Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2022 » Gegužės » 8

“Oro pyktis” - naujas keistas fenomenas, gąsdinantis aviacijos ekspertus

Kai keleivis iš JAV pietvakarių išmušė stiuardesei dantis per ginčą skrydžio metu, šis blogo aviacijos keleivio elgesio pavyzdys plačiai pagarsėjo pasaulyje. Visai neseniai buvo areštuotas vyras po to, kai jis ėmė laužtis į "Delta" kabinos duris, reikalavo nutupdyti lėktuvą ir mušėsi su stiuardu. Tokie ir panašūs pranešimai pradėjo atsirasti regioninėje žiniasklaidoje visur, tarsi besiskleidžiantys žiedai, rašė chron.com

Taigi, per porą savaičių užregistruoti garsūs incidentai su smurto panaudojimu. Ir nors dabar tokių atvejų gerokai padaugėjo, šie incidentai dar kartą priminė apie problemą, kuri, anot ekspertų, per paskutinius kelis mėnesius pakilo iki beprecedentinio lygio.

“Jei pasikalbėtumėte su kai kuriais lėktuvų palydovais, jie tikriausiai pasakytų, kad tai yra blogiausia, ką mes kada nors matėme”, - sako Lėktuvo palydovų asociacijos CWA tarptautinė prezidentė Sara Nelson. “Tai vyksta visur. Lėktuvuose dabar tarsi vyksta kažkoks permanentinis konfliktas, ir aš manau, kad situacija gali blogėti”.

Federalinė civilinės aviacijos valdyba praeitą savaitę pranešė laikraščiui “The Washington Post”, kad nuo sausio 1 dienos iki gegužės mėnesio gauta maždaug 2900 pranešimų apie netinkamą keleivių elgesį. Apie 2200 šių keleivių nesilaikė federalinio įstatymo dėl kaukių dėvėjimo reikalavimų, 446 atvejais buvo fiksuoti kiti pažeidimai, o 42 atvejais prireikė lėktuvų ir oro uostų apsaugos tarnybų prievartinio įsikišimo. Nepaisant to, net šie anomalūs skaičiai staiga smarkiai išaugo paskutiniuoju metu. Pavyzdžiui, atnaujintais gegužės 24 dienos duomenimis, per nepilną mėnesį FAA gavo 2500 pranešimų apie blogą keleivių elgesį, iš jų maždaug 1900 konfliktų buvo susiję su kaukėmis. Agentūra nepateikė tikslaus tokių pranešimų iš aviakompanijų skaičiaus, bet pareiškė, kad per laikotarpį nuo 2010 iki 2020 metų ji tyrė iš viso 1548 nedrausmingo keleivių elgesio atvejus.

“Remdamiesi savo patirtimi, drąsiai galime pasakyti, kad ataskaitų, kurias gavome per paskutinius kelis mėnesius, kiekis yra gerokai didesnis už tą, kurį matėme anksčiau”, - lektroniniame laiške rašė FAA atstovas Janas Gregoras.

Ir kai kurie stebėtojai baiminasi, kad ši tendencija dar nepasiekė savo piko, nes artėja svarbiausias vasaros kelionių sezonas. Keleivių skaičius smarkiai artėja prie buvusio iki pandemijos, ir vis daugiau žmonių grūsis į lėktuvus.

“Aš manau, kad situacija gali blogėti, nes visoje šalyje atšaukiama vis daugiau ir daugiau apribojimų”, - sakė Denverio Metropoliteno valstybinio universiteto aviacijos vadybos profesorė Džefė Prais. Lėktuvų palydovų asociacijos CWA tarptautinė prezidentė Sara Nelson taip pat pasakė, kad buvo “labai labai sunki savaitė” po to, kai ligų profilaktikos ir kontrolės centrai pareiškė, kad vakcinuotiems žmonėms daugeliu atvejų nereikia dėvėti kaukių patalpoje arba gatvėje. Reikalavimai dėvėti kaukę oro uostuose, taip pat lėktuvuose, traukiniuose ir kitose transporto priemonėse nepasikeitė.

Daugėjant tarptautinių reisų, gali daugėti ir incidentų; taip mano ir Pietų Australijos universiteto aviacijos profesorius Dugas Druris.

Dauguma atvejų, apie kuriuose praneša FAA, susiję su atsisakymu laikytis federalinio įstatymo dėl kaukių reikalavimų, kurie galioja iki rugsėjo 13 d. Bet ekspertai sako, kad yra daugiau faktorių, kurie didina nedrausmingų keleivių skaičių. Daug keliautojų vėl pradeda judėti po daugiau kaip metus trukusių suvaržymų. Kai kurie pasipiktinę ir nenori dėvėti kaukių, o kiti atsargiai žiūri kaimynus, dėvinčius arba nedėvinčius kaukes.

“Kelionės oru jau kelia stresą”, -sako Britanijos aviacijos psichologijos centro direktorius psichologas Robertas Boras. - “O pandemija - tai naujas stresas, įmestas į sistemą”.

Anksčiau egzistavę aviakompanijų saugumo padaliniai jau nebesusitvarko su iššūkiais. Nelson sako, kad lėktuvų palydovai pastebėjo, jog blogas keleivių elgesys susijęs su regionais.
“Paprastai rimtesni incidentai nutinka tada, kad skrendame iš vietos, kur vietiniai ir valstybiniai lyderiai pareiškė, kad pandemija - tai apgaulė, kad kaukės nereikalingos ir panašiai”, - kalbėjo ji.

Prais tai pat pridūrė, kad dalis keliautojų jaučia “įkvėpimą” ignoruoti valdžios instrukcijas.

“Nepaisant to, kad tai yra taisyklės, jie jaučia, kad dėl kažkokios priežasties gali nesilaikyti šių taisyklių”, - sako Nelson. “Jūs negalite manęs priversti dėvėti kaukę”, - šaukia keleiviai. “Ne, mes galima tai padaryti, nes tai yra dalis skrydžio saugumo taisyklių. Ir mes priversime jus, lygiai taip, kaip privertėme išjungti savo mobilų telefoną ar nešiojamą kompiuterį”.

Keliautojai, skraidantys pandemijos metu, gali matyti aplinkinius žmones kaip grėsmę, ypač po kelių mėnesių socialinės distancijos taisyklių laikymosi.

“Mums liepė laikytis dviejų metrų atstumo nuo kitų žmonių”, - sako Akrono universiteto Tarptautinio verslo katedros docentas ir žurnalo “Transporto saugumas” vyriausiasis redaktorius Endriu Tomas. - “O
dabar žmonės, kurių jūs šalinotės, sėdi tiesiai prieš jus. Ir daug kam tai atrodo neįprasta ir keista, švelniai tariant”.

Endriu Tomas tokį keleivių elgesį vadina “oro pykčiu”, apie tai jis net monografiją parašė. Paprastai tokį žmonių elgesį sąlygoja alkoholis, narkotikai ar asmeninis stresas, bet dabar, anot Tomo, kažkokia visai kitokia situacija.

Per FAA agentūros susirinkimą, kuris vyko praėjusio mėnesio pabaigoje, jos vadovas Stivas Diksonas pasakė, kad jį “sukrėtė” žmonių elgesys lėktuvuose, ir įspėjo apie “dideles baudas bei galimą įkalinimą kalėjime”.

“Covid-19, kaip visi žinome, buvo ir yra sunkus išbandymas visiems”, - sakė Diksonas. “Bet tai niekam nesuteikia teisės palikti gerą elgesį oro uoste ar prie lėktuvo durų”.

Vis dėlto niekas negali pasakyti, kada toks dabartinis netinkamas elgesys baigsis. “Kada tai baigsis?”, - ekspertų klausia žiniasklaidos atstovai. “Ką gi, - gūžčioja pečiais ekspertai. - Tai geras klausimas, iš tikrųjų!”

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip..., todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.06.2019 laikas 22:43 Receptai – Patiekalai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 20:33 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos suktinukai
Norite kažko greitai paruošiamo ir skanaus? Manau šie suktinukai nenuvils. Bemielės sluoksniuotos tešlos suktinukų receptas.

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau