Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 10

Kyla abejonių dėl JK Meteorologijos tarnybos teiginių apie kylančią JK ir pasaulio temperatūrą

Paskelbus kaltinamąją ataskaitą apie JAV meteorologijos stotis, kyla pagrįstų abejonių dėl JK meteorologijos tarnybos deklaruojamo visuotinio atšilimo masto.

Ataskaitoje nustatyta, kad 96 % Amerikos meteorologijos tarnybos NOAA naudojamų meteorologijos stočių buvo "sugadintos" dėl vietinio urbanizacijos poveikio.

JAV turi vieną didžiausių temperatūros matavimo sistemų pasaulyje, o šių stočių informacija sudaro svarbią Met Office HadCRUT5 duomenų bazės dalį.

Dienraštis "The Daily Sceptic" praneša: Nuo 2013 m. Met Office 30 proc. padidino pastarojo meto pasaulinį atšilimą, nusmukdė ankstesnius matavimus ir panaikino 1998-2012 m. temperatūros pauzę - ši pauzė vis dar pastebima tiksliuose palydovų ir meteorologinių balionų įrašuose. HadCRUT5 duomenų bazės naudojimas reiškia, kad Metų biuras gali teigti, jog atšilimas tęsiasi ir toliau fiksuojami šilumos rekordai. Ataskaitos, pavadintos "Sugadintos klimato stotys", autorius Anthony Wattsas pažymėjo, kad stočių, kurios nebuvo sugadintos dėl klaidingo išdėstymo, duomenys "rodo, kad atšilimo tempas Jungtinėse Valstijose sumažėjo beveik perpus, palyginti su visomis stotimis". Kadangi 96 % JAV temperatūros matavimų yra šilimo tendencija, "neįmanoma taikyti jokių statistinių metodų, kad būtų galima nustatyti tikslią JAV klimato tendenciją", pridūrė Vatsas. Tą patį, žinoma, galima teigti ir apie visus pasaulinius rinkinius, kuriuose naudojami sugadinti JAV duomenys.

Duomenys sugadinami dėl to, kad yra arti asfalto, mašinų ir kitų šilumą skleidžiančių, sulaikančių ar akcentuojančių objektų. "Temperatūros stočių įrengimas tokiose vietose pažeidžia pačios NOAA paskelbtus standartus ir stipriai kenkia oficialaus sutarimo dėl ilgalaikių klimato atšilimo tendencijų Jungtinėse Valstijose teisėtumui ir mastui", - rašoma pranešime.

Žinoma, pačios Met Office atliekami JK temperatūros matavimai yra labai iškraipomi dėl miestų šilumos iškraipymų. Neseniai per trumpą karščio bangą ("jaučiasi kaip apokalipsė", Piersas Morganas Piers Morgan) trys iš keturių aukščiausių temperatūrų buvo užfiksuotos oro uostuose, įskaitant Hitrou, vieną iš mažiausiai tinkamų vietų, kokią tik galima įsivaizduoti. Įdomu tai, kad praėjusį mėnesį vidutinė temperatūra Jungtinėje Karalystėje buvo 16,6 °C, tokia pati kaip ir prieš metus ir beveik tokia pati kaip 1976 m. - 16,5 °C. Atsižvelgiant į tai, kad Jungtinėje Karalystėje gyvena 11 milijonų žmonių daugiau ir nuo to laiko urbanizacija sparčiai plečiasi, praėjusį mėnesį beveik neabejotinai buvo vėsiau nei tuo pačiu šlovingu 1976 m. laikotarpiu. Be to, šie vidurkiai nedaug atsiliko nuo 1911 m. užfiksuotos 16 °C temperatūros.

Dažni HadCRUT koregavimai į didesnę pusę ir didėjanti neatitiktis palydovų ir oro balionų įrašams kelia pagrįstų abejonių, kad valstybės finansuojamas Met Office iš tikrųjų fiksuoja didėjantį karštį miestuose, o ne didelį pasaulinės atmosferos atšilimą. Galima kelti ir kitus klausimus - ar tai tik sutapimas, kad duomenys yra naudingi tiems, kurie teigia, jog klimatas suyra ir per mažiau nei 30 metų turi būti įvestas komandinis-kontrolinis "grynojo nulio" sprendimas?

Kaip neseniai pranešėme "Daily Sceptic", Wattsas taip pat paviešino retai minimą 2015 m. pradėtą NOAA duomenų rinkinį, skirtą visiems miestų šilumos iškraipymams pašalinti. Pavadintas JAV klimato etaloniniu tinklu (USCRN), jis rinko duomenis iš 114 JAV stočių ir siekė "didesnio tikslumo ir tęstinumo tose vietose, kurioms per ateinančius penkis dešimtmečius žemės naudojimas greičiausiai neturės įtakos". Per pastaruosius 17 metų buvo rasta labai nedaug įrodymų, rodančių atšilimo tendenciją. Tiesą sakant, ji parodė, kad 2022 m. gegužė buvo vėsesnė nei 2005 m. gegužė. Wattsas komentuoja, kad tinklo parengti duomenys niekada neminimi NOAA skelbiamose mėnesinėse ar metinėse klimato ataskaitose, skirtose visuomenei.

Didelėje Wattso ataskaitos dalyje pateikiama išsami informacija apie išvykas į NOAA stotis.

Chrisas Morrisonas yra "Daily Sceptic" aplinkosaugos redaktorius.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.09.2020 laikas 12:58 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

O jau skonis šios vištienos, iškeptos su bulvėmis ir obuoliais, kvapni ir labai minkšta. Nieko nelaukite ir eikite gaminti!

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

06.10.2019 laikas 20:59 Receptai – Patiekalai Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau