Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Kovo » 15

Malaizija - po smarkaus lietaus Kvala Lumpūre nuslinko žemės nuošliauža

Mažiausiai 4 žmonės žuvo po to, kai smarkios liūtys sukėlė nuošliaužą gyvenamajame rajone Kvala Lumpūro (Malaizija) pakraštyje.

Dalis šlaito užgriuvo ant namų ir automobilių Ampang Jaya rajone Hulu Langato apygardoje, rytinėje Selangoro valstijoje, Kvala Lumpūro federalinės teritorijos pakraštyje. Per 24 valandas iki 2022 m. kovo 10 d. kai kuriose Hulu Langato rajono vietovėse iškrito daugiau nei 120 mm lietaus.

Gelbėtojai teigė, kad buvo apgadinta arba sugriauta mažiausiai 15 namų ir apie 10 transporto priemonių. Paieškos ir gelbėjimo komandos buvo iškviestos po to, kai buvo pranešta apie penkių žmonių dingimą. Iki kovo 11 d. buvo rasti 4 aukų kūnai, o vienas asmuo išgelbėtas su lengvais sužalojimais. Gelbėtojai, pasitelkę tarnybinius šunis, vis dar šukuoja vietovę, kad įsitikintų, jog nėra kitų aukų.

Kovo 10 d. šioje vietovėje apsilankė Selangoro valstijos vyriausiasis ministras Amirudinas Šari ir pareiškė užuojautą bei suteikė finansinę pagalbą aukų šeimoms. Vyriausiasis ministras rajone paskelbė nepaprastąją padėtį ir paragino gyventojus nedelsiant persikelti į laikiną perkėlimo centrą. Nacionalinės nelaimių valdymo agentūros (NADMA) duomenimis, rajone iš savo namų evakuotos 3 šeimos, kuriose gyvena 14 žmonių.

Nuo 2022 m. kovo 05 d. Malaiziją užklupo smarkios liūtys, kurios kovo 07 d. sukėlė potvynius, be kita ko, Didžiajame Kvala Lumpūre, Melakoje, Negeri Sembilane ir Selangore. Dėl potvynio Klang slėnyje Kvala Lumpūre kilo rimtų eismo problemų. Iš viso 1291 žmogus buvo perkeltas į evakuacijos centrus nukentėjusiose teritorijose, daugiausia Selangore, kur nukentėjo Gombako, Hulu Langato, Kuala Langato, Petailingo ir Sepango rajonai. 2022 m. kovo 7 d. Gombako rajone per 24 valandas iškrito 132,5 mm kritulių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.10.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!

Sumaišome varškę su vanilinu, cukrumi ir kiaušiniais. Paskui dedame manus, grietinę ir kepimo miltelius. Viską permaišome iki vienalytės masės. Dedame tešlą į formeles ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Ata...

Skaityti daugiau

16.10.2018 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Pratimai akių nuovargiui pašalinti

Specialūs pratimai - akių nuovargiui pašalinti ir regėjimo sutrikimų profilaktikai. Taigi, pertraukų metu rekomenduojama daryti specialius pratimus akims. Jie gali būti atliekami stovint arba sėdint, nukreipus akis nuo ekrano, ...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 19:16 Receptai – Patiekalai Sausainiai “Karakumas”
Dažnai kepiau šį skanėsta, bet nežinojau, kad jis vadinamas “Karakumas”. Kaip iškepti sausainius „Karakumas“.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau