Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Pasaulis » 2022 » Liepos » 5

Šri Lanka pripažįsta bankrotą ir įspėja apie krizę iki 2023 m.

Šri Lanka yra bankrutavusi, o beprecedentės ekonomikos krizės sukeltas skausmas tęsis bent iki kitų metų pabaigos, antradienį parlamentui pareiškė ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe (Ranil Wickremesinghe).

22 mln. salos gyventojų kelis mėnesius kentė sparčiai augančią infliaciją ir ilgus elektros energijos tiekimo nutraukimus, kai vyriausybei pritrūko užsienio valiutos gyvybiškai svarbioms prekėms importuoti.

R. Wickremesinghe teigė, kad kadaise klestėjusi šalis šiemet pateks į gilią recesiją, o didelis maisto, degalų ir vaistų trūkumas tęsis.

"Su sunkumais turėsime susidurti ir 2023 m.", - sakė premjeras. "Tokia yra tiesa. Tokia yra realybė."

Jis sakė, kad Šri Lankos vykstančios gelbėjimo derybos su Tarptautiniu valiutos fondu priklauso nuo to, ar iki rugpjūčio mėn. bus baigtas rengti skolos restruktūrizavimo planas su kreditoriais.

"Dabar mes dalyvaujame derybose kaip bankrutavusi šalis", - sakė A. Wickremesinghe.

"Dėl bankroto būklės, kurioje yra mūsų šalis, turime jiems atskirai pateikti planą dėl mūsų skolos tvarumo. Tik tada, kai (TVF) bus patenkintas šiuo planu, galėsime pasiekti susitarimą".

Praėjusią savaitę TVF pareiškė, kad prieš sudarant susitarimą dėl finansavimo susitarimo, skirto mokėjimų balanso krizei įveikti, reikia atlikti daugiau darbų, kad būtų sutvarkyti šalies finansai ir ištaisytas įsibėgėjantis fiskalinis deficitas.

Be to, jis nurodė valdžios institucijoms aktyviau kovoti su korupcija ir nutraukti brangiai kainuojančias subsidijas energetikai, kurios ilgą laiką buvo vyriausybės biudžeto našta.

Šri Lankoje beveik visai nėra benzino, o vyriausybė, siekdama taupyti degalus, nutraukė nebūtiniausių viešųjų paslaugų teikimą.

Prie keleto degalinių, kuriose vis dar prekiaujama degalais, vyko susirėmimai, dešimtys tūkstančių žmonių stojo į eilę, kad gautų nedidelę galimybę apsirūpinti ribotomis atsargomis, o naujų atsargų nesitikima bent dvi savaites.

Jungtinių Tautų duomenimis, apie 80 proc. gyventojų atsisako valgio, kad galėtų susidoroti su maisto trūkumu ir rekordinėmis kainomis.

Wickremesinghe sakė, kad TVF tikisi, jog Šri Lankos ekonomika šiais metais susitrauks septyniais procentais, o tai yra dar blogiau nei šalies centrinio banko paskelbtos baisios prognozės.

Jis teigė, kad infliacija gali viršyti 60 proc., o spartus valiutos nuvertėjimas per pastaruosius kelis mėnesius perpus sumažino santaupų vertę.

"Pagalvokite, kaip ši padėtis paveiks mūsų vyresnio amžiaus piliečius", - sakė 73 metų premjeras. "Skurdas plinta tarp jų visų."

"Jų gaunamų pinigų vertė sumažėjo 50 proc. Jų perkamoji galia sumažėjo maždaug 50 proc."

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-19 laikas 21:45 Receptai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

2020-07-03 laikas 07:23 Receptai Neįtikėtinai Švelnus Šokoladinis Manų Apkepas (2 Receptai Video)

Šokoladinis manų apkepas: skaniausiais ir paprasčiausias receptas! Meilė nuo pirmo kąsnelio garantuota! Apkepas pagal šį receptą išeina neįtikėtinai švelnus, orinis ir lengvas! Jį paruoš bet kuri, net nepatyrusi šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

2019-09-11 laikas 19:30 Receptai Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus
Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau