Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Birželio » 15

Dėl katastrofiško potvynio uždarytas Yellowstone'o parkas

Galingas potvynis užklupo Yellowstone'o nacionalinį parką ir netoliese esančias bendruomenes, išgraužė kelius ir tiltus, nutraukė elektros tiekimą ir privertė lankytojus evakuotis iš legendinio parko dalių vasaros turizmo sezono įkarštyje.

Dėl potvynių, kuriuos sukėlė liūtys ir tirpstanti sniego danga, buvo uždaryti visi įvažiavimai į Yellowstone'ą, o parko pareigūnai iš labiausiai nukentėjusių teritorijų išlydėjo turistus.

Pranešimų apie sužeistuosius negauta, nors pietų centrinėje Montanos dalyje plaustais teko gelbėti dešimtis įstrigusių keliautojų. Valdžios institucijos taip pat sakė, kad įvertins galimus "namų ir statinių nuostolius" Montanos Stillwater apygardoje.

Kitur didžiausia žala buvo padaryta šiaurinėje Yellowstone'o dalyje ir parko pasienio bendruomenėse Montanos pietuose. Nacionalinio parko tarnybos padarytose nuotraukose šiaurinėje Yellowstone'o dalyje matyti žemės nuošliaužos, tiltas, nuplautas per upelį, ir keliai, kuriuos smarkiai apgadino Gardnerio ir Lamaro upių potvyniai.

Dėl potvynio buvo nutrauktas įvažiavimas į Gardinerį (Gardiner, Montana), maždaug 900 gyventojų turintį miestelį, įsikūrusį Yellowstone'o ir Gardnerio upių santakoje, netoli judraus šiaurinio įvažiavimo į Yellowstone'ą.

Lankytojas Parkeris Manningas iš Terre Haute, Indianos valstijoje, gyvenantis Gardinerio namelyje, galėjo iš arti pamatyti, kaip kyla Yellowstone'o upės vanduo ir slenka krantai prie pat jo durų.

"Pradėjome matyti upėje plaukiančius medžius, nuolaužas", - "The Associated Press" sakė Manningas. "Matėme vieną beprotiškai vienišą baidarininką, kuris plaukė upe, ir tai buvo tiesiog beprotiška."

Nacionalinės meteorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį Yellowstone'o upės vandens lygis netoli Korvin Springso pasiekė 13,88 pėdos ir viršijo ankstesnį 1918 m. pasiektą 11,5 pėdos rekordą.
 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 15:52 Receptai – Patiekalai Žaliosios Vištienos Salotos

Gaminame. Žaliosios vištienos salotos Vištieną išverdame su prieskoniais (druska, pipirai, lauro lapai) ir atvėsusią suplėšome juostelėmis. Agurką pjaustome griežinėliais. Visus kitus ingredientus smulkiname ir sumaiš...

Skaityti daugiau

04.09.2020 laikas 12:58 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

O jau skonis šios vištienos, iškeptos su bulvėmis ir obuoliais, kvapni ir labai minkšta. Nieko nelaukite ir eikite gaminti!

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 14:17 Receptai – Patiekalai Medaus tortas. Medučio receptas

Gardaus naminio medaus torto receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau