Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 5

"Amnesty" teigia, kad visiškai palaiko Kijevo kritikuojamą ataskaitą apie Ukrainą

Penktadienį organizacija "Amnesty International" pareiškė, kad laikosi savo kaltinimų, jog Ukraina kelia pavojų civiliams, kurdama karines bazes gyvenamuosiuose rajonuose, kad pasipriešintų Rusijos pajėgoms, po to, kai teisių gynimo grupės ataskaita sukėlė įnirtingą Kijevo atsaką.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis (Volodymyr Zelensky) užsipuolė "Amnesty" dėl ketvirtadienį paskelbtos ataskaitos, sakydamas, kad teisių gynimo grupė klaidingai tapatina Ukrainą, kaip agresijos auką, ir Rusijos užpuolikus.

Amnesty "visiškai palaiko savo tyrimą", - sakė organizacijos generalinė sekretorė Agnes Callamard (Agnes Kalamard) AFP elektroniniu paštu atsiųstuose komentaruose.

"Išvados... buvo pagrįstos įrodymais, surinktais atliekant išsamius tyrimus, kuriems buvo taikomi tokie pat griežti standartai ir deramo patikrinimo procesai, kaip ir visam "Amnesty International" darbui", - pridūrė ji.

Amnesty ataskaitoje teigiama, kad Ukrainos pajėgos pažeidžia tarptautinę teisę ir kelia pavojų civiliams gyventojams, įkurdamos bazes gyvenamuosiuose rajonuose, įskaitant mokyklas ir ligonines.

Ataskaitoje teigiama, kad gyvenamieji rajonai, kuriuose įsikūrę Ukrainos kariai, yra už kelių kilometrų nuo fronto linijos, ir yra "perspektyvių alternatyvų", kurios nekeltų pavojaus civiliams gyventojams.

Tačiau V. Zelenskis apkaltino "Amnesty" bandymu perkelti "atsakomybę nuo agresoriaus aukai".

"Jei kas nors parengia ataskaitą, kurioje auka ir agresorius tariamai yra lygūs... tai negali būti toleruojama", - sakė jis.

Tačiau Callamardas išreiškė susirūpinimą, kad dėl Ukrainos vyriausybės "reakcijos kyla pavojus, jog gali atšalti teisėtos ir svarbios diskusijos šiomis temomis".

Ji sakė, kad Ukrainos vyriausybė neatsakė į "Amnesty" prašymą reaguoti į jos išvadas, taip pat pabrėžė, kad grupė paskelbė daug ataskaitų, kuriose "dokumentuojami Rusijos pajėgų Ukrainoje įvykdyti karo nusikaltimai".

Didžiosios Britanijos ambasadorė Ukrainoje Melinda Simmons (Melinda Simmons) socialiniame tinkle "Twitter" taip pat pasirodė kritikuojanti "Amnesty", sakydama, kad "vieninteliai dalykai, keliantys pavojų (Ukrainos) civiliams gyventojams, yra raketos ir ginklai bei marodieriaujantys Rusijos kariai. Visiška pabaiga."

Prie nesutarimų prisidėjo ir "Amnesty" biuro Ukrainoje vadovė Oksana Pokalčiuk (Oksana Pokalchuk), kuri savo pareiškime socialiniame tinkle "Facebook" rašė, kad "Amnesty" ignoravo jos komandos prašymus neskelbti ataskaitos.

Ji pridūrė, kad "Amnesty" Ukrainos biuras neišvers ataskaitos į ukrainiečių kalbą ir neįkels medžiagos į savo ukrainietišką interneto svetainę.

Callamard teigė, kad šiuo metu nederėtų komentuoti "netikslumų" Pokalčiuk pareiškime, tačiau pabrėžė, kad jos ataskaitoje "buvo atliktas išsamus vidaus peržiūros procesas", kurio metu "Amnesty Ukraina" galėjo pareikšti bet kokius susirūpinimą keliančius klausimus.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms
Kraujuojant dantenoms liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms, dantenos, kraujuoja dantenos, receptai dantenoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėm...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Lietinių blynų receptas

Gaminame. Lietiniai blynai Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau