Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Religija » 2022 » Spalio » 2

Abuna Yemata Guh Etiopijoje - sunkiausiai pasiekiama garbinimo vieta žemėje

"Abuna Yemata Guh" Etiopijoje yra bene sunkiausiai prieinama garbinimo vieta žemėje. Bažnyčia iškalta uolos šone ir iš visų pusių apsupta stačių uolų.

Abuna Yemata Guh - monolitinė bažnyčia, esanti Etiopijos Tigrajaus regiono Hawzen woreda provincijoje. Jis yra 2580 metrų aukštyje ir į jį reikia kopti pėsčiomis. Jis išsiskiria savo kupolu ir gražia V a. sienų tapyba bei architektūra.

Bažnyčia yra iškalta uolos šone, o norėdami ją pasiekti, lankytojai ir maldininkai turi pereiti natūralų akmeninį tiltą, kurio abiejose pusėse yra apie 250 m bedugnė, tada paskutinį siaurą medinį pėsčiųjų tiltą, po to kopti vertikalia uolos siena, kuri priklauso tik nuo rankų ir kojų jėgos (basomis kojomis, nes ši vieta laikoma šventa), ir baigiasi 50 cm pločio atbraila per 300 m prarajos kraštą.

"Šios vietos yra palaimintos, - sako tėvas Assefa. "Mūsų šventasis globėjas gelbsti tuos, kurie krenta su jo vėju. Jie sugrįžta ant atbrailos nuo pusės kelio žemyn."

Assefos tėvo senelis taip pat buvo Abuna Yemata Guh kunigas, o tarp uolų palaidota daugybė kunigų kartų.

Bažnyčią pastatė šventasis Abuna Jemata, vienas iš devynių šventųjų, kurie V a. pabaigoje atvyko iš Sirijos, Konstantinopolio ir Romos, kad atneštų krikščionybę į Etiopiją.

Pirmosios 45 kilimo minutės nėra itin sudėtingos, tačiau yra kelios sudėtingos stačios atkarpos, kuriose reikia išsilaikyti ant kojų; galutiniam pakilimui gidai neša virves. Paskutines dvi minutes reikia tvirtų nervų, kad įveiktumėte paskutinį pakilimą ir pavojingą atbrailą virš 200 metrų aukščio kritimo.

Bažnyčioje saugomi vieni seniausių pasaulyje krikščioniškojo meno kūrinių.

Viduje smiltainio sienas puošia svarbiausių Biblijos veikėjų portretai ir patarlių atvaizdai.

Paveikslų, vaizduojančių figūras iš Senojo Testamento, yra daugiau nei iš Naujojo Testamento. Sausas oras ir drėgmės trūkumas išsaugojo šių meno kūrinių nepriekaištingą tobulumą.

Freskos, skirtos devyniems šventiesiems ir dvylikai apaštalų, sukurtos dar nuo pirmųjų krikščionybės pėdsakų Etiopijoje. Seniausios ikonos yra diptikų ir triptikų pavidalo, datuojamos XV amžiumi.

Nepaisant to, kad bažnyčia yra labai lankoma, parapijiečiai kelis kartus per savaitę kopia į uolą, įskaitant motinas su kūdikiais ant nugaros, nėščias moteris, kūdikius ir pagyvenusius žmones, kad galėtų dalyvauti pamaldose.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 07:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti

Pragulos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti, receptai nuo pragulų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 20:06 Receptai – Patiekalai Nuostabus pyragas su sūriu, kurį galima kepti kiekvieną dieną

Pasigaminkime skanų pyragą su sūriu. Receptas labai paprastas. Vaikai, šį pyragą mėgsta labiausiai!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau