Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

Pasaulio ekonomikos forumas liepia jauniesiems pasaulio lyderiams ‘atsisakyti iškastinio kuro ir išsaugoti demokratiją’

Pasaulio ekonomikos forumas (WEF) visiems savo jauniesiems pasaulio lyderiams nurodė uždrausti bet kokį iškastinį kurą, nes tai yra žmonijos "Didžiojo perkrovimo" darbotvarkės dalis.

Pirmadienį WEF išleido dokumentą, kuriame teigiama, kad kova su "klimato kaita" išgelbės demokratiją, jei žmonės nustos deginti anglį, naftą ir dujas.

WEF dokumente teigiama, kad per pastaruosius 15 metų demokratija smarkiai smuko.

"Lyderiaujančios demokratijos turi stiprinti savo ekonomiką ir saugoti laisvę", - teigiama WEF dokumente.

Jame priduriama, kad nekreipiant dėmesio į pažangą siekiant "mažo anglies dioksido kiekio technologijų ekonomikos, demokratijos gali atsidurti ne mažesniame, o didesniame ekonominiame pavojuje", o Vakarų bendrovėms nurodoma nustoti investuoti į iškastinį kurą.

Westernjournal.com praneša: Pagrindinė dokumento mintis yra tokia: "Dvi pasaulinės krizės - klimato kaita ir demokratijos nuosmukis - pasiekė aukščiausią tašką".

Palaukite minutėlę - klimatas blogėja, o jo sprendimas, kaip žinome, yra kažkas panašaus į fašizmą, ir dar demokratijos nuosmukis?

Kažkodėl "laisvė yra vergovė" yra prasmingiau.

Barbier sako: "Perėjimas prie žaliosios energijos yra esminis dalykas sprendžiant klimato kaitos problemą ir kuriant tvarią ekonomiką".

Mes jau matome, kaip šis perėjimas vyksta - Bideno administracija ir pats Džo Bidenas (Joe Biden) mums sakė, kad didelės dujų kainos yra sąmoningas paskatinimas, kad mes pradėtume važinėti elektromobiliais. Neįtikėtinai didelės energijos kainos, žinoma, yra raktas į tvarumą, tiesa?

Nežinojimas yra jėga.

O kaip dėl demokratijos? Barbier turi atsakymą ir į šį klausimą: "Todėl kolektyviniai veiksmai, susiję su ekologiniu perėjimu, yra ne tik naudingi klimatui, bet ir gyvybiškai svarbūs siekiant apsaugoti demokratiją.

Kolektyviniai veiksmai saugo demokratiją?

Tam tikra prasme tai tiesa. Nes kas gi yra demokratija, jei ne kolektyviniai veiksmai? O kas yra kolektyviniai veiksmai, jei ne didėjantis chaosas, kuris galiausiai veda prie stiprios centrinės kontrolės?

Tai, žinoma, yra svarus argumentas demokratijos priešnuodžiui - respublikai su jos reaktyvumu, saugikliais ir apsauga.

Barbier pateikia regresinę analizę, kuri, nenuostabu, rodo, kad daugiausia laisvės turinčiose šalyse aplinkosaugos rodikliai yra geriausi.

Barbier teigimu, laisviausia pasaulio šalis yra Kanada. (Ar kas nors sakė Justinui Trudeau (Justin Trudeau)?) Aplinkosaugos požiūriu Kanada yra penktoje vietoje po JAV, kurios aplinkosaugos požiūriu yra ketvirtoje vietoje, o laisvės požiūriu - devintoje.

Matydamas, kad JAV pagal laisvę užima devintąją vietą, susimąsčiau, ar į lygtį pateko Donaldas Trumpas (Donald Trump).

Jis, žinoma, taip ir padarė, nes Barbier, aprašydamas demokratijos žlugimą, pateikė nuorodą, kurioje kalbama apie tai, kad demokratijoms "... iš vidaus kenkia neliberalios jėgos, įskaitant nesąžiningus politikus, norinčius sugadinti ir sugriauti tas pačias institucijas, kurios atvedė juos į valdžią.

"Tai, ko gero, labiausiai buvo matyti praėjusiais metais Jungtinėse Valstijose, kur sausio 6 d. riaušininkai šturmavo Kapitolijų, organizuotai bandydami panaikinti prezidento rinkimų rezultatus."

Nepriklausomai nuo to, kas vyksta. Šie žmonės tokie nuspėjami, ką rašo.

Galiausiai, Barbier ir WEF teigia, kad "per mažos iškastinio kuro kainos" lemia ekonominį nestabilumą, nes 2020 m. dujų, naftos ir anglies pramonei subsidijuoti išleista 5,9 trilijono JAV dolerių.

Tačiau kitame dokumente, į kurį nurodo Barbier ir kuriame reklamuojami tie 5,9 trilijono dolerių, teigiama, kad tik 8 proc. šių subsidijų skiriama realiai energijos gamybai. Likusi dalis, 92 proc., skiriama vadinamosioms "socialinėms" ir "aplinkosaugos" išlaidoms bei nesurinktiems vartojimo mokesčiams.

Vertimas - tie 92 procentai išlaidų yra tokie, kaip mes sakome, ir, taip, galbūt mes kai ką išgalvojame.

Barbjė taip pat sako, kad reikia didinti mokesčius už iškastinio kuro naudojimą, o naujos lėšos, gautos iš mokesčių arba sumažinus subsidijas iškastiniam kurui, turėtų būti skiriamos ekologiškesniam Žemės ekologizavimui.

Taigi, jei Barbier, Švabas, Baidenas ir kiti sieks savo, mums brangs energija, o tai turės įtakos viskam - transportui, maistui, būstui.

Kitaip tariant - gelbėkime planetą, marinkime žmones badu.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

30.06.2019 laikas 09:33 Receptai – Patiekalai Keptuvėje kepti kiaulienos šonkauliukai
Labai paprastas kiaulienos šonkauliukų receptas. Kiaulienos šonkauliukai labai skanūs patiekti su virtomis bulvėmis ir mėgstamomis daržovių salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Kviečiai vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Kviečių grūdų sulčių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:16 Dirbtinio lietaus sukėlimas 1916 m. sukėlė tikrą potvynį
Hatfildas ir didysis San Diego potvynis: Čarlzas Hatfildas perskaitė apie "Rainmaking (Lietaus sukėlimą)" ir ėmė kurti savo lietaus sukėlimo metodus. Iki 1902 m. jis sukūrė slaptą 23 cheminių medžiagų mišinį didelėse cinkuotose garinimo talpyklose, k...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 08:53 Torysh - Akmeninių rutulių slėnis
Žavingoje Vakarų Kazachstano Mangystau srityje esantis Torysh, dar vadinamas Akmeninių rutuliukų slėniu, intriguojančiu geologiniu stebuklu sužavėjo mokslininkus, istorikus ir turistus.

Skaityti daugiau