Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Birželio » 24

Floridoje rastas milžiniškas pitonas

Giliai Floridos valstijos Picayune Strand valstybinio miško pelkėse gyveno toks didelis Birmos pitonas, kad prireikė trijų žmonių, kad jį ištrauktų iš Everglades. 

Pietvakarių Floridos apsaugos tarnybos tyrėjai sugavo šią didžiulę pitono patelę, kuri svėrė 215 svarų ir buvo 17,7 pėdų ilgio - manoma, kad tai didžiausias kada nors Floridoje ar už jos natūralaus arealo ribų užfiksuotas pitonas. 

pitonas, gamta, gyvūnai

"National Geographic" vyresnysis rašytojas ir redaktorius Daglas Mainas (Douglas Main) interviu portalui DailyMail.com sakė: "Tai neįtikėtina dėl savo masto. Jis beveik sunkesnis už daugelį žmonių. 

"Tai taip pat įdomu, nes parodo, kad šis metodas sėkmingai taikomas naudojant žvalgomąsias gyvates - pitonų patinus su GPS siųstuvais. Patinėliai paleidžiami, o gyvatės juos veda pas dideles reprodukcines pateles." 

Milžiniška gyvatė buvo sugauta gruodžio mėnesį, apsvaiginta ir iki balandžio mėnesio laikoma šaldiklyje ant ledo. "National Geographic" žurnalistė Rebecca Dzombak nuvyko į laboratoriją Neapolyje ir stebėjo, kaip mokslininkai atlieka skrodimą.

Skerdenos atšildymas užtruko apie 48 valandas, o Dzombak savo straipsnyje teigė, kad "kvapas laikui bėgant nepagerėja".

Tyrėjai pirmiausia perpjovė pitono pilvą per vidurį, tada atvėrė jo šonkaulius, kad patektų į apatinį riebalų sluoksnį, ir taip aptiko dar keletą įdomių dalykų. 

Kūne buvo paslėpti 122 pirmuonys - daugiausia kada nors pitono viduje rastų kiaušinėlių. 

Tačiau kiaušinėliai dar nebuvo apvaisinti. 

Pitono virškinamajame trakte buvo kanopų ir kailio gabalėlių, o tai, pasak tyrėjų, rodo, kad paskutinis jo maistas buvo suaugęs baltauodegis elnias. 

"Baltauodegiai elniai yra pagrindinis nykstančių Floridos panterų grobis", - sakė Mainas. 

Mainas sakė DailyMail.com, kad rengė istoriją apie nykstančius panteras, pažymėdamas, kad visoje Floridoje jų yra tik apie 200. 

Tyrėjai taip pat atliko kelis gyvatės matavimus ir pastebėjo, kad jos galva nuo snukio galo iki pakaušio siekė beveik šešis colius. Plačiausia jo kūno dalis siekė 25 colius.

Pitonai žvalgai atlieka svarbų vaidmenį ieškant patelių laukinėje gamtoje. Šie patinai veisimosi sezono metu paprastai keliauja prie dauginimosi laikotarpiu besidauginančių patelių, o kartais net prie patelių ir patinų grupių. 

O patinas, vardu Dionas, atvedė tyrėjus prie brangios pitono patelės. Nuo 2013 m., naudodama šį metodą, gamtos apsaugos tarnybos komanda pašalino daugiau kaip 1 000 pitonų, kurių bendras svoris siekė 25 000 svarų. 

"Florida Fish & Wildlife" nuo 2000 m. nužudė arba pašalino daugiau kaip 15 000 pitonų, o nuo 2017 m. kasmet pašalinama daugiau kaip 1 000 pitonų. Tačiau mokslininkai neįsivaizduoja, kiek tūkstančių jų dar gali būti", - pasakojo Mainas. 

Pitonai yra kilę iš Pietryčių Azijos, tačiau Floridoje jie siaubia nuo 1970-ųjų. 

Gyvatės į Floridą atkeliavo kaip naminiai gyvūnai, bet jų savininkai jas išmetė į laukinę gamtą, kur jos ėmė daugintis ir užaugo iki milžiniškų dydžių. 

Pitono patelės mirtis nebuvo veltui, nes ji padės mokslininkams daugiau sužinoti apie šiuos gyvūnus, kurie nuo pat atvykimo į JAV vengė mokslininkų dėmesio.

"Kadangi jas taip sunku rasti, mes mažai žinome apie jų biologiją, o tai ironiška, nes tai didžiulės gyvatės", - sakė Mainas. 

Jis paaiškino, kad pitonai minta 73 skirtingomis Floridoje aptinkamomis rūšimis. "24 žinduoliai, 47 paukščiai ir dvi driežų rūšys", - sakė Mainas. 

"Visi jie buvo aptikti gyvatėse visoje Floridoje ir daro didelę žalą." "Labai svarbu žinoti, ką jie valgo. Stebint kiaušinėlių skaičių galima sužinoti, kiek jie gali turėti palikuonių ir kaip tai priklauso nuo skirtingų individų, taip pat modeliuoti potencialų derlių ir tai, kaip greitai populiacija gali augti." Valdžios institucijos 

Floridos valstijoje gyvenančių pitonų skaičius nežinomas, tačiau manoma, kad jų yra nuo 30 000 iki 300 000. 

"Pitonai aptinkami visur - rajonuose ir priemiesčiuose, - sakė Mainas. 

"Tyrėjai teigė, kad žmonės sunerimtų, jei žinotų, kaip plačiai jie paplitę."

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Skanus ir purus omletas “su paslaptim”
Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą! Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, sk...

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau