Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 24

PSO paskelbė aukščiausią pavojaus lygį dėl sparčiai plintančio beždžionių raupų protrūkio

PSO vadovas atmetė ekspertų grupės sprendimą paskelbti beždžionių raupų epidemiją pasauline nepaprastąja padėtimi

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad sparčiai plintantis beždžionių raupų protrūkis yra "pasaulinio masto ekstremali situacija".

Tai yra aukščiausias pavojaus lygis, kurį JT sveikatos agentūra gali paskelbti, ir dėl jo buvo nuspręsta pasibaigus antrajam PSO beždžionių raupų ekstremaliųjų situacijų komiteto posėdžiui.

PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedros Adhanom Ghebreyesus) asmeniškai įsikišo, kad panaikintų susiskaldžiusią komisiją. Devyni komiteto nariai nepritarė beždžionių raupų protrūkio paskelbimui nepaprastąja padėtimi, o tik šeši buvo už.

Tedrosas teigė, kad toks paskelbimas padės paspartinti vakcinų kūrimą ir priemonių viruso plitimui apriboti įgyvendinimą........ skamba pažįstamai?

Sveikatos apsaugos pareigūnai jau rekomenduoja skiepytis žmonėms, kuriems kyla didžiausia rizika užsikrėsti virusu, įskaitant kai kuriuos homoseksualius ir biseksualius vyrus bei kai kuriuos sveikatos priežiūros darbuotojus.

BBC praneša: PSO generalinis direktorius daktaras Tedros Adhanom Ghebreyesus sakė, kad šiuo metu 75 šalyse užregistruota daugiau kaip 16 000 atvejų.

Jis pridūrė, kad iki šiol dėl protrūkio mirė penki žmonės.

Šiuo metu yra tik dvi kitos tokios ekstremalios sveikatos apsaugos situacijos - koronaviruso pandemija ir tebesitęsiančios pastangos išnaikinti poliomielitą.

Dr. Tedrosas teigė, kad nepaprastųjų situacijų komitetui nepavyko susitarti, ar beždžionių raupų protrūkis turėtų būti priskirtas prie pasaulinės ekstremaliosios situacijos sveikatos srityje.

Tačiau jis teigė, kad protrūkis greitai išplito po visą pasaulį, ir nusprendė, kad jis iš tiesų kelia tarptautinį susirūpinimą.

Dr. Tedrosas teigė, kad per mažai suprantama apie naujus perdavimo būdus, kurie leido jam plisti.

"PSO vertinimu, beždžionių raupų rizika yra vidutinė visame pasaulyje ir visuose regionuose, išskyrus Europos regioną, kuriame riziką vertiname kaip didelę", - pridūrė jis.

Taip pat buvo aiški tolesnio plitimo tarptautiniu mastu rizika, nors šiuo metu tarptautinio eismo trikdymo rizika išlieka maža, sakė jis.

Dr. Tedrosas sakė, kad deklaracija padės paspartinti vakcinų kūrimą ir priemonių viruso plitimui apriboti įgyvendinimą.

PSO taip pat skelbia rekomendacijas, kurios, kaip ji tikisi, paskatins šalis imtis veiksmų, kad sustabdytų viruso plitimą ir apsaugotų tuos, kuriems gresia didžiausias pavojus.

"Tai protrūkis, kurį galima sustabdyti taikant tinkamas strategijas tinkamose grupėse", - sakė daktaras Tedrosas.

Jis teigė, kad šiuo metu daugiausia atvejų yra tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais, ypač tarp tų, kurie turi daug lytinių partnerių, ir kad šalys turi imtis priemonių, kurios apsaugotų jų sveikatą, žmogaus teises ir orumą.

"Stigma ir diskriminacija gali būti tokios pat pavojingos kaip ir bet koks virusas", - sakė jis.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

29.08.2018 laikas 07:15 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Pūliuojančių akių gydymui
Pūliuojančios akys liaudies medicinoje, Pūliuojančios akys, receptas nuo pūliuojančių akių, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau