Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 16

Liaudies medicina. Kvėpavimo organų ligos: peršalimas, kokliušas

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

● Nuo peršalimo ir karščiavimo: 1 valgomąjį šaukštą džiovinto arba šviežio dobilo žolės užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 40 min. Įdėti valgomąjį šaukštą medaus (jei jo nėra, galima ir be jo). Gerti po pusę stiklinės 1-2 kartus per dieną, pageidautina prieš miegą.

● Nuo stipraus peršalimo ir kosulio: valgomąjį šaukštą paprastojo kiečio užpilti 0,5 litro degtinės ir laikyti 3 paras. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną ir prieš miegą. Užpilas nerekomenduojama vaikams.

● Peršalimo gydymas namuose: po lygiai sumaišyti sukatžoles ir sutrintus į miltelius trūkažolės šaknis. 1 arbatinį šaukštelį mišinio užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 1 val. Gerti po pusę stiklinės 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį.

● Natūralus peršalimo gydymas: smulkiai sutarkuoti česnaką ir lygiomis dalimis sumaišyti su medumi. Prieš miegą vartoti po 1 valgomąjį šaukštą, užgerti šiltu vandeniu.

● Įtraukti į nosį kambario temperatūros vandenį iš eilės kiekviena šnerve taip, kad vanduo nepatektų į burną.

● 1 didelį nuluptą svogūną išplauti, sutarkuoti ir sumaišyti su žąsies taukais. Nakčiai įtrinti mišiniu krūtinę ir aprišti šilta skara. Ryte prieš valgį vartoti po 1 valgomąjį šaukštą šio mišinio.

● Įberti į kojines garstyčių miltelių ir taip vaikščioti kelias dienas.

● Atsiradus pirmiems peršalimo požymiams: truputi pašildyti 0,5 litro natūralaus nepasterizuoto pieno, įmušti į jį vištos kiaušinį ir įdėti po arbatinį šaukštelį medaus ir sviesto. Viską kruopščiai išmaišyti ir išgerti prieš miegą. Ryte peršalimas turėtų dingti.

● Sumaišyti pusę stiklinės juodųjų serbentų vyno ir pusę stiklinės karšto vandens ir išgerti. Jeigu išprakaitavote ir temperatūra truputėlį nukrito, po valandos viską pakartoti. Patalynę keisti kaip galima dažniau. Ryte lengvai papusryčiauti, išgerti pusę stiklinės to paties vyno (be vandens) ir atsigulti.

● Nuo peršalimo, gripo ir avitaminozės: imti lygiomis dalimis po valgomąjį šaukštą bruknių lapų ir uogų, užpilti stikline verdančio vandens, pavirti 5 min., nukošti. Karštą nuovirą pasaldinti medumi ir tuoj pat išgerti. Per dieną reikia išgerti 3 stiklines šio nuoviro.

● Sumaišyti 75 g liepžiedžių, 75 g paprastosios avietės lapų ir 75 g juoduogio šeivamedžio žiedų. Valgomąjį šaukštą šio mišinio užpilti stikline verdančio vandens. Gerti stiklinę šilto užpilo nakčiai su medumi.

● Sumaišyti 100 g liepžiedžių, 25 g paprastojo čiobrelio žolės ir 25 g vaistinės ramunėlės žiedų. Valgomąjį šaukštą šio mišinio užpilti stikline verdančio vandens. Gerti stiklinę šilto užpilo nakčiai su medumi.

● Gerti daug obuolių sulčių, atskiestų virintu vandeniu ir pasaldintų medumi.

● Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.

● Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: 2 arbatinius šaukštelius džiovintų paprastosios avietės uogų suberti į termosą. Užpilti stikline verdančio vandens ir uždengti. Rekomenduojama per vieną valandą išgerti 2-3 stiklines džiovintų uogų arbatos su medumi.

● Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.

Kokliušas

● Natūralus kokliušo gydymas: gerti šviežių gysločio lapų sultis po 1 valgomąjį šaukštą 3-5 kartus per dieną.

● Kokliušo gydymas namuose: sumaišyti 0,5 kg nuluptų ir susmulkintų svogūnų, 50 g medaus ir 400 g cukraus. Visą šį mišinį virti 3 val. ant silpnos ugnies 1 litre vandens. Palaukti kol atauš, supilstyti po butelius ir sandariai uždaryti. Gerti po 4-6 valgomuosius šaukštus per dieną.

● 5 vidutinio didumo česnako galvutės skilteles, supjaustytas į smulkius gabalėlius arba sutrintas, užvirinti nepasterizuoto pieno stikline ir duoti vaikams gerti keletą kartų per dieną.

● Nuo kokliušo po plaučių uždegimo: užvirinti stiklinę šviežio nepasterizuoto pieno su 2 džiovintais baltosios figos vaisiais. Gerti karštą pieną 2 kartus per dieną po valgio po 1 stiklinę.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2019 laikas 20:52 Receptai – Patiekalai Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru

Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.

...

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:37 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.07.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Sūrio rutuliukai su česnaku
Gaminame namuose. Sūrio rutuliukai su česnaku. Iš gautos masės formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus turi būti tiek, kad sūrio rutuliukai jame pl...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau