Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 9

Šri Lankos lyderis bėga, kai protestuotojai šturmuoja namus

Šri Lankos prezidentas Gotabaja Radžapaksa šeštadienį pabėgo iš savo oficialios rezidencijos prieš pat protestuotojams, kurie, supykę dėl precedento neturinčios ekonominės krizės, šturmavo ir užėmė šį kompleksą.

Didžiulės minios apsupo lyderio namus ir reikalavo jo atsistatydinimo, kaltindamos vyriausybę blogu valdymu dėl skausmingo nuosmukio.

Protestuotojams veržiantis prie prezidento rūmų vartų, kompleksą saugantys kariai šaudė į orą, kad sulaikytų bangą, kol Radžapaksa bus saugiai išvestas, AFP sakė vienas iš svarbiausių gynybos šaltinių, laikydamasis anonimiškumo sąlygos.

"Prezidentas buvo palydėtas į saugią vietą", - pridūrė šaltinis. "Jis tebėra prezidentas, jį saugo karinis dalinys".

Ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe (Ranil Wickremesinghe), kuris perimtų prezidento postą Radžapaksos atsistatydinimo atveju, sušaukė skubų vyriausybės posėdį aptarti "greito politinės krizės sprendimo", pranešė jo biuras.

Socialinėje žiniasklaidoje minios nariai tiesiogiai transliavo filmuotą medžiagą, kurioje matyti šimtai žmonių, einančių per Prezidento rūmus.

Kolonijinių laikų valstybiniai rūmai yra vienas pagrindinių Šri Lankos valstybinės valdžios simbolių, o pareigūnai sakė, kad Radžapaksos išvykimas sukėlė klausimų, ar jis ketina likti poste.

"Laukiame nurodymų", - AFP sakė vienas aukšto rango valstybės tarnautojas. "Vis dar nežinome, kur jis yra, bet žinome, kad jis yra su Šri Lankos kariniu laivynu ir yra saugus."

Pagrindinė Kolombo ligoninė pranešė, kad joje gydoma 14 žmonių, nukentėjusių nuo ašarinių dujų balionėlių.

- "Ne atgrasymo priemonė" -

Šri Lankoje kelis mėnesius trūko maisto ir degalų, ilgą laiką buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas ir sparčiai augo infliacija, nes pritrūko užsienio valiutos gyvybiškai svarbioms prekėms importuoti.

Tūkstančiai žmonių suplūdo į sostinę į demonstraciją - naujausią krizės sukeltų neramumų išraišką.

Policija atšaukė penktadienį paskelbtą komendanto valandą po to, kai opozicijos partijos, teisių gynėjai ir advokatų asociacija pagrasino paduoti policijos vadovą į teismą.

Tūkstančiai antivyriausybinių protestuotojų nepaisė įsakymo ir net privertė geležinkelio tarnybas paleisti traukinius, kad šie nuvežtų juos į Kolombą, kur jie dalyvaus šeštadienio mitinge, sakė pareigūnai.

"Komendanto valanda nebuvo atgrasanti, iš tikrųjų ji paskatino daugiau žmonių išeiti į gatves nepaisydami reikalavimų", - sakė gynybos pareigūnas.

"Keleiviai užgrobė traukinius, kad pasiektų Kolombą".

Šalyje beveik išsekusios ir taip menkos benzino atsargos, tačiau pagrindinių opozicinių partijų remiami protestuotojai, norėdami nuvykti į sostinę, samdė privačius autobusus.

Demonstrantai stovyklavo prie M. Rajapaksos biuro pajūryje, reikalaudami jo atsistatydinimo dėl vyriausybės netinkamo krizės valdymo.

Penktadienį į Kolombą buvo atgabenti automatais ginkluoti kareiviai, kad sustiprintų policijos pajėgas, saugančias M. Rajapaksos oficialią rezidenciją.

Valdžios institucijos pranešė, kad saugumo operacijai, skirtai prezidentui apsaugoti, dislokavo beveik 20 000 karių ir policijos pareigūnų.

Šri Lanka negrąžino 51 mlrd. dolerių užsienio skolos ir vedė derybas su Tarptautiniu valiutos fondu dėl gelbėjimo.

Devyni žmonės žuvo ir šimtai buvo sužeisti, kai visoje šalyje kilo susirėmimai po to, kai gegužę Radžapaksai lojalūs šalininkai užpuolė taikius protestuotojus prie prezidento biuro.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.11.2017 laikas 11:32 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (blindė, šalpusnis, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: blindės žievė, šalpusnio lapai, raudonėlis.

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:23 Receptai – Patiekalai Morkos su pienu gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: morkų, pieno.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau