Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 1

Aukso paklausa pirmąjį ketvirtį išaugo

Aukso paklausa metų pradžioje smarkiai išaugo ir 2022 m. pirmąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo 34 %.

Pirmajame ketvirtyje bendra paklausa siekė 1 234 tonas. Tai buvo didžiausia ketvirčio paklausa nuo 2018 m. IV ketvirčio, teigiama Pasaulio aukso tarybos ataskaitoje "Aukso paklausos tendencijos". Pirmąjį šių metų ketvirtį paklausa buvo 19 % didesnė už penkerių metų vidurkį.

Pasak WGC, pagrindiniai paklausą skatinantys veiksniai buvo sparčiai auganti infliacija ir Rusijos invazija į Ukrainą.

Pirmąjį ketvirtį aukso kaina padidėjo 8 %.

rinka, metalai, auksas

Aukso įplaukos į ETF užfiksavo didžiausią ketvirčio skaičių nuo 2020 m. trečiojo ketvirčio. Saugaus prieglobsčio paklausa skatino 269 tonomis padidėjusias ETF aukso atsargas. Tai daugiau nei panaikino 2021 m. 174 tonų nutekėjimą iš auksu paremtų fondų.

Aukso monetų ir aukso luitų paklausa sudarė 282 tonas. Tai buvo 20 % mažiau nei labai stiprus pirmasis praėjusių metų ketvirtis, tačiau vis tiek 11 % daugiau nei penkerių metų ketvirčio vidurkis.

Nors fizinio investicinio aukso paklausa JAV ir Europoje buvo didelė, Kinija buvo pagrindinis veiksnys, paaiškinantis metinį sumažėjimą. Sumažėjusi Kinijos aukso luitų ir monetų paklausa dėl naujų vyriausybinių COVID-19 apribojimų stabdė fizines investicijas į auksą šioje šalyje. Rekordinės aukso kainos kai kuriomis valiutomis taip pat lėmė pelno atsiėmimą. Tai ypač buvo būdinga Japonijai ir Turkijai.

Mažesnė paklausa Kinijoje ir Indijoje taip pat stabdė aukso papuošalų rinkos atsigavimą. Pirmąjį ketvirtį paklausa, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 7 % ir sudarė 474 tonas.

Centriniai bankai I ketvirtį savo turimas aukso atsargas papildė nedideliu kiekiu. Iš viso pasaulio centriniai bankai savo aukso atsargas padidino 84 tonomis. Tai buvo dvigubai daugiau negu IV ketvirtį, tačiau 29 % mažiau negu 2020 m. pirmąjį ketvirtį. Keli centriniai bankai I ketvirtį atliko didelius pardavimus, todėl grynasis prieaugis sumažėjo.

Pramonės aukso paklausa per metus padidėjo 1 %. Tai buvo geriausias pramonės aukso paklausos I ketvirtis nuo 2018 m.

Nors technologijų sektorius šiek tiek atsigavo po pandemijos poveikio, su KOVID susijusios kliūtys išlieka dėl drakoniškos Kinijos politikos. Dešimtys Kinijos miestų yra visiškai arba iš dalies uždaryti, o tai paveikė tokius pagrindinius pramonės ir finansų centrus kaip Šanchajus. Be to, Kinijos nulinė COVID politika sutapo su Kinijos Naujųjų metų švente. Pasak WGC, tai gali turėti įtakos elektronikos tiekimo grandinei 2022 m. Karas Ukrainoje taip pat gali turėti įtakos pasaulinei elektronikos rinkai pereinant į antrąjį ketvirtį.

Žvelgiant į ateitį, WGC teigia, kad, esant tiek daug veiksnių, sunku nustatyti aukso paklausos tendencijas į priekį.

Jei karas Ukrainoje tęsis, juvelyrinių dirbinių ir pramoninės paklausos rinkos sąlygos gali pablogėti. Tačiau taip pat galime sulaukti greitai gerėjančių sąlygų išsprendus šį konfliktą. Taip pat sunku prognozuoti, kaip vyriausybės reaguos į bet kokį COVID-19 atsinaujinimą. Daugiau blokavimų dar labiau apsunkintų šių sektorių veiklą.

Kita vertus, Pasaulinė aukso taryba teigia, kad šiais metais dėl didelės infliacijos ir geopolitinio nestabilumo tikisi didesnės investicinės paklausos nei pernai.

Visą Pasaulio aukso tarybos ataskaitą galite perskaityti ČIA.

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:25 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išutimų gydymui
Išutimai liaudies medicinoje, išutimai, išutimo gydymas, išutimo receptai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau