Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 28

NATO sąjungininkės padidins aukštos parengties pajėgas iki 300 000 karių

NATO sąjungininkės, reaguodamos į Rusijos karą Ukrainoje, padidins aukštos parengties pajėgas iki "gerokai daugiau nei 300 000" karių, nes stiprina savo gynybą, pirmadienį pareiškė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas (Jens Stoltenberg).

JAV vadovaujamo karinio aljanso lyderiai šią savaitę susitiks Madride, kur, J. Stoltenbergo teigimu, vyks "permainingas" aukščiausiojo lygio susitikimas, kuriame bus sprendžiami Maskvos invazijos į provakarietišką kaimynę padariniai.

J. Stoltenbergas sakė, kad sąjungininkai sustiprins kai kurias savo kovinių grupių formuotes NATO rytiniame flange "iki brigados lygio", t. y. maždaug 3 000-5 000 karių taktinių vienetų, ir padidins aukštos parengties karių skaičių iki "gerokai daugiau nei 300 000".

Be to, daugiau sunkiosios ginkluotės, įskaitant oro gynybos sistemas, bus perkelta į priekį, o pajėgos bus iš anksto paskirtos ginti konkrečias NATO nares, esančias pažeidžiamame rytiniame Aljanso pakraštyje.

Šiuo metu NATO vadovauja maždaug 40 000 aukštos parengties pajėgų, tačiau tikimasi, kad daugiau nei 300 000 karių sudarys didesnį rezervą, kurį Aljansas galėtų panaudoti kritiniu atveju.

Vienas NATO pareigūnas sakė, kad naujoji sistema pradės veikti kitais metais ir pagerins aljanso "gebėjimą labai greitai reaguoti į bet kokius nenumatytus atvejus" sausumos, jūrų, oro ir kibernetinėmis priemonėmis.

J. Stoltenbergas taip pat sakė, kad vadovai susitars sustiprinti esminę NATO paramą kovojančiai Ukrainai, kurios Prezidentas Volodymyras Zelenskis (Volodymyr Zelensky) turėtų paskambinti vaizdo ryšiu.

JAV ietis
Į tą paketą būtų įtrauktos "didelės apimties" įrangos, pavyzdžiui, saugaus ryšio, kovos su bepiločiais orlaiviais sistemų ir degalų, siuntos ir būtų padedama Ukrainai ilgainiui pereiti prie pažangesnės NATO standartus atitinkančios ginkluotės naudojimo.

Ši parama yra atskira nuo ginkluotės, kurią NATO narės, vadovaujamos Jungtinių Valstijų, jau tiekia Ukrainai, įskaitant prieštankines raketas, artileriją ir priešlėktuvinę gynybą, kad padėtų Ukrainai atlaikyti Rusijos puolimą.

NATO stiprina savo pajėgas Aljanso rytuose nuo tada, kai Maskva pirmą kartą įžengė į Ukrainą 2014 m. aneksavusi Krymą.

Nuo vasario 24 d., kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją, Aljansas į regioną skubiai atgabeno dar dešimtis tūkstančių karių.

Dabar NATO turi aštuonias kovines grupes visose rytinėse savo narėse, o J. Stoltenbergas sakė, kad kai kurios iš jų - greičiausiai Baltijos šalyse ir Lenkijoje - bus sustiprintos iki "brigados lygio".

Nerimaujantys Baltijos šalių lyderiai ragino dislokuoti dideles ir nuolatines karines pajėgas, kurios galėtų sustabdyti Kremliaus pajėgas prie NATO sienos.

Vokietija yra sakiusi, kad imtųsi vadovauti naujai brigadai Lietuvoje, kur jau turi savo pajėgų, tačiau didžioji dalis šių karių būtų nuolat dislokuota gimtojoje šalyje.

Didžiosios Britanijos gynybos ministras sakė, kad jo šalis tikriausiai pasiūlys panašią struktūrą Estijoje, kur ji vadovauja esamai kovinei grupei.

J. Stoltenbergas sakė, kad tikisi, jog antradienio vakarą prasidedančiame aukščiausiojo lygio susitikime kitos sąjungininkės paskelbs apie pajėgas, skirtas konkrečioms rytinėms narėms saugoti.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

22.10.2019 laikas 21:23 Receptai – Patiekalai Magišką Desertas Jorkšyro Keksas. Receptas

Šį magišką desertą verta pradėti gaminti jau iš vakaro. Pradžiai dėk arbatžoles į gilų indą ir užpilk verdančiu vandeniu. Palaikyk 20 min, paskui perkošk ir palik tik skystį. Paskui įpilk viskio, uždenk maistine plėvele ir pali...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau