Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Gegužės » 29

Sukūrę šeimą babuinai palieka savo draugus. Ar jis toks pat kaip žmonės?

Kas nežino apie šias situacijas: gyvenimas - jis yra beždžionės gyvenimas. Tačiau kas būtent verčia žinduolius pamiršti savo partnerius, kai tik jie susilaukia partnerio ir vaikų?

Žmonės yra panašesni į beždžiones, nei atrodo. 

Tyrimuose ne kartą pažymėta: gyvūnų pasaulyje dėl konkurencijos tarp patinų - patinų draugystė nėra dažna. Tačiau ji egzistuoja tarp gvinėjos babuinų ir yra stipresnė nei tarp kitų žinduolių. Taigi poravimosi partneriai padeda vienas kitam, kad pakiltų savo socialinėje hierarchijoje ir apsaugotų savo partnerį nuo kitų beždžionių.

Tačiau daugiau bičiulių turintys babuinai, atsiradus patelei ir jaunikliams, daug mažiau laiko praleisdavo su draugais. Babuinai savarankiškai pritaikė savo socialinius įpročius, kad kuo labiau padidintų reprodukcinę sėkmę.

babuinai, gyvūnai

Bendravimo lygiai 

Gvinėjos babuinai gyvena tolerantiškoje daugiapakopėje visuomenėje. Patinai palaiko tvirtus ryšius su kitais patinais ir neturi aiškios rangų hierarchijos. Patelės laisvai renkasi lytinius partnerius ir su tuo pačiu patinu būna nuo kelių savaičių iki kelerių metų.

"Kol kas nežinome, ar vyrų draugystė padeda anksčiau pritraukti pirmąsias pateles, ar ilgiau išlaikyti reprodukciškai aktyvaus vyro statusą", - pridūrė vyresnioji tyrimo autorė Julia Fisher. "Norint atsakyti į šį klausimą, reikia dar daug metų stebėjimo", - apibendrino ji.

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 18:07 Receptai – Patiekalai Skanus šokoladinis bananų tortas per 15 minučių

Tai labai skanus šokoladinis bananų tortas. Gaminamas ne ilgiau, kaip 15 minučių. Jei pageidaujate, galite leisti pastovėti, kad susigertų visi produktai ir įgautų ypatingą aromatą. Niekas net neatspės, kad ten sausainiai.

...

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:37 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai artrito gydymui
Artritas liaudies medicinoje, Artritas, artrito gydymas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau