Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Kovo » 25

NASA teigia, kad už mūsų Saulės sistemos ribų yra daugiau nei 5000 planetų

JAV kosmoso agentūra į internetinį NASA Egzoplanetų archyvą (angl. NASA Exoplanet Archive) įtraukė dar 65 egzoplanetas, kurių bendras skaičius išaugo iki 5005.

Tarp iki šiol atrastų egzoplanetų yra maži, uolėti pasauliai, tokie kaip Žemė, dujų milžinai, daug kartų didesni už Jupiterį, ir „karštieji Jupiteriai“, aplink savo žvaigždes skriejantys labai arti.

Vis dėlto, NASA teigimu, 5005 yra tik „maža dalis“ visų žvaigždžių, egzistuojančių vien tik Paukščių Tako galaktikoje, kur jų gali būti šimtai milijardų. „Tai ne tik skaičius,“ – sakė Jessie Christiansen, NASA Egzoplanetų mokslo instituto mokslininkė Kalifornijoje, Pasadenoje.
„Kiekviena jų yra naujas pasaulis, visiškai nauja planeta. Aš džiūgauju dėl kiekvienos iš jų, nes apie jas mes nežinome nieko.“

Didžioji dalis egzoplanetų yra dujinės, kaip Jupiteris ar Neptūnas, o ne žemiškos, skelbiama remiantis internetine NASA duomenų baze.

Tarp pačių naujausių patvirtintų egzoplanetų yra K2-377 b, „super Žemė“, kurios masė prilygsta 3,51 Žemėms, o jos viena orbita aplink savo žvaigždę trunka 12,8 dienas.

Kita, pavadinta TOI-1064 b, „potencialiai yra uolėtas pasaulis, didesnis už Žemę“, teigia NASA.

Mokslininkai vis dar bando išsiaiškinti, iš ko tiksliai susideda egzoplanetos ir jų atmosfera.

NASA teigia, kad jos Džeimso Vebo kosminis teleskopas užfiksuos šviesą iš egzoplanetų atmosferos ir nuskaitys, kokių dujų jose yra, kad taip būtų galima nustatyti tikėtinus gyvenimo sąlygų požymius.

10 milijardų dolerių vertės observatorija, paleista praėjusių Kalėdų dieną, visatą tyrinės infraraudonųjų spindulių spektru, kas leis jai žvelgti pro dujų ir dulkių debesis, kur ir gimsta žvaigždės.

Gismeteo.lt (Alexander Antropov | Pixabay)

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.08.2018 laikas 19:45 Receptai – Patiekalai Ką daryti esant dirgliosios žarnos sindromui, ką galima naudoti, ko ne?
Probiotikai su prebiotikais ir žymiai didesniais kiekiais nei rekomenduoja medicina oficianallis... bet ar yra šis sindromas iš tikro? Pasidarykite burokėlių testą... suvalgius 150-200 gr burokėlių salotų šlapimas neturi raudonuot...

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Super drėgnas šokolado pyragas be kiaušinių
Minimalus produktų kiekis, laiko ir ant stalo turite nuostabų drėgną šokoladinį pyragą be kiaušinių!

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 09:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi

Naktinis šlapinimasis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi, receptai nuo šlapinimosi, liaudiški patarimai gydant ligas, naktinis šlapinimasis, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau