Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 18

Masažas su šaukštu: kaip atlikti, kad būtų efektas?

Kiekvienas iš mūsų namuose turime nuostabią senėjimą stabdančią priemonę – šaukštus. Pasirodo, jų pagalba galima padaryti kaktą glotnesnę, sumažinti nosies ir lūpų raukšles bei palengvinti akių paburkimą. Tai sugalvojo vokiečių kosmetologė René Koch. Vaikystėje ji ne kartą matė, kaip mama ant sumuštos vietos dėti atšaldytą stalo įrankį, kad neatsirastų guzas. Šis vaikystės prisiminimas įkvėpė R. Koch pagalvoti, kad šaukštais galima masažuoti veidą.

Poveikis pagrįstas tuo, kad metalas gali išlaikyti temperatūrą ilgą laiką nuo labai žemos (jei prieš tai palaikysite šaltame vandenyje) iki labai aukštos. Pakaitomis masažuojant veidą karštais ir šaltais šaukštais, galima gerokai pagerinti kraujotaką, dėl to padidėja odos tonusas. Tai puiki naujų raukšlių prevencija. Neverta tikėtis, kad šaukštų pagalba galima ištrinti gilias veido raukšles. Tačiau akivaizdu, kad bendrą vaizdą galima žymiai pagerinti.

Ko reikia masažui su šaukštais?

Šaukštų terapijai reikės 1 – 2 šaukštų. Idealiu atveju – sidabrinių, nes jie garsėja antibakteriniu poveikiu, tačiau iš tiesų tiks bet kokie, kokius turite namuose. Taip pat reikalingi du vandens buteliai su karštu ir lediniu vandeniu. Norėdami jį paruošti, į šaltą vandenį įdėkite ledo kubelių. Galima taip pat naudoti žolelių nuovirus – pavyzdžiui, ramunėlių, mėtų, taip pat masažo aliejų ar drėkinamąjį kremą.

Kaip masažuoti šaukštais?

Yra keletas masažo technikų.

„Bangos”. Paimkite 2 šaltus šaukštus. Uždėkite juos ant akių kampučių ir, atlikdami banguotus judesius, perkelkite juos prie smilkinių. Paspausdami juos tris kartus pereikite prie ausų. Sustokite 6 sekundes ir vėl perkelkite šaukštus prie akių vokų. Pabūkite ten 2 sekundes. Iš viso atliekame 3 pakartojimus. Tokios „bangos” padeda atsikratyti ratilų ir maišelių po akimis.

„Spiralė”. Reikia 2 šaukštų. Panardinkite juos po vieną į karštą vandenį (įsitikinkite, kad metalas neįkaito taip, kad nudegintų odą). Padėkite šaukštą ant dešinio smilkinio ir trimis sukamaisiais judesiais nubrėžkite spiralę ant kaktos. Tada pereikite prie kairio smilkinio ir trimis spiralėmis grįžti į dešinę. Tada imti naują šaukštą ir vėl pradėti pratimą iš naujo, tik nuo kairiojo smilkinio. Taip daryti tris kartus. Toks masažas išlygina raukšles ant kaktos.

„Būgnas”. Imame 4 šaukštus. Išpūskite skruostus, vidutiniškai stipriai karšto šaukšto nugarėle perbraukite išilgai nosies ir lūpų raukšlių ir aplink jas, skaičiuodami iki 10. Pakartokite kelis kartus, keisdami šaukštus.

„Ūsai”. Išlyginame raukšles aplink lūpas. Jums reikės 2 šaukštų, kurie yra karšti ir dedami horizontaliai virš viršutinės lūpos. Tariant E garsą, burna turi būti tiek tiek praverta. Judėdami mažais judesiais puslankiu, pereiname prie lūpų kampučių, piešdami antenas, tada sustojame ir spaudžiame šaukštus lūpų kampučiuose. Tada šaukštus pasukame į vertikalią padėtį ir judame link ausų lezgelių, bandydami pakelti lūpų kampučius. Pasiekę lezgelius, tris kartus paspausti ir pakilti šiek tiek aukščiau ausimi.
 
Pastaba! Negalima masažuoti veido, jei ant odos atsirado pūlingų bėrimų ir pūslelinė, sergate peršalimu arba yra pakilusi temperatūra.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 10:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai rūkymo metimui
Rūkymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai rūkymo metimui, receptai nuo rūkymo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau