Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 14

Naujajame Izraelio pakte JAV žada panaudoti visas priemones, kad sustabdytų Irano branduolinę bombą

Ketvirtadienį JAV ir Izraelis pasirašė naują saugumo paktą, kuriuo sustiprino bendrą frontą prieš Iraną, o Prezidentas Joe Bidenas (Joe Biden) pažadėjo panaudoti "visas" Amerikos jėgas, kad neleistų Islamo Respublikai įsigyti branduolinių ginklų.

Deklaraciją pasirašė Izraelio Ministras Pirmininkas Yairas Lapidas (Yair Lapid) ir J. Bidenas, kuris kaip prezidentas pirmą kartą vyko į Artimuosius Rytus.

Joje Jungtinės Valstijos įsipareigoja "niekada neleisti Iranui įsigyti branduolinio ginklo" ir teigia, kad "yra pasirengusios panaudoti visus savo nacionalinės galios elementus, kad užtikrintų tokį rezultatą".

Svarbų susitarimą, kuriuo mainais į sankcijų sušvelninimą buvo nustatyti įtarimų keliančios Irano branduolinės programos apribojimai, 2018 m. torpedavo buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donald Trump). Pastangos atgaivinti susitarimą įstrigo nuo kovo mėn.

Ketvirtadienį paklaustas, kiek laiko JAV pasirengusios skirti šioms pastangoms, J. Bidenas sakė, kad "neketiname amžinai laukti" Islamo respublikos atsakymo.

Kitą dieną po to, kai Izraelio pareigūnai pristatė J. Bidenui savo naujausią karinę techniką, prezidentas sakė, kad abi šalys bendradarbiaus kuriant "didelės energijos lazerinių ginklų sistemas".

Izraelis, turintis vienintelį Artimuosiuose Rytuose nedeklaruotą branduolinį arsenalą, griežtai prieštarauja susitarimui su Iranu, kuris visada neigė, kad siekia turėti bombą.

Lapidas įspėjo, kad "žodžių" ir "diplomatijos" nepakanka, kad būtų užkirstas kelias tariamoms Irano branduolinėms ambicijoms.

"Vienintelis dalykas, kuris sustabdys Iraną, yra žinojimas, kad jei jis ir toliau plėtos savo branduolinę programą, laisvasis pasaulis panaudos jėgą", - sakė jis.

Irano ultrakonservatyvusis prezidentas Ebrahimas Raisi (Ebrahim Raisi) perspėjo JAV ir jų sąjungininkus, kad jo šalis "nesutiks su jokia krize ar nesaugumu regione".

"Bet kokia klaida, padaryta šiame regione, sulauks griežto ir apgailėtino atsako", - sakė E. Raisi per televiziją transliuotose pastabose.

- Saudo Arabijos nafta -

J. Bidenas trečiadienį nusileido Izraelyje - tai buvo jo dešimtasis vizitas žydų valstybėje nuo 1973 m., kai jis atvyko kaip naujai išrinktas senatorius.

Vėliau ketvirtadienį jis surengė derybas su Izraelio prezidentu Isaacu Herzogu ir turėjo susitikti su senu pažįstamu, opozicijos lyderiu Benjaminu Netanyahu.

Penktadienį JAV prezidentas vyks į okupuotą Vakarų krantą susitikti su Palestinos prezidentu Mahmudu Abasu, o prieš tai oro pajėgų lėktuvas "Air Force Once" atliks pirmąjį viešai pripažintą tiesioginį skrydį iš Izraelio į Saudo Arabiją.

J. Bidenas sakė, kad pati kelionė "reiškia svarbią pažangą" po to, kai 2020 m. Izraelis užmezgė diplomatinius ryšius su Persijos įlankos kaimynėmis Rijado Jungtiniais Arabų Emyratais ir Bahreinu.

"Izraelio integracija į regioną, Izraelio taika su kaimyninėmis šalimis - tai esminiai tikslai", - sakė J. Bidenas.

Prezidento susitikimuose su arabų šalių vadovais svarbiausias prioritetas bus Rusijos invazija į Ukrainą, o per derybas su Saudo Arabijos pareigūnais visų pirma bus kalbama apie nestabilias naftos kainas.

Prezidentas sieks įtikinti Saudo Arabiją pumpuoti daugiau naftos, kad sumažintų kainas, dėl kurių JAV infliacija pasiekė aukščiausią lygį per pastaruosius dešimtmečius.

- "Izraelis nori taikos"-

Ketvirtadienį J. Bidenas dar kartą patvirtino Vašingtono politiką, kuria siekiama "dviejų valstybių sprendimo dviem tautoms, kurių abi šaknys šioje žemėje yra gilios ir senos, gyvenančioms taikiai ir saugiai viena šalia kitos".

Tačiau jis leido suprasti, kad neketina atšaukti prieštaringai vertinamo D. Trumpo sprendimo pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

Lapidas eina laikinojo ministro pirmininko pareigas prieš lapkričio mėn. vyksiančius rinkimus - penktąjį balsavimą Izraelyje per mažiau nei ketverius metus - todėl nesitikima, kad jis pradės naujas derybas su palestiniečiais.

"Aš nepakeičiau savo pozicijos", - kartu su J. Bidenu sakė centristų politikas. "Dviejų valstybių sprendimas yra stiprios, demokratinės Izraelio valstybės su žydų dauguma garantija."

JAV pareigūnas sakė, kad vizito metu administracija paskelbs apie "reikšmingą finansavimo paketą" ligoninėms, kurios aptarnauja palestiniečius Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje, kurią palestiniečiai laiko savo būsima sostine.

Ji taip pat paskelbs apie priemones, skirtas 4G interneto prieigai Vakarų Krante ir Izraelio blokuojamame Gazos ruože užtikrinti, sakė pareigūnas, reaguodamas į nuolatinį palestiniečių nepasitenkinimą.

Tačiau ilgalaikės taikos derybos nebuvo įtrauktos į šios savaitės darbotvarkę, sakė pareigūnas.

"Neketiname atvykti su iš viršaus nuleistu taikos planu, nes nemanome, kad tai būtų geriausias požiūris".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau