Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 26

Potvyniai Naujajame Pietų Velse, Australijoje

Nuo 2022 m. rugsėjo 22 d. Australijos Naujojo Pietų Velso (NSW) dalis užklupo smarkios liūtys, dėl kurių keliose valstijos dalyse kilo potvyniai. Valstybinės avarinės tarnybos (NSW SES) atliko daugiau kaip 40 gelbėjimo operacijų dideliame vandenyje. Naujojo Pietų Vakarų Velso policija pranešė, kad dėl potvynio Vidurio Vakarų regione žuvo vienas žmogus.

Rugsėjo 24 d. Naujojo Pietų Vakarų Velso policija pranešė, kad Tullamore, netoli Parkeso, valstijos vidurio vakarų regione, Genareno upelyje, kurį užliejo potvynio vanduo, automobilyje buvo rastas berniuko kūnas.

Keturi automobilio keleiviai ištrūko ir sugebėjo įsikibti į medžius, kol buvo išgelbėti ir nugabenti į ligoninę. Tragiško atsitikimo metu automobilyje įstrigo penkiametis berniukas, kol jis atsidūrė po vandeniu. Vėliau toje pačioje vietoje buvo užlietas antras automobilis, tačiau jo keleiviai nenukentėjo.

Naujojo Pietų Velso valstijos VJVS duomenimis, rugsėjo 22 d. visoje valstijoje dėl lėtai judančios žemo slėgio sistemos prasidėjo smarkios liūtys. Australijos meteorologijos biuro (ABM) duomenimis, per 48 valandas iki rugsėjo 23 d. Meldrume esančioje meteorologijos stotyje iškrito 370 mm kritulių. Per 24 valandas iki rugsėjo 23 d. Lovannoje netoli Coffs Harboro iškrito 186 mm, o Woolie Beach netoli Graftono - 149,8 mm kritulių.

Rugsėjo 22 d. Naujojo Pietų Velso valstijos nepaprastųjų situacijų tarnybos komisaras Carlinas Yorkas sakė, kad Naujojo Pietų Velso nepaprastųjų situacijų tarnybos tebėra labai užimtos vakarinėje ir pietinėje valstijos dalyse.

"Daug kitų upių sistemų ir miestų patiria potvynius. Atlikome 49 gelbėjimo darbus ir išnagrinėjome 543 pagalbos prašymus", - sakė ji.

"Gelbėjimo operacijų, kai žmonės lieka įstrigę savo automobiliuose, vis daugėja. Dar kartą primename, kad žmonės stebėtų kelių būklę ir, jei pasitaiko potvynio paveiktas kelias, priimtų saugų sprendimą, apsisuktų ir ieškotų alternatyvaus maršruto."

Rugsėjo 22 d. pranešimų apie potvynius gauta iš daugelio valstijos vietovių, įskaitant Namoi upę Gunnedah ir Wee Waa vietovėse, Makvario upę Warrene, Velingtone ir Narromine, Lačlano upę Yuabalong, Jemalong ir Forbes vietovėse ir Narrano upę.

Rugsėjo 24 d. per žvalgybinį NSW SES sraigtasparnio skrydį netoli Gunnedah padarytose nuotraukose matyti, kad Namoi upė smarkiai užtvindyta. BoM duomenimis, rugsėjo 24 d. Namoi upė pasiekė aukščiausią lygį - 8,24 m, tačiau tikimasi, kad savaitgalį vandens lygis Gunnedoje išliks aukštesnis arba artimas didelio potvynio lygiui.

Tai pirmasis iš daugelio potvynių, kurių artimiausiu metu laukiama Naujojo Pietų Velso valstijoje. Naujojo Pietų Velso VJVS teigė, kad "ruošiasi įtemptam mėnesiui po to, kai buvo paskelbta trečioji La Nina".

"Įdarbiname papildomų savanorių, į potvynio paveiktas vietoves perskirstome transporto priemones ir valtis, ruošiame įrangą ir padalinius reaguoti", - pridūrė Naujojo Pietų Pietų Velso generalinis štabas.

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui

Pigmentinių dėmių blukinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui, receptai pigmentinių dėmių blukinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaist...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 19:30 Receptai – Patiekalai Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus
Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau