Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 29

Ghislaine Maxwell už lytinius nusikaltimus nuteista kalėti 20 metų

Antradienį Niujorko teisėjas nuteisė Ghislaine Maxwell (Ghislaine Maxwell) kalėti 20 metų už tai, kad ji padėjo mirusiam gėdingam finansininkui Jeffrey Epsteinui seksualiai išnaudoti mergaites.

Manheteno federaliniame teisme paskirta bausmė reiškia, kad 60-metė buvusi socialinė darbuotoja didžiąją likusio gyvenimo dalį praleis kalėjime.

Oksforde išsilavinimą įgijusi mirusio britų spaudos barono Roberto Maksvelo (Robert Maxwell) dukra praėjusių metų pabaigoje buvo nuteista dėl penkių iš šešių kaltinimų, iš kurių sunkiausias - prekyba nepilnametėmis.

Jos advokatai prašė švelnumo, remdamiesi traumuota vaikyste ir teigdami, kad Maksvel neteisingai nubausta, nes Epšteinas išvengė teismo.

Jie prašė skirti ne daugiau kaip penkerius metus, o prokurorai reikalavo nuo 30 iki 55 metų kalėjimo.

Galiausiai teisėja Alison Nathan (Alison Nathan) nusprendė skirti 20 metų - tiek, kiek rekomendavo JAV probacijos tarnyba.

Per 2021 m. pabaigoje vykusį didelį atgarsį sukėlusį Maksvelos teismo procesą prokurorai sėkmingai įrodė, kad ji buvo "raktas" į Epšteino schemą, pagal kurią jis viliojo jaunas merginas atlikti jam masažus, kurių metu jis jas seksualiai išnaudodavo.

Dvi Epsteino aukos, įvardytos kaip "Jane" ir "Carolyn", liudijo, kad joms buvo vos 14 metų, kai Maksvelas pradėjo jas vilioti.

Maksvelo advokatai teigė, kad jų klientas turėjo "sunkią, traumuojančią vaikystę su valdingu, narcizišku ir reikliu tėvu".

"Dėl to ji tapo pažeidžiama Epsteinui, su kuriuo susipažino iškart po tėvo mirties", - rašė jie anksčiau šį mėnesį pateiktose pastabose.

Pinigų valdytojas Epsteinas nusižudė 2019 m. kalėjime, būdamas 66 metų, laukdamas savo paties teismo proceso dėl seksualinių nusikaltimų Niujorke.

"Ponia Maxwell negali ir neturėtų prisiimti visos bausmės, už kurią turėtų atsakyti Epsteinas", - prašė jos advokatai.

- "Niokojanti žala".
Tačiau prokuratūra praėjusią savaitę savo teismo pareiškime tvirtino, kad M. Maksvel "buvo suaugusi ir pati priėmė sprendimus".

Jie teigė, kad ji parodė "visišką gailesčio stoką" dėl savo nusikaltimų, įvykdytų 1994-2004 m.

"Šiandien paskelbtu nuosprendžiu Ghislaine Maxwell laikoma atsakinga už siaubingus nusikaltimus prieš vaikus", - sakė JAV pietinės Niujorko apygardos prokuroras Damianas Williamsas (Damian William).

"Šis nuosprendis siunčia tvirtą žinią, kad niekas nėra aukščiau įstatymo ir niekada nevėlu siekti teisingumo", - pridūrė jis.

Maxwell jau maždaug dvejus metus buvo laikoma suimta po to, kai 2020 m. vasarą buvo suimta Naujajame Hampšyre.

"Ghislaine turi mirti kalėjime", - prie teismo žurnalistams sakė Maxwell ir Epsteino kaltintoja Sarah Ransome.

Nuosprendis Maxwell užbaigia dramatišką buvusios tarptautinės džentelmenės, užaugusios turtuose ir privilegijose kaip karališkosios šeimos draugė, nuopuolį.

Jos ratui priklausė Didžiosios Britanijos princas Andrew, buvęs JAV prezidentas ir nekilnojamojo turto baronas Donaldas Trumpas bei Clintonų šeima.

Vasario mėn. princas Endriu patenkino ieškinį dėl seksualinio išnaudojimo su Virdžinija Giuffre, kuri teigė, kad Epsteinas ir Maksvelas ją pardavė karališkajai šeimai.

Balandžio mėnesį Natanas atmetė Maksvelo prašymą dėl naujo teismo proceso.

Ji nesėkmingai įrodinėjo, kad prisiekusysis, kuris gyrėsi padėjęs kolegoms įtikinti Maksvelą, prisimindamas savo, kaip seksualinės prievartos aukos, patirtį, šališkai vertino prisiekusiuosius.

"Agence France-Presse" (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 15:29 Receptai – Patiekalai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau