Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2022 » Rugpjūčio » 13

Kai naudojate bananų žievelę kaip ingredientą, įvyksta kažkas nuostabaus

Kiekvieną kartą, kai nulupate bananą ir išmetate odelę, išmetate skanų ir maistingą užkandį.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad bananų žieveles nuplikinus, išdžiovinus ir sumalus į miltus, iš jų galima iškepti kepinius, kurių skonis toks pat geras, jei ne geresnis nei kvietinių produktų.

Jei nesate atsidavęs veganiškų maisto gaminimo tinklaraščių skaitytojas ar Nigellos Lawson gerbėjas, tikriausiai niekada nesusimąstėte apie maisto ruošimą iš bananų žievelių. Tačiau tai ne tik visiškai saugu, bet ir mokslininkai įrodė, kad jos tikrai naudingos.

Kai buvo išbandytas jų eksperimentų produktų skonis, vartotojai teigė, kad jie buvo tokie pat patenkinti skoniu, kaip ir cukraus sausainiai be žievelių.

Jūs netgi gausite gausybę mineralų ir maistinių medžiagų, kovojančių su vėžiu. Pavyzdžiui, praturtintuose bananų žievelėmis, tyrime pagamintuose cukraus sausainiuose buvo daug daugiau skaidulinių medžiagų, magnio, kalio ir antioksidacinių junginių.

Kita vertus, pridėjus per daug bananų žievelių miltų, sausainiai buvo šiek tiek rudi ir kieti, galbūt dėl papildomų skaidulų. Tačiau kai buvo gaminamos partijos su miltais, kurių sudėtyje buvo 7,5 proc. bananų žievelių, sausainių tekstūra tapo daug patrauklesnė.

Be to, gaminiai gerai išsilaikė ant lukšto tris mėnesius kambario temperatūroje.

Nors tyrime buvo nagrinėjamos tik bananų žievelių dėjimo į kepamus sausainius pasekmės, rezultatai rodo, kad bananų žievelių miltus vertėtų naudoti ir duonai, pyragams bei makaronams.

Pavyzdžiui, praėjusiais metais atlikus bananų žievelių pyrago tyrimą nustatyta, kad geltona vaisių odelė suteikia kepiniams natūralią maisto spalvą ir padidina maistingumą.

Tuo tarpu 2016 m. atliktame tyrime nustatyta, kad iki 10 proc. kvietinių miltų pakeitus bananų žievelių miltais, galima praturtinti kepamą duoną didesniu baltymų, angliavandenių ir riebalų kiekiu.

Nemėgstate kepti? Nigella Lawson bananų žieveles naudojo kariui, o veganų tinklaraštininkai neseniai išpopuliarino bananų žievelių šoninės ir ištrauktų žievelių "kiaulienos" idėją.

Valgyti šio vaisiaus žievelę ne tik sveika, bet ir gali padėti sumažinti maisto atliekų kiekį. Maždaug 40 proc. banano svorio sudaro jo žievelė, o dažniausiai ši maistingųjų medžiagų turinti žievelė tiesiog išmetama.

Žinoma, žalios bananų žievelės yra gana nenaudingos. Tačiau tinkamai paruoštos jos gali būti velniškai skanios. Jos gali net prailginti kai kurių produktų galiojimo laiką, nes žievelės turi antioksidacinių ir antimikrobinių savybių.

Tas pats pasakytina ir apie kitų vaisių žieveles, pavyzdžiui, mango žievelę, kuri, kaip nustatyta, taip pat padidina pyrago antioksidacines savybes ir pagerina jo skonį.

Taigi, kai kitą kartą lupsite bananą dėl viduje esančio vaisiaus, apsvarstykite galimybę pasilikti odelę. Vėliau jūsų pilvas gali jums padėkoti.

Tyrimas paskelbtas žurnale ACS Food Science & Technology.

P komentaras: žinoma, viskas būtų puiku... tačiau, yra viena maža problemėlė... reikia gauti ekologiškus bananus... kurie yra auginami švariomis sąlygomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-07-12 laikas 11:24 Receptai Natūralūs rauginti česnakai. Receptas ir paruošimas

Teko ragauti šiuo receptu raugintus česnakus, bet pati raugti ryžausi tik dabar. Vis bijojau, kad nepavyks... Šiuo receptu pasidalino draugės giminaitė, kilusi iš Kaukazo ir iki šiol ten gyvenanti.

Skaityti daugiau

2020-11-01 laikas 15:44 Receptai Kaip pagaminti purius kreminio sūrio sausainius (saldėsius)

Kambario temperatūros sviestą išplakite su kreminiu sūriu. Suberkite cukrų ir vėl išplakite. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir vėl išplakite iki vientisos masės.

Skaityti daugiau

2019-11-27 laikas 06:47 Receptai Graikiškas Pyragas Iš Kefyro ir Fetos Sūrio
Mes visomis rankomis už patiekalus, kurių niekaip neįmanoma sugadinti, tik pagerinti. Užpiltiniai pyragai yra kaip tik iš tos serijos! Sumaišome visas sudedamąsias dalis, supilame į formą, perduodame estafetę orkaitei – tegul dirb...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau