Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Liepos » 14

Storlapis «pinigų medis» namuose - sveikatai nauda

Ši gėlė liaudyje labiau žinoma kaip «pinigų medis» (Crassula), nes manoma, kad jis gali pritraukti pinigų į šeimą. Bet nedaug kas žino, kad storlapis turi ir gydomųjų savybių.

Namų sanitaras

Kai svečiai mano namuose pamato kone 2 m aukščio medį su rankos storio stiebu, negali patikėti, kad tai visiems gerai žinomas kambarinis augalas storlapis.

Ir beveik niekas nežino apie jo naudingas sveikatai savybes. Storlapis į orą išskiria biologiškai aktyvias medžiagas, kurios valo orą bute ir slopina ligas sukeliančias bakterijas bei virusus, daro atmosferą namuose sveikesne. Dėl to šeimininkai rečiau serga infekcinėmis ligomis, rečiau pasiduoda stresams, lengviau pakelia fizinius ir psichologinius krūvius.

Mūsų namuose storlapis auga jau dešimt metų. Tai vienas iš ištvermingiausių kambarinių augalų. Jam reikia tik saikingo laistymo ir pakankamai šviesos. Dauginasi jis taip pat labai paprastai. Geriausia tai daryti ankstyvą pavasarį, pradedant nuo kovo mėn. Pasodinti pakanka vieną lapelį, kurį reikia vieną-dvi dienas padžiovinti gryname ore. Paskui tą lapelį iškart sodinu į vazonėlį su žeme ir trupučiu smėlio, statau ant saulėtos palangės ir laistau kiekvieną dieną, kol įsišaknys. Laistyti storlapį reikia po nedaug, kad drėgmė neužsistovėtų, kitaip šaknys pradės pūti. Kai gėlė truputį paaugs, ji persodinama į platų vazoną su geru drenažu, nes storlapio šaknų sistema yra paviršinė. Kartkartėmis augalą reikia pasukti kita puse į šviesą, kad vainikas formuotųsi vienodai.

Kasmet nuo pavasario pabaigos iki rudens vieną kartą per mėnesį palais-tau savo medelį specialiomis trąšomis kaktusams ir sukulentams. Vasarą laistau saikingai, kai žemė vazone pradžiūna, nuo rudens laistymą palaipsniui sumažinu iki minimumo.

Augalas žiemoja mano bute, nes dėl dydžio jo jau neįmanoma išnešti į vėsią lodžiją. Bet tamsiais mėnesiais jam būtinai kasdien 6-8 valandoms įjungiu papildomą apšvietimą. Taip storlapis gerai peržiemoja kambario temperatūroje, neprarasdamas lapų ir išvaizdos.

Kaip gydau varikozę

Varikoze sergu daug metų. Gydyti padidėjusius mazgus ant kojų man labai padeda kambarinio augalo storlapio tinktūra.

Imu dvi saujas šviežių lapų,  kruopščiai nuplaunu, susmulkinu su mėsmale. Šią masę stikliniame butelyje užpilu 0,25 l degtinės, 10 dienų laikau tamsioje vietoje, tada nukošiu ir laikau šaldytuve. Kas vakarą prieš miegą šia tinktūra gausiai patepu varikozinius mazgus ir laukiu, kol išdžius. Tokius gydymo kursus darau tris kartus per metus po mėnesį, ir mazgai po truputį mažėja. Šis augalas gydo ir skrandžio opą. Vyrui ji užsitraukė randu po to, kai jis kasdien ryte tuščiu skrandžiu suvalgydavo, niekuo neužgerdamas, po 2 storlapio lapelius. Po valandos jis pusryčiaudavo, žinoma, laikydamasis dietos, kuri reikalinga sergant šia liga. Po mėnesio tokio gydymo jis visiškai atsikratė opos.

varikozė, inkstai, liaudies_medicina, gerklė, pinigų medis, augalas

Nuoviras - inkstams, sultys - gerklei

Praėjusią žiemą stipriai peršalau ir susirgau inkstų uždegimu. Jį be jokių komplikacijų išsigydžiau storlapio lapų nuoviru.

Nuovirą ruošiau taip: smulkiai supjausčiau 1 arbatinį šaukštelį su kaupu šviežių augalo lapų, užpyliau 1 stikline verdančio vandens, ant mažos ugnies viriau 7-10 minučių, paskui laikiau 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošiau.

Vartojau dvi savaites po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.

Šis nuoviras naudingas, sergant bet kokiais inkstų uždegimais, nefritu ir pielonefritu.

Švieži storlapio lapai pasižymi uždegimą malšinančiu poveikiu ir greitai gydo uždegimą gerklėje. Nuo anginos ir tonzilito kramtau po 1/4 šviežio storlapio lapelio 2-3 kartus per dieną, ir jau po dienos kitos gerklės skausmas ir pabrinkimas praeina.

varikozė, inkstai, liaudies_medicina, gerklė, pinigų medis, augalas

Naudingi receptai

1. Norint nuslopinti niežulį, reikia dėti pavilgą iš smulkintų storlapio lapų, palaikyti porą valandų: nuskinti kelis (pageidautina nejaunus) lapelius, nuplauti šaltu vandeniu, susmulkinti su smulkintuvu, kad pasidarytų košelė. Tą masę sudėti ant švaraus audinio gabalėlio ir dėti ant skaudamos vietos.

2. Nuo pūslelinės:  pažeistą vietą patrinti augalo sultimis kelis kartus per dieną. Gydymo trukmė priklauso nuo sveikimo greitumo, bet paprastai užtrunka ne ilgiau kaip penkias dienas.

3. Nuo uždegiminių procesų skrandyje: liaudies medicina rekomenduoja, likus valandai iki valgio, tuščiu skrandžiu sukramtyti 2 storlapio lapelius, neužgeriant vandeniu.

4. Nuo burnos ertmės ir gerklės ligų: 2 storlapio lapelius užpilti verdančiu vandeniu, atvėsinti. Skalauti burnos ertmę ir gerklę 5-8 kartus per dieną, priklausomai nuo ligos sunkumo.

5. Žaizdos, pateptos storlapio sultimis, gyja labai greitai, o vidiniai uždegimai praeina be cheminių preparatų.
 

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju. Šiame straipsnyje gali būti teiginiu, kurie atspindi autoriaus nuomone.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

19.01.2018 laikas 15:24 Receptai – Patiekalai Agurkų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Agurkas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau