Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 14

Negyvas kuprotasis banginis išplautas į krantą Mendocino apygardoje, Kalifornijoje

Jau trečią kartą šiais metais Mendocino apygardoje į krantą išplautas negyvas banginis. Vakar ryte netoli Fort Braggo aptiktas negyvas kuprotasis banginis.

Fort Bragge gyvenanti Elaine Tavelli ėjo pakrantės taku, kai apačioje pastebėjo akivaizdžiai kuprotojo banginio skerdeną.

Tavelli papasakojo, kad važiavo dviračiu Fort Braggo pakrantės taku, kai pamatė kitus, rodančius į gyvūną. Pro ją praėjo du reindžeriai, kurie taip pat patvirtino, kad gyvūnas buvo kuprotasis banginis.

Nusprendėme nenurodyti tikslios gyvūno buvimo vietos, kad neatkreiptume pašalinių žmonių dėmesio, kol jūrų biologai ir mokslininkai nustatys, kaip toliau elgtis su banginiu.

Vienas iš pagrindinių vizualinių požymių, kad gyvūnas yra kuprotasis banginis, yra akivaizdžios pilvo raukšlės - lygiagrečios linijos, einančios nuo gyvūno burnos dugno iki bambos, leidžiančios plėstis gerklei, kai maitinantis į ją patenka jūros vanduo.

2022 m. gegužės 17 d. netoli Jag Handle valstybinio rezervato Fort Bragge į krantą išplautas retas banginis su snapu.

2022 m. liepos 29 d. Portugalijos paplūdimyje netoli Mendocino pakrantės miestelio negyvas kašalotas buvo išmestas į krantą.

Sarah Grimes, Nojos nelaimės centro koordinatorė, mums sakė, kad šiuo metu jos komentarai yra riboti, tačiau patvirtino gavusi pranešimų apie negyvą banginį.

Šis kuprotasis banginis aptiktas Fort Braggo vandenyse praėjus savaitei po to, kai Point Rėjaus nacionalinėje jūros pakrantėje, maždaug 150 km į pietus nuo Fort Braggo, buvo rasta negyva kuprotojo banginio motina. Šiuo metu atliekama skrodimo ekspertizė ir tyrėjai bando nustatyti banginio mirties priežastį.

Nors kuprotojo banginio mirties priežastis dar nenustatyta, mokslininkai nustatė, kad laivų smūgiai yra pagrindinė palei Ramiojo vandenyno pakrantę migruojančių banginių žūties priežastis. Pasak laikraščio "San Francisco Chronicle", mokslininkai ir gamtosaugininkai ragina konteinerinius laivus ir naftos tanklaivius, kurie naudojasi pakrante kaip laivybos keliu, savanoriškai sumažinti greitį, kad vandenyne gyvenantys žinduoliai turėtų laiko pasitraukti iš kelio.

Kuprotieji banginiai apima daug porūšių, įskaitant Kalifornijos/Oregono/Vašingtono, gyvenančius šiaurinės pakrantės vandenyse. Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos atlikta analizė rodo, kad prie mūsų pakrantės gyventojų skaičius kasmet auga 8,2 proc.

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 22:01 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karpų
Karpos liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karpų, karpos, karpų gydymas, receptas karpoms, vaistažolės karpoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 12:56 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su bulvėmis

Tiesiogiai per 10 minučių paruošiame tikrą gardumyną! Ingredientai: 400 g bulvių; 150 g miltų; 1 a. š. druskos; 2-3 v. šaukštai augalinio aliejaus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau