 10 dienų vartojimo  sumažėja priplūdimų į galvą, praeina kūno, kaklo niežėjimas, galvos skausmai, sugrįžta apetitas ir miegas.

- 3 valgomuosius šaukštus gudobelių žiedų užpilti 3 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti per naktį. Ryte dėti ant ugnies, pavirti 3 minutes, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1 stiklinę tris kartus per dieną.

- Sumaišyti 10 g graikinių riešutmedžių lapų, 20 g dygliuotųjų dirvenių šaknų, 20 g varpučių šakniastiebių, 20 g kadagių uogų, 20 g rykštenių žolės. 1 valgomąjį šaukštą gerai susmulkinti mišinio užpilti stikline verdančio vandens, ant mažos ugnies pavirti tris minutes, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po 1 stiklinę tris kartus per dieną nedideliais gurkšneliais.

- Moterų organizmą klimakso laikotarpiu palankiai veikia bičių pienelis. Vartoti jį gryną, arba po 1 «Apilak» tabletę 3 kartus per dieną.

- Vaistiniai isopai. Bulgarų liaudies medicina šias žoleles naudoja kaip priemonę nuo prakaitavimo, ypač klimakso laikotarpiu ir sergant plaučių tuberkulioze. Iš žolės ruošiamas antpilas ir tinktūra. Antpilas: 1 arbatinį šaukštelį smulkiai supjaustytos žolės užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po 172 stiklinės tris kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Tinktūra: du valgomuosius šaukštus žolės užpilti stikline 40 % spirito arba degtinės, laikyti 14 dienų, nukošti. Vartoti po 30 lašų tris kartus per dieną.

- Nuo klimakso neurozės rekomenduojama gerti mėtų antpilą po 1 stiklinę ryte ir vakare. Mėtas galima sumaišyti su kiečių, pankolių žole, liepų žiedais ir šaltekšnių žieve - vienodais kiekiais.

2 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 200 ml verdančio vandens, vandens vonelėje pakaitinti 15 minučių, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Dar pripilti virinto vandens iki 200 ml.

-  Apynių spurgų antpilas naudingas nuo neurozių (ypač klimakso laikotarpiu, nemigos ir kaip priemonė, malšinanti skausmingą šlapimo pūslės sudirginimą, sergant cistitu).

- Imbieras. Imbierų milteliai, sumaišyti su medumi, rekomenduojami moterų menstruacijoms atkurti.

Imbieras naudingas, gydant impotenciją, baltąsias, vandenę. Jis sustiprina lytinį potraukį, stiprina moterų gimdą. Imbiero vartojimo dozė: milteliai - 10 g du kartus per dieną (užgeriant arbata); tinktūra - 2 g šaknų miltelių užpilti 200 ml degtinės. Vartoti po 30 lašų tris kartus per dieną.

- Gydymas citrinomis ir kiaušinių lukštais. Supjaustyti ir susmulkinti dešimt citrinų su žievele, sumaišyti su 5 kiaušinių lukštais. Kai kiaušinių lukštai ištirpsta (po 8-10 dienų), vartoti mėnesį po 2 valgomuosius šaukštus tris kartus per dieną.

- Kvapieji rozmarinai. 20 g šviežių rozmarinų lapų užpilti 200 ml verdančio vandens, pavirti 20 minučių ant mažos ugnies. Vartoti po pusę arbatinio šaukštelio 3-4 kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2017 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Obuolių nuoviras gydo užkimimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: obuoliai, vanduo.

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 08:29 Receptai – Patiekalai Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteili...

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau