Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugpjūčio » 3

Visame pasaulyje tyliai atlyginama žala, patirta dėl COVID vakcinų

Viso pasaulio šalyse pradėtos vykdyti programos, pagal kurias tyliai išmokamos kompensacijos žmonėms, kurie buvo sužeisti arba mirė dėl COVID-19 vakcinų.

Žmonės yra biologiškai įvairūs tiek genetiniu, tiek ankstesnio aplinkos poveikio požiūriu. Dėl šios priežasties, aiškino neurologas daktaras Robertas Lowry, žmonės gali labai skirtingai reaguoti į tuos pačius vaistus ar skiepus. Kai rinkoje pasirodo naujas vaistas ar biologinis preparatas, kai kurie žmonės reaguoja blogai, o kiti dėl to gali patirti net rimtų nepageidaujamų reiškinių.

Net ir geriausiomis tyrimų sąlygomis retos reakcijos bus praleistos. Tai ypač pasakytina apie bet kokį vaistą, kuris skubiai pradedamas naudoti arba kurį leidžiama naudoti skubos tvarka, kol nebaigti visi būtinų bandymų etapai.

COVID-19 vakcinos nėra išimtis. Nepaisant to, kad mus nuolat ir nuosekliai tikina, jog COVID-19 vakcinos yra saugios, o sunkios nepageidaujamos reakcijos yra "labai retos", FDA ir CDC su Imunizacijos praktikos patariamuoju komitetu, taip pat visų dalyvaujančių farmacijos kompanijų mokslininkai ir vadovai žino, kad kai kurie žmonės dėl skiepų taps visam laikui neįgalūs ar net mirs.

Tiesą sakant, 2011 m. Jungtinių Valstijų Aukščiausiasis Teismas (pdf) pakartojo mintį, kad vakcinos, kaip ir kiti farmacijos produktai, yra "neišvengiamai nesaugios".

Daugelyje pasaulio šalių vartotojams, nukentėjusiems dėl vakcinų, taikomos valstybinės kompensavimo programos. Jungtinėse Amerikos Valstijose yra dvi vyriausybės finansuojamos programos, skirtos kompensuoti vartotojams patirtus sužalojimus, kartu apsaugant vakcinų gamintojus nuo atsakomybės už bet kokius jų produktų sukeltus rimtus sužalojimus: Nacionalinė vakcinų sužalojimų kompensavimo programa (VICP) ir Kompensavimo už sužalojimus, patirtus dėl vakcinų vartojimo, programa (CICP).

Jungtinėse Valstijose neatlyginta nė viena žala

Nuo 2022 m. liepos 1 d. pagal CICP nebuvo kompensuota nė viena pretenzija. Tačiau 31 COVID-19 priešpriešinių priemonių ieškinys buvo atmestas, "nes nebuvo įvykdytas priežastinio ryšio įrodinėjimo standartas ir (arba) nebuvo patirta apdraustoji trauma", teigiama CICP interneto svetainėje. "Vienas COVID-19 kontrpriemonės reikalavimas - COVID-19 vakcinos reikalavimas dėl anafilaksinės reakcijos - buvo pripažintas tinkamu kompensacijai gauti ir laukiama, kol bus peržiūrėtos kompensuotinos išlaidos."

Tuo pat metu šalys visame pasaulyje tyliai kompensuoja šeimoms, kurių artimieji buvo sužaloti arba mirė dėl COVID-19 vakcinų.

Japonija moka išmoką 91-erių metų amžiaus šeimos nariams, patyrusiems netektį

Dienraštis "Japan Times" šią savaitę pranešė, kad 91 metų moteris, mirusi po alerginės reakcijos ir staigaus širdies priepuolio, yra pirmasis asmuo Japonijoje, kuriam buvo išmokėta kompensacija dėl COVID vakcinos sužalojimo.

Sveikatos apsaugos ministerijos komisija nusprendė, kad jos atveju "negalima paneigti priežastinio ryšio". Jos šeima gaus vienkartinę maždaug 325 000 JAV dolerių išmoką.

Komisija išnagrinėjo dar 11 atvejų, kurių amžius svyravo nuo 20 iki 90 metų, tačiau jokio kito sprendimo nepriėmė.

Straipsnyje teigiama, kad iki šiol Japonijoje dėl kompensacijos kreipėsi 3 680 žmonių, 820 jų prašymai buvo patenkinti, 62 - atmesti, o sprendimai dėl dar 16 buvo "atidėti".

Taivanas išmokėjo kompensacijas 10 pareiškėjų

2022 m. birželio 24 d. Taivano nacionalinė kompensacijų už žalą, patirtą dėl skiepų, programa surengė posėdį, kuriame, pasak laikraščio "Taipei Times", buvo peržiūrėtos 65 bylos. Taivano programa skyrė kompensacijas 10 ieškovų. Tarp šių išmokų buvo 116 877 JAV dolerių vertės vienkartinė išmoka, skirta asmens, kuris mirė gavęs vakciną "AstraZeneca", šeimai.

Šis pacientas buvo hospitalizuotas praėjus 10 dienų po vakcinos gavimo dėl galvos skausmo ir vėmimo. Atlikus tyrimus nustatyta trombocitopenija - kartais mirtinas kraujo sutrikimas, kuriam būdingas mažas trombocitų kiekis.

Tačiau kitą dieną pacientas buvo išrašytas, tik vakare grįžo praradęs sąmonę. Pacientas mirė nuo intracerebrinio kraujavimo - dažnos insulto priežasties.

Kai 2020 m. gruodį Jungtinėse Valstijose pirmą kartą buvo pradėta vykdyti skiepijimo programa, nuo trombocitopenijos taip pat mirė sveikas akušeris-ginekologas, 56 metų daktaras Gregory Michaelas iš Majamio paplūdimio, Floridos valstijoje.

Nors jo mirtis įvyko praėjus maždaug dviem savaitėms po to, kai jis pasiskiepijo "Pfizer" vakcina COVID-19, ir paskatino parašyti straipsnį apie šį šalutinį poveikį "New York Times", koroneris nusprendė, kad nėra medicininio tikrumo, jog imuninės trombocitopenijos komplikacijos buvo sukeltos vakcinos.

Jungtinė Karalystė moka išmokas dėl vakcinų sukeltų sužalojimų

Vicki Spit buvo pirmoji iš kelių Jungtinės Karalystės žmonių, kuriems buvo priteista kompensacija už sužalojimus, patirtus dėl COVID vakcinų, kaip rašoma 2022 m. birželio 24 d. straipsnyje žurnale "British Medical Journal".

48-erių metų Spito partneris Sionas susirgo praėjus aštuonioms dienoms po "AstraZeneca" vakcinos ir mirė. Nukentėjusiesiems buvo priteista maksimali suma: $150,000. 2022 m. gegužės mėn. duomenimis, buvo pateiktas 1 681 ieškinys dėl vakcinos sukeltų sužalojimų po COVID-19 vakcinacijos.

Kaip cituojama BMJ, nukentėjusiesiems ar jų šeimoms atstovaujančios advokatų kontoros atstovė Sarah Moore nurodė, kad nors priteistos sumos nepadės sumažinti finansinių sunkumų, kuriuos sukėlė sužalojimai, jos yra "kol kas aiškiausias vyriausybės pareiškimas, kad kai kuriais retais atvejais COVID-19 vakcinos sukėlė labai reikšmingus sužalojimus ar mirtį".

Moore mano, kad didžioji dalis kompensacijų priteista už vakcinos sukeltą trombozinę trombocitopeniją (VITT) arba smegenų venų sinuso trombozę.

Tuo pat metu "Yahoo News" pranešė, kad Jungtinėje Karalystėje nuo 49 mln. vakcinos dozių buvo užregistruoti 444 VITT atvejai, 81 mirties atvejis.

Kanada gavo daugiau kaip 700 pretenzijų, patvirtino 8

Kanados Vakcinų sukeltų sužalojimų paramos programos (VISP) duomenimis, nuo 2021 m. birželio 1 d. iki 2022 m. birželio 1 d. gauti 774 prašymai. Aštuoni iš šių prašymų buvo "patvirtinti Medicininės peržiūros komisijos", t. y. "šie prašymai yra atvejai, kai Medicininės peržiūros komisija nustatė, kad yra tikėtinas ryšys tarp sužalojimo ir vakcinos ir kad sužalojimas yra sunkus ir nuolatinis".

VISP interneto svetainėje teigiama, kad "reikalavimus atitinkantys asmenys gali gauti pajamų pakeitimo kompensacijas; kompensacijas dėl sužalojimo; išmokas mirties atveju; laidotuvių išlaidų padengimą; reikalavimus atitinkančių išlaidų, pavyzdžiui, kitaip nepadengtų medicininių išlaidų, kompensavimą".

Kraujo krešuliai po šūvio

Dėl trombocitopenijos gali susidaryti kraujo krešulių, taip pat kraujosruvų. Trombozė - tai kitas žodis, reiškiantis kraujo krešulius. Kadangi labai neįprasta, kad sveikam jaunam žmogui atsirastų kraujo krešulių, ryšį tarp vakcinų ir šio pažeidimo sunku paneigti.

Skandinavijos šalys skyrė daugiau dėmesio COVID-19 vakcinų sukeltiems sužalojimams nei kitos šalys. Praėjusių metų liepą Norvegija išmokėjo kompensacijas pirmosioms trims nukentėjusiosioms: 40-metei moteriai, kuri mirė, taip pat 30-mečiui vyrui ir 30-metei moteriai, kurie abu išgyveno po vakcinos sužalojimų.

Visi trys buvo sveikatos priežiūros darbuotojai, gavę "AstraZeneca" vakciną, kurios vartojimą Norvegija nutraukė 2021 m. kovo 11 d. dėl pranešimų apie sunkius kraujo krešulius, mažą trombocitų kiekį ir neįprastą kraujavimą.

Tiesą sakant, Norvegijos gydytojai vieni pirmųjų atkreipė dėmesį į vakcinos ir šių sužalojimų ryšį.

Danija taip pat greitai ir tyliai nagrinėjo skundus dėl vakcinos sukeltų sužalojimų. Danijos vyriausybė 2021 m. gegužės mėn. skyrė kompensaciją už pirmąjį VITT atvejį.

Tuo metu 158 žmonės buvo pateikę prašymus dėl COVID-19 vakcinos sužalojimų. Pacientų kompensavimo valdybos direktorė Karen Inger-Bast sakė: "Apskritai, mes dažnai matome sužalojimus dėl skiepų. Jų taip pat matome dėl, pavyzdžiui, skiepų nuo gripo ir vaikų ligų. Taip bus ir su COVID-19, kai bus paskiepyta iki 5 mln. žmonių".

Jokios finansinės pagalbos amerikiečiams, nukentėjusiems nuo vakcinų

Tačiau nors kitos šalys kompensuoja žalą žmonėms, nukentėjusiems nuo COVID-19 vakcinų, Amerika iki šiol finansiškai nepadėjo nė vienam ieškovui. Sveikatos išteklių ir paslaugų administracijos duomenimis, 2022 m. liepos 1 d. CICP dar niekam neskyrė kompensacijos už žalą, patirtą dėl COVID-19 vakcinos.

Autoriai Jennifer Margulis and Joe Wang via The Epoch Times,

Daugiau skaitykite čia...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 21:21 Receptai – Patiekalai Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟

Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.

Skaityti daugiau

06.09.2018 laikas 10:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės odos ligoms gydyti

Odos ligos liaudies medicinoje, Vaistažolės odos ligoms gydyti, receptai odos ligoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

29.07.2019 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Tokių sausainių iš varškės niekada nežino!
Gaminame namuose. Sausainiai iš varškės. Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau