Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 3

Popiežius pripažįsta, kad NATO tikriausiai išprovokavo Putino invaziją

Popiežius Pranciškus (Pope Francis) pareiškė, kad yra pasirengęs susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu (Vladimir Putin) Maskvoje, tikėdamasis, kad pavyks susitarti dėl karo Ukrainoje pabaigos, praneša Vatikano naujienų agentūros. Antradienį Italijos dienraščio "Corriere della Sera" paskelbtame interviu jis sakė: "Kol kas į Kijevą nevažiuosiu; jaučiu, kad neturiu važiuoti. Pirmiausia turiu nuvykti į Maskvą. Pirmiausia turiu susitikti su Putinu. Bet aš taip pat esu kunigas, ką galiu padaryti? Darau, ką galiu. Jei tik Putinas atvertų duris...".

Romos katalikų lyderio kritika Rusijos veiksmams Ukrainoje buvo aiški viso interviu metu, tačiau tarp įdomesnių ir netikėtesnių eilučių buvo ta, kai jis kalbėjo apie vasario 24 d. prasidėjusios invazijos ir karo šaknis. Jis laikraščiui sakė, kad "NATO lojimas prie Rusijos vartų" greičiausiai ir paskatino V. Putiną pulti Ukrainą.

Toliau pateikiama atitinkama interviu dalis pagal mašininį vertimą iš italų kalbos:

Popiežiaus Pranciškaus susirūpinimą kelia tai, kad Putinas kol kas nesustabdys . Jis taip pat bando mąstyti apie tokio elgesio šaknis, apie priežastis, stumiančias jį į tokį žiaurų karą. Galbūt "NATO lojimas prie Rusijos durų" paskatino Kremliaus vadovą blogai sureaguoti ir išprovokuoti konfliktą. "Pyktis, kuris nežinau, ar buvo išprovokuotas, - svarsto jis, - bet galbūt sušvelnintas, taip".

Įdomu ir tai, kad Pranciškus priartėjo prie to, kad pasmerktų tarptautinius ginklų perdavimus, kurie dabar plūsta į Ukrainą, vadovaujant JAV, kurios neseniai leido skirti beprecedentę milijardinę karinę pagalbą Ukrainos vyriausybei.

"Ir dabar tie, kuriems rūpi taika, susiduria su didžiuliu klausimu dėl Vakarų valstybių ginklų tiekimo Ukrainos pasipriešinimui", - savo mintis šiuo klausimu pradėjo popiežius. Jis pripažino, kad šis klausimas yra kontroversiškas net katalikų pasaulyje.

"Negaliu atsakyti, esu per toli, į klausimą, ar teisinga tiekti ginklus ukrainiečiams", - sakė jis, prieš tai užsimindamas apie ginklų pramonę. "Aišku tai, kad tame krašte bandomi ginklai. Rusai dabar žino, kad tankai mažai naudingi, ir galvoja apie kitus dalykus. Karai kariaujami dėl to, kad būtų išbandyti mūsų pagaminti ginklai".

"Taip buvo Ispanijos pilietiniame kare prieš Antrąjį pasaulinį karą. Prekyba ginklais yra skandalas, mažai kas jai priešinasi". Tada jis rėmėsi daugelį metų trunkančio Saudo Arabijos ir JAV karo prieš Jemeną atveju ir apibūdino: "Prieš dvejus ar trejus metus į Genują atplaukė laivas su ginklais, kuriuos reikėjo perkrauti į didelį krovininį laivą ir nugabenti į Jemeną. Uosto darbuotojai nenorėjo to daryti. Jie sakė: pagalvokime apie Jemeno vaikus. Tai smulkmena, bet gražus gestas. Tokių turėtų būti labai daug".

Popiežiaus Pranciškaus žodžiai jau sukėlė piktą kai kurių Amerikos katalikų dvasininkų reakciją...

Kalbėdamas apie tai, kaip greitai karas galėtų baigtis, Pranciškus priminė balandžio 21 d. Vatikane vykusį susitikimą su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu (Viktor Orban). V. Orbanas perdavė, kad V. Putinas jam papasakojo apie planus užbaigti karą iki gegužės 9 d., kai Rusijoje minima "Pergalės diena"

"Tikiuosi, kad taip ir yra, kad mes taip pat suprastume šių dienų eskalavimą", - pastebėjo Pranciškus. Jis išreiškė susirūpinimą dėl karo išplitimo į visą Ukrainą.  "Nes dabar tai jau ne tik Donbasas, tai Krymas, Odesa, iš Ukrainos atimamas Juodosios jūros uostas". Šiuo klausimu jis padarė išvadą: "Esu pesimistas, bet turime padaryti viską, kas įmanoma, kad sustabdytume karą." Jis taip pat užsiminė, kad galbūt Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas (Patriarch Kyrill) galėtų pabandyti įsikišti į Putino reikalus, tačiau papasakojo, kad per neseniai vykusį pokalbį telefonu perspėjo patriarchą nebūti "Putino ministrantu".

Pirmadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas (Sergey Lavrov) atkreipė dėmesį į tarptautines spekuliacijas dėl operacijų užbaigimo iki gegužės 9 d. ir šiuos pranešimus apipylė šaltu vandeniu, sakydamas: "Mūsų kariškiai dirbtinai nepritaikys savo veiksmų jokiai datai, įskaitant Pergalės dieną", ir paaiškindamas: "Operacijos Ukrainoje tempas pirmiausia priklauso nuo būtinybės sumažinti bet kokią riziką civiliams gyventojams ir Rusijos kariškiams."

* * *

Popiežiaus komentaras apie "NATO lojimą prie Rusijos vartų" taip pat atspindi kai kuriuos žinomo Čikagos universiteto profesoriaus ir tarptautinių santykių analitiko Džono Mearshaimerio (John Mearsheimer) argumentus:

Praėjusį mėnesį per trečiadienio audienciją popiežius pabučiavo pabėgėlių padovanotą Ukrainos vėliavą. Getty Images

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau