Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 5

Šri Lanka pripažįsta bankrotą ir įspėja apie krizę iki 2023 m.

Šri Lanka yra bankrutavusi, o beprecedentės ekonomikos krizės sukeltas skausmas tęsis bent iki kitų metų pabaigos, antradienį parlamentui pareiškė ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe (Ranil Wickremesinghe).

22 mln. salos gyventojų kelis mėnesius kentė sparčiai augančią infliaciją ir ilgus elektros energijos tiekimo nutraukimus, kai vyriausybei pritrūko užsienio valiutos gyvybiškai svarbioms prekėms importuoti.

R. Wickremesinghe teigė, kad kadaise klestėjusi šalis šiemet pateks į gilią recesiją, o didelis maisto, degalų ir vaistų trūkumas tęsis.

"Su sunkumais turėsime susidurti ir 2023 m.", - sakė premjeras. "Tokia yra tiesa. Tokia yra realybė."

Jis sakė, kad Šri Lankos vykstančios gelbėjimo derybos su Tarptautiniu valiutos fondu priklauso nuo to, ar iki rugpjūčio mėn. bus baigtas rengti skolos restruktūrizavimo planas su kreditoriais.

"Dabar mes dalyvaujame derybose kaip bankrutavusi šalis", - sakė A. Wickremesinghe.

"Dėl bankroto būklės, kurioje yra mūsų šalis, turime jiems atskirai pateikti planą dėl mūsų skolos tvarumo. Tik tada, kai (TVF) bus patenkintas šiuo planu, galėsime pasiekti susitarimą".

Praėjusią savaitę TVF pareiškė, kad prieš sudarant susitarimą dėl finansavimo susitarimo, skirto mokėjimų balanso krizei įveikti, reikia atlikti daugiau darbų, kad būtų sutvarkyti šalies finansai ir ištaisytas įsibėgėjantis fiskalinis deficitas.

Be to, jis nurodė valdžios institucijoms aktyviau kovoti su korupcija ir nutraukti brangiai kainuojančias subsidijas energetikai, kurios ilgą laiką buvo vyriausybės biudžeto našta.

Šri Lankoje beveik visai nėra benzino, o vyriausybė, siekdama taupyti degalus, nutraukė nebūtiniausių viešųjų paslaugų teikimą.

Prie keleto degalinių, kuriose vis dar prekiaujama degalais, vyko susirėmimai, dešimtys tūkstančių žmonių stojo į eilę, kad gautų nedidelę galimybę apsirūpinti ribotomis atsargomis, o naujų atsargų nesitikima bent dvi savaites.

Jungtinių Tautų duomenimis, apie 80 proc. gyventojų atsisako valgio, kad galėtų susidoroti su maisto trūkumu ir rekordinėmis kainomis.

Wickremesinghe sakė, kad TVF tikisi, jog Šri Lankos ekonomika šiais metais susitrauks septyniais procentais, o tai yra dar blogiau nei šalies centrinio banko paskelbtos baisios prognozės.

Jis teigė, kad infliacija gali viršyti 60 proc., o spartus valiutos nuvertėjimas per pastaruosius kelis mėnesius perpus sumažino santaupų vertę.

"Pagalvokite, kaip ši padėtis paveiks mūsų vyresnio amžiaus piliečius", - sakė 73 metų premjeras. "Skurdas plinta tarp jų visų."

"Jų gaunamų pinigų vertė sumažėjo 50 proc. Jų perkamoji galia sumažėjo maždaug 50 proc."

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

27.10.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Vyniotinis Su Aguonomis: Gaminimo Receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 16:52 Farmacija planuoja 'paskiepyti' Amerikos vištieną nuo paukščių gripo, (pradėdamas) sąmokslas, nutraukti gyvulininkystę
Šiuo metu paukščių gripo "krizė" yra tik gyvūnų problema. Ji vis dar daro neigiamą poveikį žmonėms, nes masiškai skerdžiami paukščiai, o tai kenkia kiaušinių ir vištų mėsos tiekimo grandinei, tačiau kol kas paukščių gripo "pandemijos" nėra, nors tai ...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 15:48 9 priežastys, kodėl vyrams patinka trumpos merginos
Daugeliui vyrų patinka žemo ūgio merginos, ir nesunku suprasti kodėl. Žemos merginos dažnai suteikia santykiams ypatingo žavesio. Šiame straipsnyje kalbėsime apie priežastis, kodėl vyrams patinka žemos merginos. Apžvelgsime, kodėl ūgis gali būti svar...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau