Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 1

Bankrutuojančios Šri Lankos infliacija viršija 50 proc.

Penktadienį oficialūs duomenys parodė, kad infliacija Šri Lankoje birželį pasiekė devintą rekordą iš eilės ir padidėjo iki 54,6 proc. praėjus dienai po to, kai Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paprašė bankrutuojančios šalies pažaboti sparčiai augančias kainas ir korupciją.

Tai buvo pirmas kartas, kai Kolombo vartotojų kainų indekso (CCPI) padidėjimas peržengė psichologiškai svarbią 50 proc. ribą, pranešė Surašymo ir statistikos departamentas.

Šie duomenys buvo paskelbti praėjus kelioms valandoms po to, kai Tarptautinis valiutos fondas paragino Šri Lanką suvaldyti sparčiai augančią infliaciją ir spręsti korupcijos problemą, kad būtų galima išgelbėti sunkumų kamuojamą ekonomiką, kurią nusiaubė užsienio valiutos krizė.

TVF ketvirtadienį baigė 10 dienų trukusias asmenines diskusijas su Šri Lankos valdžios institucijomis Kolombe po to, kai šalis paprašė galimos finansinės pagalbos.

Nuo spalio mėnesio, kai metinė infliacija siekė tik 7,6 proc. Gegužės mėn. ji siekė 39,1 proc.

Šiais metais rupija JAV dolerio atžvilgiu prarado daugiau kaip pusę savo vertės.

Privatūs ekonomistai teigia, kad vartotojų kainos auga dar sparčiau, nei rodo oficialioji statistika.

Pasak Džono Hopkinso universiteto ekonomisto Stivas Hankės (Steve Hanke), stebinčio kainų augimą probleminiuose pasaulio taškuose, dabartinė infliacija Šri Lankoje siekia 128 proc. ir nusileidžia tik Zimbabvei (365 proc.).

Susidūrusi su didžiuliu energijos trūkumu, Šri Lanka dviem savaitėms sustabdė ne pirmo būtinumo valstybinių institucijų darbą, taip pat uždarė mokyklas, kad sumažėtų kelionių į darbą ir atgal.

22 mln. šalies gyventojų jau kelis mėnesius jaučia didelį būtiniausių prekių, įskaitant maistą, degalus ir vaistus, trūkumą.

Prie prezidento Gotabaja Radžapaksos (Gotabaya Rajapaksa’s) biuro tęsiasi protestai, kurių metu reikalaujama jo atsistatydinimo dėl precedento neturinčios ekonominės suirutės ir netinkamo valdymo.

Balandžio mėn. Šri Lanka kreipėsi į TVF po to, kai šalis negrąžino 51 mlrd.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau