Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 28

PSO nurodė didžiosioms technologijoms pradėti cenzūruoti beždžionių raupų "dezinformaciją"

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ragina visas socialinės žiniasklaidos platformas agresyviai cenzūruoti bet kokią informaciją, prieštaraujančią pagrindiniam žiniasklaidos pasakojimui apie beždžionių raupus.

Per COVID-19 spaudos brifingą PSO generalinis direktorius Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus (Tedros Adhanom Ghebreyesus,) įspėjo, kad "stigma ir diskriminacija gali būti tokia pat pavojinga, kaip ir bet koks virusas, ir gali paskatinti protrūkį".

Jis paragino "visas socialinės žiniasklaidos platformas, technologijų bendroves ir naujienų organizacijas bendradarbiauti su mumis, kad būtų užkirstas kelias žalingai informacijai ir kovojama su ja".

Apie tai praneša Reclaimthenet.org: Nors daktaras Tedrosas nenurodė, kokius teiginius pagal jo siūlomą beždžionių raupų dezinformacijos cenzūravimo planą "Big Tech" turėtų slopinti, daugelis žiniasklaidos priemonių skundėsi, kad tie, kurie beždžionių raupus vadina "gėjų liga" arba apibūdina beždžionių raupus kaip "išimtinai su vyrais turinčius lytinių santykių", skleidžia dezinformaciją.

Tedrosas nepuolė šių teiginių vadinti dezinformacija, tačiau po raginimo cenzūruoti dezinformaciją apie beždžionių raupus aptarė beždžionių raupų atvejus ir jų plitimą.

"Nors iki šiol 98 proc. atvejų užregistruota tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais, beždžionių raupais gali užsikrėsti bet kuris asmuo, turintis sąlytį su šiuo virusu, todėl PSO rekomenduoja šalims imtis veiksmų, kad būtų sumažinta perdavimo kitoms pažeidžiamoms grupėms, įskaitant vaikus, nėščias moteris ir asmenis, kurių imunitetas nusilpęs, rizika", - sakė daktaras Tedrosas. "Be užsikrėtimo per lytinius santykius, beždžionių raupai gali plisti buityje per artimą žmonių tarpusavio kontaktą, pavyzdžiui, apkabinus ir pabučiavus, ir ant užkrėstų rankšluosčių ar patalynės."

PSO raginimas sudaryti didžiųjų technologijų ir PSO cenzūros aljansą, nukreiptą prieš dezinformaciją apie beždžionių raupus, yra bauginamai panašus į cenzūros aljansą, kuris buvo sudarytas per COVID-19, kai PSO bendradarbiavo su "YouTube", "Facebook", "Wikipedia" ir kitais, kad cenzūruotų arba pažymėtų COVID-19 dezinformaciją. Pagal šį aljansą "YouTube" buvo vienas iš labiausiai atsidavusių cenzorių ir pašalino daugiau kaip 800 000 vaizdo įrašų, nes jie prieštaravo PSO.

Nepaisant to, kad didžiosios technologijų bendrovės suteikė PSO kaip tiesos arbitrui įgaliojimus ir leido jai nuspręsti, kuriuos vadinamosios COVID-19 dezinformacijos kūrinius jos turėtų cenzūruoti, PSO per COVID daug ką supainiojo. Vienas iš liūdniausiai pagarsėjusių pavyzdžių - 2020 m. sausio 14 d. tviterio žinutė, kurioje teigiama, kad "Kinijos valdžios institucijų atlikti preliminarūs tyrimai nerado aiškių koronaviruso perdavimo iš žmogaus žmogui įrodymų".

PSO, tiesa, cenzūra, beždžionių raupai

Likus kelioms dienoms iki šio cenzūros skambučio, PSO paskelbė, kad beždžionių raupai yra pasaulinio masto ekstremali situacija sveikatos apsaugos srityje.

Šis siekis padidinti beždžionių raupų dezinformacijos cenzūravimą yra susijęs su tuo, kad PSO šiais metais dar kartą ėmėsi galios ir siekė sudaryti tarptautinę pandemijų sutartį. Pagal šią sutartį PSO siekia, kad būtų imtasi "nacionalinių ir pasaulinių koordinuotų veiksmų, kuriais būtų sprendžiama visuomenės sveikatai kenkiančios dezinformacijos, dezinformacijos ir stigmatizavimo problema", taip pat skiepų pasų, pasaulinės priežiūros ir kt. Šio mėnesio pradžioje PSO susitarė, kad ši sutartis bus teisiškai privaloma.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau