Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 7

Suomija iš dalies keičia įstatymą, kad sustiprintų Rusijos pasienio tvorą

Suomijos parlamentas ketvirtadienį priėmė teisės aktą, kuriuo siekiama pastatyti tvirtesnes tvoras pasienyje su Rusija, nes šalis siekia prisijungti prie NATO po Maskvos invazijos į Ukrainą.

Suomija pakeitė dešimtmečius trukusį karinį neprisijungimą ir gegužės mėn. siekė narystės kariniame aljanse, o šią savaitę oficialiai pradėjo stojimo procesą.

Baiminantis, kad Maskva gali panaudoti migrantus politiniam spaudimui daryti, naujaisiais Sienos apsaugos įstatymo pakeitimais sudaromos palankesnės sąlygos statyti tvirtesnes tvoras prie 1 300 km (800 mylių) ilgio rytinės Šiaurės šalies sienos su Rusija.

Įstatymo tikslas - "pagerinti pasienio apsaugos operatyvinius gebėjimus reaguojant į hibridines grėsmes", AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos vyresnioji patarėja Anne Ihanus.

"Karas Ukrainoje prisidėjo prie šio klausimo aktualumo", - pridūrė ji.

Šiuo metu Suomijos sienos saugomos daugiausia lengvomis medinėmis tvoromis, daugiausia skirtomis tam, kad gyvuliai nenuklystų į kitą pusę.

"Dabar mes siekiame pastatyti tvirtą tvorą, turinčią tikrą užkardos poveikį", - AFP sakė Suomijos pasienio apsaugos teisinio skyriaus direktorė Sanna Palo (Sanna Palo).

"Greičiausiai tvora neapims visos rytinės sienos, bet bus statoma tose vietose, kurios laikomos svarbiausiomis", - sakė S. Palo.

Pagal naująjį įstatymą taip pat numatyta galimybė uždaryti sienos perėjimo punktus ir sutelkti prieglobsčio prašytojus tam tikruose punktuose, jei būtų bandoma kirsti sieną dideliu mastu.

Helsinkis taip pat priėmė Nepaprastosios padėties įstatymo pataisas, kad "nepaprastosios padėties" apibrėžtyje būtų geriau atsižvelgta į įvairias hibridines grėsmes.

Be istorinio narystės NATO pakeitimo ir pasienio įstatymų peržiūros, karas Ukrainoje lėmė ir kitus Suomijos santykių su Rusija pokyčius.

Praėjusią savaitę Suomijos gynybos pajėgos paskelbė, kad per pratybas kalbėdamos apie priešininką nustos vartoti terminą "geltonoji valstybė". Anksčiau jis buvo vartojamas siekiant išvengti tiesioginio piršto rodymo į Rusiją.

"Apie Rusiją ir Rusijos grėsmę kalbame atviriau nei anksčiau", - ketvirtadienį AFP sakė Suomijos gynybos pajėgų pulkininkas Kari Pietilainenas (Kari Pietilainen).

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.12.2019 laikas 10:42 Receptai – Patiekalai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau