Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 6

Naujausias JAV kariuomenės ginklas prieš Kiniją ir Rusiją - karštas oras - ataskaita

Pranešime teigiama, kad Pentagonas kuria naują strategiją, kaip konkuruoti su Kinija ir Rusija: oro balionai.

Anot "Politico", dideliame aukštyje esantys pripučiami oro balionai papildys platų Pentagono stebėjimo tinklą ir ilgainiui galėtų būti naudojami hipergarsiniams ginklams sekti.

Ši koncepcija gali skambėti kaip mokslinė fantastika, tačiau Pentagono biudžeto dokumentai rodo, kad DoD mokslo bendruomenė perduoda technologijas karinėms tarnyboms.

"Didelio arba labai didelio aukščio platformos turi daug privalumų dėl jų ištvermės stotyje, manevringumo, taip pat lankstumo naudojant kelis naudinguosius krovinius", - sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro Tarptautinio saugumo programos vyresnysis bendradarbis ir Priešraketinės gynybos projekto direktorius Tomas Karako, pranešė "Politico".

Jei tik sugebėsime suaugti ir įveikti savo susikaustymą dėl JLENS reng

"Jei tik sugebėsime suaugti ir įveikti savo susikaustymą dėl JLENS renginio, dirižablių, oro balionų ir aerostatų ateitis gali būti šviesi", - sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro atstovas Tomas Karako (Tom Karako). | Patrick Semansky/AP nuotr. 

Pentagonas ir toliau investuoja į šiuos projektus, nes balionai galėtų būti naudojami įvairioms karinėms misijoms.

Remiantis biudžeto dokumentais, per pastaruosius dvejus metus Pentagonas balionų projektams išleido apie 3,8 mln. dolerių, o 2023 finansiniais metais planuoja išleisti 27,1 mln. dolerių, kad tęstų darbą, susijusį su daugybe pastangų.

Nepaisant to, kad naujausias bandymas trečiadienį buvo nesėkmingas, Pentagonas vis dar vykdo savo hipergarsinių ginklų programą.

Balionai gali padėti sekti ir atgrasyti nuo Kinijos ir Rusijos kuriamų hipergarsinių ginklų, o tai yra pliusas JAV.

Rugpjūtį Kinija nustebino Pentagoną išbandydama branduolinį užtaisą galinčią nešti hipergarsinę raketą, kuri vos nepasiekė taikinio už maždaug dviejų dešimčių mylių.

Reaguodama į tai, kad 2002 m. Jungtinės Valstijos pasitraukė iš Antibalistinių raketų sutarties, Rusija pradėjo sparčiau kurti hipergarsinius ginklus. Rusijos vyriausybė teigė kovo mėn. paleidusi hipergarsinę raketą prieš Ukrainą ir pirmą kartą panaudojusi ją koviniais tikslais.

Vienas iš būdų, kaip oro balionai galėtų būti naudingi, - papildyti brangius palydovus raketoms sekti. Pasak "Politico", ašarėlės formos balionai renka sudėtingus duomenis ir naviguoja naudodami dirbtinio intelekto algoritmus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 14:34 Receptai – Patiekalai Receptas tiems, kurie nori skanių kotletų, bet tingi stovėti prie viryklės!

Aš gaminu būtent taip! Šis receptas skirtas tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės ir tuo pačiu metu nori gauti skanius, sultingus kotletus.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 22:56 Receptai – Patiekalai Saldumynų mėgėjams: šokoladinis pyragas su šokolado užpilu (video)
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Apvalioje torto kepimo formoje išmaišykite visus birius produktus, supilkite, aliejų, actą, vanilės ekstraktą, karštą vandenį ir mentele maišykite iki vientisos masės. Tešlą dėkite į orkaitę i...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 06:43 2024 m. balandžio 25 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?
Ką gi, mieli skaitytojai, išgyvenome vakarykštę pilnatį su Mėnuliu Skorpione, tikiuosi, kad visi gyvi ir sveiki! Šiandien Mėnulis toliau keliauja Skorpiono ženklu ir tampa labai užsispyręs bei kaprizingas. Tokias energijas jausime visą dieną, ypač pi...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau