Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Kovo » 21

Mokslininkai papasakojo apie paprastą būdą, kaip apsisaugoti nuo vėžio

Vėžys yra apgaulinga liga, kuri neaplenkia ne tik vyresnio amžiaus žmonių, bet net ir pačių jauniausių. Ekspertai teigia, kad ateityje per savo gyvenimą su vėžiu susidurs kas antras pasaulio gyventojas. Nors liga ir nemaloni, tačiau jos išvengti tikrai įmanoma. Oksfordo mokslininkai atliko didelio mąsto tyrimą, kurio metu paaiškėjo stebinantys faktai apie vėžį skatinantį maisto produktą.

Atskleista netikėtą tiesą

Mėsos vartojimas Lietuvoje yra plačiai paplitęs, o patiekalai ir maisto produktai su mėsa paprastai vartojami beveik kasdien. Dažniausiai, manoma, kad mėsoje gausu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų ir tai yra tiesa, tačiau per dažnas mėsos vartojimas turi ir neigiamą pusę.

Oksfordo mokslininkai išanalizavo mėsos vartojimo poveikį trims labiausiai paplitusiems vėžiniams susirgimams: krūties vėžiui po menopauzės, prostatos vėžiui ir storosios žarnos vėžiui. Tyrimui vadovavęs mokslininkas Cody Watling teigia: „Tyrimo rezultatai parodė, kad vegetariška, peskatariška ar mažu mėsos kiekiu pasižyminti mityba yra susijusi su mažesne vėžinių susirgimų rizika.“

Tyrimo dalyviai

Mėsos poveikį žmogaus organizmui analizuojantis tyrimas buvo atliekamas net 11 metų, o jame dalyvavo 472 377 žmonių. Dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes:

· Mėsą valgantys dažnai

· Mėsą valgantys retai

· Valgantys tik žuvį

· Vegetarai ir veganai

Tyrimo pradžioje vėžiu nesirgo nei vienas dalyvis iš 472 377, o tyrimo pabaigoje su vėžiu buvo susidūrę net 54 961 dalyviai.

Rezultatai

Tyrimui pasibaigus, mokslininkai apskaičiavo, kad vegetarai ir veganai turi 14% mažesnę tikimybę susirgti vėžiu, valgantieji žuvį – 10%, o mėsą vartojantys retai – 2%.

Po menopauzės vegetariškai besimaitinančioms moterims krūties vėžio rizika buvo 18% mažesnė, o vegetariškai besimaitinantiems vyrams, prostatos vėžio rizika buvo mažesnė net 20%. Tyrimo autoriai, nagrinėję storosios žarnos vėžio problemą, nustatė, kad mažai mėsos valgančių žmonių rizika susirgti šia liga buvo mažesnė 9%.

Apsisaugokite nuo vėžio

Vėžys klastinga ir gąsdinanti liga, tačiau tinkamai maitinantis, galima gerokai sumažinti susirgimo riziką. Mokslininkas Cody Watlink pataria: „Reikėtų vengti raudonos mėsos ir perdirbtos mėsos produktų. Verčiau mitybą paįvairinkite pilno grūdo produktais, daržovėmis ir šviežiais vaisiais. Be to, svarbu pasistengti išvengti viršsvorio ir užtikrinti stiprų organizmo imunitetą.“

Šaltinis

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.10.2019 laikas 14:59 Receptai – Patiekalai Svaiginantis Karštas Patiekalas Keptuvėje
Įdomus, skanus, sultingas karštas patiekalas! Puikūs pietūs visai šeimai. Išbandyk :)

Skaityti daugiau

09.11.2017 laikas 10:46 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 11:31 Receptai – Patiekalai Žirnelių kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Virtų žirnelių, Grietinėlė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau