Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 31

Meilės patarimai: 3 paprasti žingsniai santykiams stiprinti

Laimingi ir tvirti santykiai - tai abiejų įsimylėjėlių kasdienio sunkaus darbo rezultatas. Kad ir kokie tvirti atrodytų jūsų santykiai, kiekvienas poros narys turi nuolat stengtis, kad jie taptų dar tvirtesni. Psichologė ir pedagogė Svetlana Bašmakova pasakoja apie pagrindinius principus, kurie padės sustiprinti santykius.

1 žingsnis. Sutelkite dėmesį į save

Meilė sau yra pirmoji ir svarbiausia sėkmingų santykių sąlyga. Gaila, bet ją dažnai painioja su egoizmu – pagrindiniu partnerių konfliktų ir moralinio nepasitenkinimo šaltiniu.

Tačiau šie du elgesio modeliai neturi nieko bendro. Save mylintis ir vertinantis žmogus nežemins partnerio ir juo nemanipuliuos: jis pakankamai pasitiki savo patrauklumu, kad suteiktų savo antrai pusei laisvę santykiuose. Jis puikiausiai žino, kad jo gerosios savybės, vidinė jėga ir charizma yra tokios didelės, kad bus aukščiau už bet kokią konkurenciją.

Savarankiška moteris niekada nekankins savo išrinktojo begalinėmis pretenzijomis ir reikalavimais: ji elgiasi taip, tarsi santykiuose viskas būtų tobula. O kokia prasmė gaišti laiką ir švaistyti jėgas vyrui, su kuriuo jautiesi nekomfortiškai? Ji puikiai suvokia savo neidealumą, tačiau pajėgi savo trūkumus paversti stiprybėmis. Tokios partnerės labui stipriosios lyties atstovams visada norisi nuveikti daugiau nei įprasta, kad galima būtų pelnyti jos meilę ir pagarbą.

Kitas svarbus momentas – savimi pasitikinčios moterys neapleidžia saviugdos, todėl su jomis visada įdomu. Jos puikios pašnekovės, o gebėjimas sudominti vyrą ir nukreipti jo dėmesį tinkama linkme – vienas iš būdų išvengti konfliktų.

2 veiksmas. „Žaliojo žymeklio taisyklė“

Prisiminkite pagrindinį vaikų auklėjimo principą: nebarti už klaidas, o girti už pasiekimus. Vaikas sėkmingiau vystysis ta kryptimi, kuria nukreiptas jūsų pagyrimas ir palaikymas. Kaip nebūtų keista, suaugusiųjų atžvilgiu šis principas veikia nė kiek ne blogiau.

Atlikite eksperimentą su savimi: bent vieną dieną atsisakykite kritikuoti ir konstatuoti klaidas, o vietoj to išsakykite kiekvieną, kad ir nedidelį partnerio pasiekimą ir už jį pagirkite.

Užuot: „Vėl išmėtei savo daiktus po visą kambarį“, sakykite: „Puiku, kad suradai laiko išnešti šiukšles“.

Užuot: „Tu gi žinai, kad aš nemėgstu kvepalų“, sakykite: „Ačiū už nuostabią dovaną“.

Užuot: „Ir vėl visą vakarą prasivoliojai ant sofos“, sakykite: „Labai vertinu, kad tu tiek daug ir taip sunkiai pluši savo darbe ir stengiesi dėl šeimos“.

Ne taip jau sudėtinga kiekviename žmoguje surasti pliusų, tereikia stengtis pastebėti ne tik jo trūkumus, bet ir dorybes.

Šią taisyklę būtina taikyti ir sau patiems. Atleiskite sau už esamus netobulumus, nepriekaištaukite dėl to, kad per dieną pavyko padaryti mažiau, nei planavote. Būkite tokie, kokie esate iš tikrųjų, o ne įsivaizduojamu idealiu žmogumi ir leiskite sau patikėti, kad esate verti meilės ne mažiau, kaip tasai idealas.

Vertinkite tai, ką mokate padaryti gerai, ugdykite pagarbą nuosavoms pergalėms ir neleiskite kitiems jų nuvertinti. Taip, indų plovimas tris kartus per dieną – tai ne sportinis rekordas, pasiektas Olimpiadoje, tačiau jeigu besišaipantys patys pamėgintų tuo reguliariai užsiimti, noras šaipytis atlėgtų. O juk be buities darbų turite karjerą, rūpesčių, begalę reikalų, kurie atima labai daug laiko. Jūs tikrai turite už ką save pagirti, ir dabar pats laikas pradėti tai daryti!

Meilės patarimai: 3 paprasti žingsniai santykiams stiprinti

3 žingsnis. Suteikiame laisvę partneriui

Kiekvienam žmogui reikia asmeninės erdvės ir laiko, kurį jis galėtų skirti tik sau. Tai galioja tiek asmeniniam bendravimui, tiek interneto erdvei. Ir jūs, ir jūsų partneris ne tik galite, bet ir turėtumėte turėti savų draugų, su kuriais praleistumėte laisvalaikį, atskirai vienas nuo kito. Nereikia keistis socialinių tinklų slaptažodžiais ir suteikti savo antrai pusei prieigą prie visų savo paskyrų. Ir juo labiau negalima tikrinti telefonų

Jei vienas iš jūsų jausis akylai stebimas ir nuolatos tikrinamas, santykiams tai neduos jokios naudos. Poroje visų pirma turi viešpatauti pasitikėjimas. Jei nepasitikite išrinktuoju, laikas susimąstyti apie priežastis ir imtis veiksmų. Jei pavydas nėra patologinis, sutramdykite savo vidinį šnipą ir uždrauskite jam pažeidinėti partnerio asmenines ribas.

Daugiau bendraukite, aptarkite kiekvieną situaciją, kuri sukėlė bent lašelį nepasitikėjimo, stenkitės iš karto viską sudėlioti į savo vietas. Atminkite, kad be gebėjimo pasitikėti neįmanoma sukurti realiai tvirtų santykių.

Atminkite, kad toks siekis turi būti abipusis. Tiek jūs, tiek jūsų partneris turite būti vienodai pasirengę žengti žingsnius vienas kito link. Tačiau jei suprantate, kad visos pastangos susiduria su nesupratimu ir nėra visiškai įvertintos, neskubėkite kaltinti tik savęs. Galbūt turėtumėte persvarstyti savo aljansą ir nešvaistyti energijos jam stiprinti. 

Bet koks tikslas pasiekiamas, jei siekiamas drauge su mylinčiu ir suprantančiu žmogumi. Nenumokite ranka netgi į menkiausią progą papasakoti partneriui, kaip jūs jį vertinate. Demonstruokite savo pagarbą, rūpestį, dovanokite vienas kitam mažas dovanėles. Tegul jūsų santykiai stiprėja kiekvieną dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.09.2018 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karpų
Karpos liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karpų, karpos, karpų gydymas, receptas karpoms, vaistažolės karpoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

29.08.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 14:18 Receptai – Patiekalai Skanus abrikosų pyrago receptas. Be svorio!
Paprasčiausias skanus abrikosų pyrago receptas! Gaminame abrikosų pyragą! Gaminu jį kiekvieną savaitgalį! Greitas vasaros pyragas be svorio prie arbatos per 5 minutes + kepimas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau