Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

Covid-19 pandemija "dar toli gražu nesibaigė": PSO

Antradienį Pasaulio sveikatos organizacijos vadovas įspėjo, kad nauja Covid-19 infekcijos banga rodo, jog pandemija "toli gražu nesibaigė", ir išreiškė susirūpinimą, kad virusas "laisvai plinta".

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedros Adhanom Ghebreyesus) teigė, kad jam nerimą kelia tai, jog susirgimų skaičius toliau didėja, o tai dar labiau apsunkina sveikatos priežiūros sistemas ir darbuotojus.

"Naujos viruso bangos dar kartą įrodo, kad Covid-19 dar toli gražu nesibaigė", - sakė jis spaudos konferencijoje ir pridūrė: "Virusas veržiasi į mus, mes turime jam pasipriešinti".

"Virusas plinta laisvai, o šalys neefektyviai valdo ligos naštą pagal savo pajėgumus - tiek hospitalizuojant ūmius atvejus, tiek didėjant žmonių, sergančių pokovidine būkle, dažnai vadinama ilguoju kovidu, skaičiui", - sakė jis.

"Didėjant Covid-19 plitimui ir didėjant hospitalizacijų skaičiui, vyriausybės taip pat turi taikyti išbandytas ir patikrintas priemones, tokias kaip maskavimas, geresnė ventiliacija ir testavimo bei gydymo protokolai", - tvirtino Tedrosas.

Penktadienį per vaizdo konferenciją posėdžiavęs PSO Kovid-19 ekstremalių situacijų komitetas nusprendė, kad pandemija tebėra tarptautinio masto ekstremali situacija visuomenės sveikatai, t. y. aukščiausias pavojaus signalas, kurį gali paskelbti PSO.

PSO ekstremaliųjų situacijų direktorius Maiklas Rajanas (Michael Ryan) posėdyje sakė, kad per pastarąsias dvi savaites pasaulinių Covid atvejų, apie kuriuos pranešta PSO, padaugėjo 30 proc. daugiausia dėl Omicron subvariantų BA.4, BA.5 ir visuomenės sveikatos bei socialinių priemonių panaikinimo.

M. Ryanas teigė, kad pastaruoju metu pasikeitusi testavimo politika trukdo nustatyti atvejus ir stebėti viruso evoliuciją.

Komitetas pabrėžė, kad reikia mažinti viruso plitimą, nes naujo kvėpavimo takų viruso sukeltos pandemijos pasekmės nebus iki galo suprastos, sakoma PSO pirmadienio pranešime.

Grupė išreiškė susirūpinimą dėl smarkiai sumažėjusių tyrimų apimčių, dėl kurių sumažės priežiūra ir genomo sekos nustatymas.

"Tai trukdo įvertinti šiuo metu cirkuliuojančius ir atsirandančius viruso variantus", - teigė PSO, pabrėždama, kad neįmanoma interpretuoti perdavimo tendencijų.

Komitetas teigė, kad viruso evoliucijos trajektorija ir atsirandančių variantų savybės išlieka "neaiškios ir nenuspėjamos", o tai, kad nėra priemonių, skirtų sumažinti perdavimą, didina tikimybę, kad "atsiras naujų, tinkamesnių variantų, pasižyminčių skirtingu virulentiškumu, užkrečiamumu ir galimybe išvengti imuniteto".

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

29.08.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau