Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Patarimai » 2022 » Rugpjūčio » 29

Kaip įregistruoti nekilnojamojo turto nuomos (panaudos) sutartį?

Informuojame, kad pateikti prašymą per Registrų centro savitarnos sistemą dėl juridinio fakto apie sudarytą nuomos (panaudos) sutartį įregistravimo Nekilnojamojo turto registre galimybės nėra.

Asmuo, norintis Nekilnojamojo turto registre įregistruoti ar išregistruoti juridinį faktą (žymą) dėl sudarytos nekilnojamojo daikto nuomos (panaudos) sutarties, Nekilnojamojo turto registro tvarkytojui turi paduoti prašymą. Kartu su prašymu turi būti pateikti teisės aktų reikalavimus atitinkantys, juridinio fakto atsiradimą/pasibaigimą patvirtinantys, dokumentai. Prašymą gali pateikti tiek nuomininkas, tiek nuomotojas.

Prašymas įregistruoti/ išregistruoti juridinį faktą (pavyzdinę prašymo formą rasite čia) gali būti pateikiamas teritoriniame Registrų centro klientų aptarnavimo padalinyje asmeniškai (išankstinę vizito registraciją atlikti galite čia), siunčiant paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Elektroninių ryšių priemonėmis teikiamą prašymą asmuo turi pasirašyti saugiu elektroniniu parašu, patvirtintu kvalifikuotu sertifikatu, ir siųsti el. paštu info@registrucentras.lt.

Teikiamas juridinio fakto atsiradimą ar pasibaigimą patvirtinančio dokumento  tik originalas arba įstatymų nustatyta tvarka patvirtintas jo nuorašas. Dokumentai gali būti rašytiniai ir elektroniniai. Elektroniniai dokumentai turi būti pasirašyti visų sutarties šalių saugiu elektroniniu parašu arba gali būti pateikiamos skaitmenine forma rašytinių dokumentų kopijos, patvirtintos saugiu visų sutarties šalių elektroniniu parašu, kaip nurodyta Nekilnojamojo turto registro nuostatų 38 punkte.

Asmens pasirašytas prašymas, perduotas paštu ar elektroniniu paštu, laikomas pateiktu tik tuo atveju, jeigu prašyme nurodytas įsipareigojimas apmokėti už atliktus darbus, parengtų dokumentų pateikimo būdas, užtikrinta teksto apsauga ir galima identifikuoti pareiškėją. Teikiant prašymą paštu, turi būti pridėta pareiškėjo asmens dokumento kopija.

Atkreipiame dėmesį, kad, jei butas yra įkeistas, tai gali būti reikalaujama kreditoriaus sutikimo, jei Lietuvos Respublikos hipotekos registro duomenyse yra nurodyta kliūtis juridiniam faktui įregistruoti (pvz. kliūtis juridiniam faktui registruoti būtų hipotekos / įkeitimo sutarties šalių susitarimas „kitaip neapsunkinti“, kitaip neapriboti“ ir pan.).
 
Redaguota: 2021-08-06 08:03

Atnaujinimus visada pasitikrinkite Registrucentras.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:22 Receptai – Patiekalai Morka, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Morka, Pienas

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.09.2019 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Citrininis pyragas
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau