Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 10

Liaudies medicina. Akių ligos: leukoma, miežis, naudingi patarimai

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo).

Leukoma – pilkas arba baltas akies ragenos drumstis. Liga prasideda po ragenos traumos arba uždegimo, kai išveša jungiamasis audinys. Gali susidrumsti visa ragena arba tik dalis. Silpsta rega.

Leukomos simptomai:

● ašarojimas
● akių skausmas
● išskyros iš akių
● svetimkūnio pojūtis akyje
● šviesos baimė
● balkšva, gelsva ragena
● baltas randas ant ragenos
● suprastėjęs regėjimas

Receptai:

● Gerai padeda akies praplovimas jūros puta.

● Natūralus leukomos gydymas: išpjauti ką tik iškeptame ruginės duonos kepale stiklinės skersmens angą, įkišti į ją stiklinę aukštyn dugnu. Kai stiklinė iš vidaus aprasos, gautą drėgmę surinkti ir įlašinti į akį.

● Leukomos gydymas namuose: kasdien po 1 lašą šviežios lydekos tulžies lašinti į akį. Gydymas trunka mėnesį.

● Liga išgydyti padeda akišveitės pavilgai. 1 valgomąjį šaukštą akišveitės užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 1 val. ir perkošti. Pavilgus dėti 2-3 kartus per dieną, laikyti po 40-60 min. Galima gerti po 1/3 užpilo stiklinės 3-4 kartus per dieną. 3 kartus per dieną galima vartoti po 1 g (ant peilio galiuko) džiovintos žolės. Kada akies raudonumas praeis, reikia reguliariai 1-2 kartus per dieną įpusti į ją truputį cukraus pudros. Stipriai paraudonavus akims 5-6 dienoms pudros įpūtimą nutraukti, vėliau tęsti procedūrą 20-30 dienų.

● Sudeginti rozmariną, pelenus kruopščiai sumaišyti su medumi. Tepti akis nakčiai. Savaitę daryti valomąsias ramunėlių klizmas.

● Išspausti iš žydinčių raudonojo dobilo galvučių sultis ir sumaišyti su medumi santykiu 2:1. Tepti akių vokus 2-3 kartus per dieną, lašinti į akis po 3-5 lašus.

● Ugniažolės sultis sumaišyti su medumi santykiu 1:1. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol nustos formuotis puta, o mišinys sutirštės iki medaus konsistencijos. Mišiniu tepti vokus sergant leukoma ir konjunktyvitu.

● Ajero šaknų nuoviras geriamas nuo leukomos ir regėjimo gerinimui.

● Leukomos gydymui - ugniažolės sultis sumaišyti su medumi santykiu 1:1. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol nustos formuotis puta, o mišinys sutirštės iki medaus konsistencijos. Mišiniu tepti vokus sergant leukoma ir konjunktyvitu.

● Leukomos gydymui - sudeginti rozmariną, pelenus kruopščiai sumaišyti su medumi. Tepti akis nakčiai. Savaitę daryti valomąsias ramunėlių klizmas.

● Leukomos gydymui - kasdien po 1 lašą šviežios lydekos tulžies lašinti į akį. Gydymas trunka mėnesį.

● Leukomos gydymui - išspausti iš žydinčių raudonojo dobilo galvučių sultis ir sumaišyti su medumi santykiu 2:1. Tepti akių vokus 2-3 kartus per dieną, lašinti į akis po 3-5 lašus.

● Leukomos gydymui - išpjauti ką tik iškeptame ruginės duonos kepale stiklinės skersmens angą, įkišti į ją stiklinę aukštyn dugnu. Kai stiklinė iš vidaus aprasos, gautą drėgmę surinkti ir įlašinti į akį.

● Leukomos gydymui - gerai padeda akies praplovimas jūros puta.

● Leukomą išgydyti - padeda akišveitės pavilgai. 1 valgomąjį šaukštą akišveitės užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 1 val. ir perkošti. Pavilgus dėti 2-3 kartus per dieną, laikyti po 40-60 min. Galima gerti po 1/3 užpilo stiklinės 3-4 kartus per dieną. 3 kartus per dieną galima vartoti po 1 g (ant peilio galiuko) džiovintos žolės. Kada akies raudonumas praeis, reikia reguliariai 1-2 kartus per dieną įpusti į ją truputį cukraus pudros. Stipriai paraudonavus akims 5-6 dienoms pudros įpūtimą nutraukti, vėliau tęsti procedūrą 20-30 dienų.

● Ajero šaknų nuoviras geriamas nuo leukomos ir regėjimo gerinimui.

Miežis

● Natūralus miežio gydymas: marlės pagalba dėti rūgpienio kompresus arba dėti ant akies voko sumirkytą rūgpienyje skepetaitę.

● Miežio gydymas namuose: nuskinti 5 plačialapio gysločio lapus, praplauti juos šaltame vandenyje ir iš eilės dėti juos į vietą, kur yra miežis, keičiant lapus kas 5 min. Ant gysločio lapo galima pridėti šildyklę arba karštą, išvirtą kietai kiaušinį, laikyti kol ji neatauš. Po 2 val. procedūrą pakartoti. Per keletą dienų miežis turėtų ištekėti.

● Pakaitinti ant keptuvės sėmenis, supilti juos į nosinę, užrišti ir šildyti vietą, kur yra miežis.

● Dėti ant miežio ištrintas šviežias varnalėšos šaknis.

Naudingi patarimai

● Norint išvalyti akis, patartina jas atmerkti švariame vandenyje.

● Jei į akį papuolė kalkės, reikia paruošti koncentruotą cukraus tirpalą. Pasistengti atmerkti akį ir sudrėkinti ją tirpalu. Tai reikia padaryti labai greitai, kad kalkės nespėtų išėsti akies.

● Papuolusią į akį metalinę drožlę galima pašalinti magneto pagalba, o jei magnetas jos nepritraukia – pašalinti susuktos vatos gabalėliu.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 10:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai migrenos gydymui

Migrena liaudies medicinoje, migrena, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo migrenos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau