Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugpjūčio » 25

Dėl krušos ir smarkaus lietaus Tibeto gyvenamose Kinijos vietovėse žuvo mažiausiai 31 žmogus

Tibeto gyvenamose apskrityse Kinijos šiaurės vakarų Činghajaus ir Gansu provincijose nuo krušos ir smarkaus lietaus žuvo mažiausiai 31 žmogus, pranešė tibetiečių šaltiniai. Per audras taip pat žuvo daugiau kaip 2 000 galvijų.

Kinijos Činghajaus provincijos Tibeto autonominės Tsolho (Hainano) prefektūros Mangros (kinų kalba Guinan) apygardoje, kur žuvo penki žmonės ir galvijai, šeštadienį kruša ir lietus padarė daug žalos, įskaitant klajoklių naudojamų palapinių sugriovimą, RFA sakė vienas tibetietis iš šio regiono.

"Potvynis iš tikrųjų kilo iš Pančeno ir Pančungo klajoklių teritorijos [Mangros apygardoje]", - sakė vienas tibetietis iš šio regiono.

"Kol kas žinome, kad žuvo penki žmonės, iš kurių trys priklauso tai pačiai šeimai", - sakė šaltinis, kuris atsisakė nurodyti savo pavardę, kad galėtų laisvai kalbėti. "Dėl smarkios krušos ir potvynių žūstančių gyvulių skaičius vis didėja, o tai daro didžiulę įtaką Tibeto klajoklių, kurių gyvenimas priklauso nuo jų, pragyvenimui."

Remiantis Kinijos žiniasklaidos pranešimais, nuo pirmadienio Činghajaus autonominėje Serhogo (Datong Hui ir Tu) apygardoje žuvo 26 žmonės.

Pranešama, kad daugiau nei septyniuose Gansu provincijos Gansu Tibeto autonominės prefektūros Kanlho (Gannan) Sangču (Xiahe) apygardos Sangchu (Xiahe) kaimuose dėl stipraus potvynio susidariusios nuošliaužos užtvėrė kelius ir apgadino turtą.

Potvyniai ir nuošliaužos Sangču apygardoje prasidėjo rugpjūčio 21 d. vakare ir per pastarąsias dvi dienas užtvindė namus, pranešė tibetiečių šaltiniai.

"Labrango vienuolyno vienuolių būstai ir daugelis kitų vietinių tibetiečių būstų regione patyrė didžiulę žalą ir neteko turto", - sakė kitas tibetietis iš regiono, nenorėjęs skelbti savo pavardės. "Be to, automobiliai ir keliai užpilti vandeniu."

"Tačiau vos tik kruša liovėsi, vienuoliai iš Labrango vienuolyno atskubėjo į pagalbą", - sakė jis.

Stipri kruša išdaužė automobilių langus ir nuo pamatų nuplėšė palapines Rebkongo apygardoje, Tibeto autonominėje Malho (Huangnan) prefektūroje Činghajaus provincijoje, sakė šaltinis.

"Krušos sukelti potvyniai padarė daug žalos, tačiau oficialioji Kinijos žiniasklaida nepraneša jokių konkrečių detalių, išskyrus potvynių faktą", - pridūrė jis.

Nukentėjusių teritorijų tibetiečiai socialinėje žiniasklaidoje skelbia nuniokojimo nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip vienuoliai ir vietiniai gyventojai padeda nukentėjusiesiems, sakė tibetietis.

P komentaras: Pastebėjote? Atkreipkite dėmesį. Kai Lietuvos televizija, manau ir užsienio kalba tik apie sausrą, visose kitose platformose kalbama tik apie potvynius, sniegą ir t.t. Savo Paranormal.lt Youtube kanale renku ir prisiskiriu stichines nelaimes, tačiau nerandu apie sausras.... susipažinkite su Pasaulio orų TV:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 19:31 Receptai – Patiekalai Vaflių receptas

Labai senas, bet geras.. niekada nenusibodęs, skanių vaflių receptas.

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau