Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 13

Kai naudojate bananų žievelę kaip ingredientą, įvyksta kažkas nuostabaus

Kiekvieną kartą, kai nulupate bananą ir išmetate odelę, išmetate skanų ir maistingą užkandį.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad bananų žieveles nuplikinus, išdžiovinus ir sumalus į miltus, iš jų galima iškepti kepinius, kurių skonis toks pat geras, jei ne geresnis nei kvietinių produktų.

Jei nesate atsidavęs veganiškų maisto gaminimo tinklaraščių skaitytojas ar Nigellos Lawson gerbėjas, tikriausiai niekada nesusimąstėte apie maisto ruošimą iš bananų žievelių. Tačiau tai ne tik visiškai saugu, bet ir mokslininkai įrodė, kad jos tikrai naudingos.

Kai buvo išbandytas jų eksperimentų produktų skonis, vartotojai teigė, kad jie buvo tokie pat patenkinti skoniu, kaip ir cukraus sausainiai be žievelių.

Jūs netgi gausite gausybę mineralų ir maistinių medžiagų, kovojančių su vėžiu. Pavyzdžiui, praturtintuose bananų žievelėmis, tyrime pagamintuose cukraus sausainiuose buvo daug daugiau skaidulinių medžiagų, magnio, kalio ir antioksidacinių junginių.

Kita vertus, pridėjus per daug bananų žievelių miltų, sausainiai buvo šiek tiek rudi ir kieti, galbūt dėl papildomų skaidulų. Tačiau kai buvo gaminamos partijos su miltais, kurių sudėtyje buvo 7,5 proc. bananų žievelių, sausainių tekstūra tapo daug patrauklesnė.

Be to, gaminiai gerai išsilaikė ant lukšto tris mėnesius kambario temperatūroje.

Nors tyrime buvo nagrinėjamos tik bananų žievelių dėjimo į kepamus sausainius pasekmės, rezultatai rodo, kad bananų žievelių miltus vertėtų naudoti ir duonai, pyragams bei makaronams.

Pavyzdžiui, praėjusiais metais atlikus bananų žievelių pyrago tyrimą nustatyta, kad geltona vaisių odelė suteikia kepiniams natūralią maisto spalvą ir padidina maistingumą.

Tuo tarpu 2016 m. atliktame tyrime nustatyta, kad iki 10 proc. kvietinių miltų pakeitus bananų žievelių miltais, galima praturtinti kepamą duoną didesniu baltymų, angliavandenių ir riebalų kiekiu.

Nemėgstate kepti? Nigella Lawson bananų žieveles naudojo kariui, o veganų tinklaraštininkai neseniai išpopuliarino bananų žievelių šoninės ir ištrauktų žievelių "kiaulienos" idėją.

Valgyti šio vaisiaus žievelę ne tik sveika, bet ir gali padėti sumažinti maisto atliekų kiekį. Maždaug 40 proc. banano svorio sudaro jo žievelė, o dažniausiai ši maistingųjų medžiagų turinti žievelė tiesiog išmetama.

Žinoma, žalios bananų žievelės yra gana nenaudingos. Tačiau tinkamai paruoštos jos gali būti velniškai skanios. Jos gali net prailginti kai kurių produktų galiojimo laiką, nes žievelės turi antioksidacinių ir antimikrobinių savybių.

Tas pats pasakytina ir apie kitų vaisių žieveles, pavyzdžiui, mango žievelę, kuri, kaip nustatyta, taip pat padidina pyrago antioksidacines savybes ir pagerina jo skonį.

Taigi, kai kitą kartą lupsite bananą dėl viduje esančio vaisiaus, apsvarstykite galimybę pasilikti odelę. Vėliau jūsų pilvas gali jums padėkoti.

Tyrimas paskelbtas žurnale ACS Food Science & Technology.

P komentaras: žinoma, viskas būtų puiku... tačiau, yra viena maža problemėlė... reikia gauti ekologiškus bananus... kurie yra auginami švariomis sąlygomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui

Pigmentinių dėmių blukinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui, receptai pigmentinių dėmių blukinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaist...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau