Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 4

Trumpo remiami kandidatai iškovojo dideles pergales Ohajo pirminiuose rinkimuose

Autorius Susan Crabtree via RealClearPolitics.com,

2016 m. bestseleriu tapusioje autobiografijoje "Hillbilly Elegy" J. D. Vance'as (J.D. Vance) dėkoja savo seneliams - savo "mamai ir "Prisiminkite 2019 m., kai šioje šalyje darbininkams sekėsi gerai, o ne siaubingai sunkiai. Ačiū [prezidentui] už viską, už tai, kad mane parėmė".

Antradienio vakarą, kai D. Vance'as priartėjo prie savo tikslo patekti į išskirtiniausią šalies klubą - JAV Senatą, jis dar kartą padėkojo savo seneliams ir prezidentui D. Trumpui.

"Aš būtinai turiu padėkoti 45-ajam Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui J. Trumpui (Donald J. Trump) už tai, kad jis, ponios ir ponai, parodė pavyzdį, kas galėtų būti šioje šalyje", - sakė 37 metų Vance'as savo pirminės pergalės kalboje. "Prisiminkite 2019 m., kai darbuotojams šioje apygardoje seksis gerai, o ne baisiai sunkiai, ačiū prezidentui už viską, už tai, kad mane parėmė."

Tuomet Vance'as atliko firminį D. Trumpo manevrą, pliekdamas "netikrą naujienų žiniasklaidą" už tai, kad ji nori parašyti istoriją, jog "ši kampanija bus Donaldo Trumpo darbotvarkės "Pirmiausia Amerika" mirtis... Ponios ir ponai, tai nėra darbotvarkės "Pirmiausia Amerika" mirtis".

Jeilio teisės mokyklos absolventui ir rizikos kapitalo investuotojui Vance'ui, kuris įžengė į sceną išleidęs knygą apie tai, kaip užaugo "purviname skurde" Apalačijoje, tai buvo svaiginantys, evoliuciniai šešeri metai. Pakrančių elitas iš karto priėmė jo gyvenimo istoriją kaip būdą suprasti D. Trumpo patrauklumą tarp baltųjų darbininkų klasės. Tačiau 2016 m. kampanijos metu Vance'as pasiskelbė esąs "Niekada Trumpo šalininkas", pavadino kazino kūrėju, realybės šou žvaigžde tapusį politiką "kultūriniu heroinu" masėms ir teigė, kad jis darbininkų klasės rinkėjus veda į tamsią vietą.

Tačiau D. Trumpo prezidentavimo laikotarpiu Vance'as smarkiai pasikeitė ir tapo aistringu D. Trumpo šalininku, kaip svarbų lūžio momentą nurodydamas audringą Bretto Kavanaugh patvirtinimą Aukščiausiajame Teisme. (Jo žmona Usha Chilukuri (Usha Chilukuri) dirbo Kavanaugh, kai jis buvo apeliacinio teismo teisėjas). Tuo tarpu Ohajas iš svyruojančios respublikonų valstijos virto tvirtai raudonu GOP bastionu. 2016 m. jis palaikė D. Trumpą devyniais procentiniais punktais, o 2020 m. - dviženkliu skaičiumi.

Vance'o pergalė užbaigia perpildytą ir kontroversišką respublikonų kovą dėl vietos, kurią užims į pensiją išėjęs senatorius Robas Portmanas (Rob Portman), gerbiamas nuosaikių pažiūrų senatorius. Tai taip pat reiškia svarbią pergalę D. Trumpui, kuris žengė buvusiam prezidentui neįprastą žingsnį - pirminiuose rinkimuose pasirinko savo pusę, taip siekdamas įtvirtinti savo, kaip partijos lyderio, vaidmenį, kol svarsto galimybę 2024 m. vėl kandidatuoti į Baltuosius rūmus.

D. Trumpas neabejotinai pakreipė lenktynes Vance'o naudai. Prieš jam pritariant Vance'as atsiliko nuo buvusio Ohajo valstijos iždininko Josho Mandelio, dar vieno Trumpo šalininko, 28-23 %, rodo "RealClearPolitics" apklausų vidurkis. Tuo tarpu valstijos senatorius Mattas Dolanas paskutinėje apklausos dalyje išbluko.

Antradienį vėlai vakare, kai buvo gauta daugiau nei 95 % balsų, Vance'as laimėjo 32,2 %, Mandelis - 23,9 %, o Dolanas - 23,3 %.

Prieš ir po to, kai D. Trumpas pritarė Vance'ui, jo oponentai išleido milijonus dolerių reklamai, primindami rinkėjams, kad Vance'as dar prieš kelerius metus vadino save "niekada nekovojančiu už Trumpą". Konservatyvaus Augimo klubo seserinis PAC, kuris rėmė Mandelį, finansavo reklamą, kurią Factcheck.org pavadino "klaidinančia" dėl to, kad joje buvo teigiama, jog Vance'as teigė, kad kai kurie Trampo šalininkai buvo motyvuoti jį paremti, nes yra rasistai. Iš tikrųjų visa Vance'o citata teigė, kad daugumą D. Trumpo rinkėjų įkvėpė jo ekonominė politika arba "darbo vietos, darbo vietos, darbo vietos".

Milijardierius Peteris Thielis (Peter Thiel), "PayPal" įkūrėjas, skyrė 13,5 mln. dolerių politinių veiksmų komitetui, remiančiam Vance'ą lenktynėse. Prieš grįždamas į Ohajų Vance'as dirbo pas Teilą rizikos kapitalo investuotoju Silicio slėnyje. Tielis kartu su D. Trumpu darė įtaką Vance'o politikai, ypač kai kalbama apie pasipriešinimą Kinijai ir griežtesnius imigracijos apribojimus. Nepaisant šios injekcijos, Vance'as ir toliau atsilikinėjo apklausose iki pat Trumpo pritarimo.

"Šių pirminių rinkimų metu buvo pateiktas klausimas: "Ar norime sienos, kuri apsaugotų mūsų piliečius? Ar norime savo darbo vietas išvežti į Kiniją, ar išlaikyti jas čia, Amerikoje, amerikiečių darbuotojams? Ar mes norime Respublikonų partijos, kuri pasisako už rėmėjus, kurie išrašo čekius Augimo klubui, ar norime Respublikonų partijos, kuri pasisako už žmones čia, Ohajuje?" - klausė jis minios antradienio vakarą.

Nors D. Trumpo palaikymas neišvengiamai paskatino D. Vance'o kandidatūrą, ne viskas vyko sklandžiai. Likus dviem dienoms iki pirminių rinkimų, D. Trumpas, minėdamas savo pritarimą, tarsi iškraipė J. D. Vance'o pavardę, tarsi suliedamas ją su Vance'o oponento pavarde. Vienas "Newsmax" laidos vedėjas teigė, kad tai buvo ne D. Trumpo klaida, o būdas apsidrausti dėl savo statymų lenktynėse.

"Mes pritarėme... J. P.? J.P.?" - sakė jis. paklausė D. Trumpas sekmadienį per savo tribūną Ohajuje iš Vance'o pusės. "J. D. Mandelį - ir jam puikiai sekasi".

Pirmadienį D. Vance'as sumažino šį apsirikimą, sakydamas, kad D. Trumpas kalba su tokiu entuziazmu ir taip dažnai, kad jis būtinai kartais "suklysta". Dabar Vance'as susidurs su demokratu respublikonu Timu Ryanu, kuris užtikrintai laimėjo savo partijos pirminius rinkimus, surinkęs 69,7 %, suskaičiavus apie 96,1 balsų, kaip skelbia "Associated Press". 

rinkimai, politika, Trumpas, JAV, įdomybės

Dar viena didelė sėkmė D. Trumpui Ohajuje antradienį buvo buvusio D. Trumpo kampanijos ir Baltųjų rūmų padėjėjo Makso Milerio (Max Miller), laimėjusio respublikonų nominaciją naujai surašytoje 7-ojoje Kongreso apygardoje šiaurės rytų Ohajuje, pergalė pirminiuose rinkimuose. M. Milleris nuo vėlyvo antradienio vakaro pirmavo, nepaisant jo buvusios draugės, buvusios Baltųjų rūmų spaudos sekretorės Stephanie Grisham kaltinimų smurtu. Mileris tai neigė.

Iš pradžių Mileris buvo verbuojamas mesti iššūkį respublikonui Anthony Gonzalezui, vienam iš 10 Atstovų Rūmų respublikonų, balsavusių už D. Trumpo apkaltą. Tačiau Gonzalezas vietoj to nusprendė pasitraukti.

J. R. Majevskis (Majewski), oro pajėgų veteranas, prieš praėjusius prezidento rinkimus ant savo vejos nupiešęs milžinišką užrašą "Trumpas 2020", laimėjo gausiai susirinkusią GOP nominaciją ir šį rudenį susikaus su respublikone Marcy Kaptur, ilgiausiai Atstovų Rūmų istorijoje dirbančia moterimi. (Kaptur pirmą kartą buvo išrinkta 1982 m.) Majevskis nugalėjo Teresą Gavaronę, Kreigą Riedelį ir Betę Deker.

O Ohajo 13-ojoje apygardoje, esančioje į pietryčius nuo Klivlando, artimose varžybose, kaip prognozuojama, nugalės Madison Gesiotto Gilbert, teisininkė, politikos komentatorė ir buvusi "Mis Ohajas", kurią palaikė D. Trumpas, nugalėjusi šešis kitus respublikonus, laimės perpildytus GOP pirminius rinkimus. Ji susikaus su Emilija Sykes (Emilia Sykes), buvusia Atstovų Rūmų mažumos vadove, kuri pirminiuose rinkimuose neturėjo jokių varžovų.

Ohajo valstijos sąrašo viršuje esantis Ohajo gubernatorius Mike'as DeWine'as (Mike DeWine) taip pat išgyveno pirminius rinkimus, nors yra laikomas nuosaikiu, nepalaikančiu D. Trumpo. Vis dėlto dėl perpildytų pirminių rinkimų M. DeWine'o reitingas nesiekė 50 %, nors jis jau daugiau kaip 40 metų eina tam tikras renkamas pareigas valstijoje.

DeWine'as buvo plačiai kritikuojamas respublikonų dėl valstijos COVID uždarymo ir sulaukė trijų respublikonų oponentų, įskaitant JAV atstovą Jim Renacci (Jim Renacci), buvusį valstijos atstovą Ron Hood ir ūkininką Joe Blyston. Tačiau visi trys pasidalijo Trampo balsus, todėl DeWine'as surinko 48,1 %, Renacci - 28 %, Joe Blystonas - 21,8 %, o Ronas Hoodas - 2,1 %. DeWine'as visuotiniuose rinkimuose susitiks su demokrate Nan Whaley, buvusia Deitono mere.

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.10.2019 laikas 20:59 Receptai – Patiekalai Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui
Kraujavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui, kraujavimas, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:21 Receptai – Patiekalai Cukinijų blynai
Gardžių cukinijų blynų receptas. Skanaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau