Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Liepos » 23

Vaikui septyneri metai. Kaip spręsti elgesio problemas?

Septynerių metų amžiaus vaiko smegenys, ypač priekinės skiltys, vystosi labai aktyviai. Šios skiltys yra atsakingos už sąmoningą mąstymą, todėl vaikas pradeda aktyviai analizuoti situacijas ir informaciją, susipažįsta su įvairiomis elgesio taisyklėmis.

Vos vienerių metų vaiko smegenys yra tik 10 % mažesnės už suaugusiojo smegenis ir jis jau yra fiziologiškai ir psichologiškai visiškai pasiruošęs mokyklai ir dideliam protiniam krūviui pamokų metu.

Tuo pat metu labai pasikeičia vaiko elgesys, jis dažnai stengiasi užsisklęsti savyje, nerimauja dėl tam tikrų problemų, aktyviai "kovoja" už savo teises, dažnai išlieja neigiamas emocijas.

Įprastinė amžiaus riba - septyneri metai. Krizės apraiškos vaiko sąmonėje gali pasireikšti anksčiau, nuo šešerių metų, arba šiek tiek vėliau, maždaug iki metų.

Iš vaiko elgesio nesunku atpažinti, kad jis patiria šią konkrečią ligą. Jūsų vaikas dažnai būna grubus, ginčijasi, nustoja žaisti su žaislais, kad atrodytų labiau subrendęs, ir sunkiai užmezga kontaktą.

Vaiko psichologijoje vyksta svarbūs pokyčiai. Jis tampa savikritiškas.

Pavyzdžiui, jei per dailės pamoką piešinys "dailininko" požiūriu nėra pakankamai gražus, vaikas padaro išvadą, kad jam blogai sekasi piešti, ir jam reikia daryti ką nors kita.

Suaugusiųjų pastabas tokio amžiaus vaikai labai skaudžiai toleruoja.

Pradėjęs lankyti mokyklą vaikas padaro išvadą, kad jis jau yra "labai subrendęs". Vaikai pradeda elgtis kaip suaugusieji, visiškai mėgdžiodami savo tėvus. Vaikas gali atsisėsti šalia jūsų ir žiūrėti televizorių, nesidomėdamas programa tik todėl, kad tai daro jo tėtis ar mama. Laiku nuvesti juos į lovą tampa problema - aš jau suaugęs žmogus! Tokiais atvejais tėvams svarbu išlaikyti pusiausvyrą, išlaikyti esmines ribas ir "atverti duris" į suaugusiųjų pasaulį.

Po septynerių metų tėvai vis rečiau susiduria su vaikų spontaniškumu ir emocijomis. Vaikai dažnai vaizduoja suaugusiųjų jausmus, įskaitant ir tuos, kurie nėra labai nuoširdūs. Tėvai neturėtų atkreipti vaikų dėmesio į tokius momentus, geriau ramiai pasikalbėti ir palaikyti juos sunkioje situacijoje, pasiūlyti protingą išeitį.

Taip pat reikėtų padėti, jei mokytojas kritiškai vertina vaiko elgesį ir gebėjimus, o tėvai visada turėtų būti savo vaikų sąjungininkai.

Vaikas pradeda augti nuo septynerių metų, todėl tėvai turėtų susilaikyti nuo vaikų vardų, pravardžių ar juokelių. Reikėtų dažniau teirautis vaiko nuomonės ir aptarti su juo ateities planus bent savaitgaliui.

Kartu su vaiku patartina sudaryti jo teisių ir pareigų sąrašą, kuris turėtų būti matomas.

Tėvai neturėtų dažnai kištis į vaiko priimamus sprendimus; tai padės ugdyti iniciatyvą ir savigarbą. Jei tėvas ir motina dalijasi savo mintimis su vaiku, tai padės užmegzti gerus tarpusavio santykius ir suprasti vienas kitą.

Be vaiko, tėvai taip pat turėtų skirti pakankamai laiko sau, ypač gerai pailsėti, kad pervargimas neturėtų įtakos jų psichologinei būklei ir nesutriktų bendravimas su vaikais.

Visų šių dalykų laikymasis leis vaikui lengvai įveikti krizinį laikotarpį, harmoningai vystytis ir realizuoti savo intelektinį potencialą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.08.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė marinuota su majonezu

vištienos krutinėle, vištienos krutinėles receptas, vištienos kepsneliai, vištienos file, vištienos kepsnys

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 15:10 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišinys nuo karščiavimo, temperatūros
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, temperatūra. Ingredientai: liepos žiedai, čiobrelis, ramunėlės žiedai, vanduo.

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 06:21 Receptai – Patiekalai Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!
Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau