Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Liepos » 23

Ko negalima daryti auginant vaiką?

Daugelis tėvų mano, kad auklėjimo pagrindas - sukurti taisyklių rinkinį ir griežtai jų laikytis. Šeimose vis dažniau girdimos frazės "Daryk, kaip tau liepiama!", "Mama viską žino geriausiai!", "Užaugęs būsi protingas!".

Dėl to vaikas auga be iniciatyvos ir savo nuomonės, įpratęs su viskuo sutikti ir sekti tėvų kruopščiai parengtu keliu. Kaip to išvengti?

Toliau pateikiamas sąrašas dalykų, prie kurių neturėtumėte pripratinti savo vaiko. Net dėl jo paties.

Melas.

Nemokykite vaiko meluoti, net ir apie nesvarbius dalykus ("Nesakyk mamai, kad buvome toje kavinėje!"). Jei vaikas reguliariai mato melą, netrukus jis pradės laikyti jį savaime suprantamu dalyku ir ims meluoti aplinkiniams. Palaipsniui jis taps toks geras melagis, kad daugiau niekada jo prie to neprilaikysite.

Valgymas tam tikru laiku.

Visi vaikai yra skirtingi: kai kurie iš jų visą laiką būna alkani, o kai kurie - ne.

Jei vaikas nėra alkanas, nereikėtų jo versti valgyti sriubos ar pagrindinio patiekalo. Geriau išmokykite vaiką suprasti, kas yra alkis.

Nepriimti savęs.

Neverskite vaiko keistis dėl kitų (nebent tai trukdo vaikui ar kitiems): jei jūsų vaikas drovus, neturėtumėte stengtis, kad jis taptų kompanijos siela. Jei jis pats kenčia nuo drovumo, pasistenkite jį švelniai nukreipti. Taip pat dažniau leiskite vaikui suprasti, kad mylite jį tokį, koks jis yra.

Taip išmokysite vaiką besąlygiškos meilės sąvokos: kad nusipelnytumėte meilės, neprivalote apsimesti kuo nors kitu.

Bendravimas su nepažįstamaisiais.

Pasistenkite kuo anksčiau paaiškinti vaikui, kad nedera kalbėtis su nepažįstamais žmonėmis, o juo labiau imti iš jų maistą ar žaislus. 
Visi žmonės yra skirtingi, todėl geriau mokyti vaiką kritiškai mąstyti ("Kodėl šis žmogus siūlo man eiti pas jį žiūrėti animacinių filmukų?") nei besąlygiškai pasitikėti nepažįstamais žmonėmis.

Atsiprašymas nesuvokiant kaltės.

Iš atsiprašymo nereikia daryti ritualo: jei vaikas nesupras kaltės, tai bus tik skambus žodis.

Užuot žaibiškai reikalavę atsiprašyti, geriau paaiškinkite vaikui, ką jis padarė ne taip. Pageidautina I - kalba ("Man skaudėjo, kai mane mušei rašomąja mašinėle. Prisimeni, kaip skaudėjo, kai vakar nukritai? Turėtumėte atsiprašyti ir daugiau niekada taip nedaryti").

Taip vaikas mokosi suprasti, kad jo veiksmai turi įtakos kitų žmonių asmeninėms riboms ir kad jis yra už tai atsakingas. Be to, be atsiprašymo, pabandykite pasiūlyti būdą, kaip atlyginti žalą tam, kurį vaikas įskaudino (pavyzdžiui, jei jis sulaužė svetimą žaislą, leiskite jam jį atiduoti arba nupirkti naują iš savo kišenpinigių).

Draugystė su draugų vaikais.

Jūsų vaikas neprivalo draugauti su jūsų draugų ar kolegų vaikais. Jei šie žmonės jums patinka, pasistenkite į santykius neįtraukti savo vaiko: eikite į kavines, kino teatrus ir parduotuves be jų. Ypač jei pastebėjote, kad vaikui dėl kokių nors priežasčių nepatinka ši aplinka.

Leiskite vaikui pačiam rinktis draugus ir laisvai skųstis dėl netinkamo kitų žmonių elgesio nesibaiminant, kad mama ar tėtis neis to išsiaiškinti, nes baiminasi sugadinti santykius su bendradarbiais.

Staigus įpročių pasikeitimas.

Vaiko įpročiai turėtų būti keičiami palaipsniui ir sklandžiai. Nesitikėkite, kad kūdikis per vieną naktį išmoks miegoti atskirai, jei prieš tai daugiau nei metus miegojo vienoje lovoje su jumis.

Padėkite jam po truputį prisitaikyti prie naujo įpročio ir būkite nuoseklūs, tačiau nesistenkite kuo greičiau pakeisti vaiko įpročio.

Valgymo kultas.

Jei jūsų vaikas valgo maistą, kuris jums nepatinka, ir nemanote, kad jis yra sveikas (nebent jis netoleruoja maisto), nedarykite iš to kulto. Nemokykite savo vaiko valgyti tik ypatingomis progomis, nes kitaip ateityje jis ieškos paguodos maiste, kai tik jį ištiks nelaimė.

Vietoj to skaitykite vaikui apie sveikos mitybos įpročius ir dažno nesveiko maisto vartojimo pasekmes. Be to, venkite namuose laikyti "uždraustą" maistą - kuo rečiau vaikas jį mato, tuo mažesnė tikimybė, kad jis jį prisimins.

Būvimas nepažįstamoje aplinkoje.

Nauja aplinka vaikui kelia didelį stresą, ypač kai vaikas yra naujoje vietoje be tėvų.

Jei norite turėti laisvą vakarą, vaikas jausis ramiau, jei paprašysite giminaičių pasėdėti su jumis namuose.

Neįdomūs pomėgiai.

Ypač pomėgiai, kurie ne tik nepatinka jūsų vaikui, bet ir visai nepasiteisina.

Pavyzdžiui, jei jūsų dukra trečius metus mokosi dailės mokykloje ir nedaro pažangos, paklauskite jos, ką ji norėtų veikti - galbūt ji seniai svajojo apie lengvąją atletiką.

Nepamirškite, kad jūsų lūkesčiai vaikui yra tik jūsų lūkesčiai. Pasikartojančios nesėkmės nemėgstamoje veikloje tik privers jūsų vaiką jaustis nesėkmingu.

Galiausiai norėčiau priminti, kad kuo greičiau suprasite, jog jūsų vaikas yra savarankiškas žmogus, tuo greičiau jis išmoks pats priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę už juos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 12:17 Receptai – Patiekalai Gardūs keksiukai su šokoladu ir aguonomis

Gardžių keksiukų receptas su šokoladu ir aguonomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Moteriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų, receptai nuo moteriškų ligų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgy...

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau