Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 12

Naujoji Zelandija apmokestins karvių išmatas ir dujas, kad sustabdytų klimato kaitą

Ar tai gali būti slaptas bandymas apmokestinti mėsą? 

Kairiųjų pažiūrų Jacindos Ardern (Jacinda Ardern) vyriausybė pristatė planus apmokestinti gyvulius "burkimo mokesčiu", taip siekdama kovoti su klimato kaita ir išgelbėti pasaulį.

Trečiadienį Naujoji Zelandija, kurioje karvių ir avių yra daugiau nei žmonių kartu sudėjus, paskelbė plano projektą, pagal kurį, siekiant sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą, planuojama apmokestinti bekrunkančias avis ir galvijus.

Ne, tai ne satyra!

klimatas, pasaulis, mokslas, kvailystė

Aplinkos ministerija paskelbė, kad pagal šį pasiūlymą Naujoji Zelandija taps pirmąja šalimi, kurioje ūkininkai turės mokėti už savo gyvulių išmetamas dujas. Pasiūlymo projektas turi būti baigtas rengti iki gruodžio mėn. ir turėtų įsigalioti iki 2025 m.

Dėl mokesčio greičiausiai padidės ėrienos, jautienos ir pieno produktų kaina.

Apie tai praneša laikraštis "Hindustan Times": Naujojoje Zelandijoje, kurioje gyvena 5 mln. žmonių, laikoma apie 10 mln. galvijų ir 26 mln. avių.

Beveik pusę visų šiltnamio efektą sukeliančių dujų, daugiausia metano, išmeta žemės ūkis, tačiau anksčiau žemės ūkio išmetamiems teršalams nebuvo taikoma šalies prekybos apyvartiniais taršos leidimais sistema, todėl vyriausybė kritikavo savo įsipareigojimą sustabdyti visuotinį atšilimą.

Pagal vyriausybės ir ūkininkų bendruomenės atstovų parengtą plano projektą nuo 2025 m. ūkininkai turės mokėti už išmetamų dujų kiekį. Trumpalaikių ir ilgalaikių ūkių dujų kaina bus nustatoma atskirai, nors jų kiekiui apskaičiuoti bus naudojamas vienas matas.

"Nėra abejonių, kad turime sumažinti į atmosferą išmetamo metano kiekį, o veiksminga žemės ūkio išmetamųjų teršalų kainų sistema bus labai svarbi siekiant šio tikslo", - sakė klimato kaitos ministras Džeimsas Šo (James Shaw).

Pasiūlyme numatytos paskatos ūkininkams, kurie mažina išmetamųjų teršalų kiekį, naudodami pašarų priedus, o ūkiuose vykdoma miškininkystė gali būti naudojama išmetamųjų teršalų kiekiui kompensuoti. Sistemos pajamos bus investuojamos į mokslinius tyrimus, plėtrą ir konsultavimo paslaugas ūkininkams.

"Mūsų rekomendacijos leidžia užtikrinti tvarią maisto ir pluošto gamybą ateities kartoms, kartu sąžiningai prisidedant prie mūsų šalies įsipareigojimų klimato srityje vykdymo", - sakė pirminio sektoriaus partnerystės "He Waka Eke Noa" pirmininkas Michael Ahie.

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
2
O, kaip bus, su laukiniais gyvūnais smile Jie bus laisvi?
avatar
0
1
Beprotybė tęsiasi... klausymas, kur ji nuves.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.01.2019 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis valgomaja morka

Valgomoji morka liaudies medicinoje, valgomaja morka, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudiški patarimai kaip gydytis valgomaja morka.

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mažakraujystė liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės, receptai nuo mažakraujystės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netr...

Skaityti daugiau

16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau