Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Lapkričio » 1

90 proc. moterų nori būti šiame santykių modelyje. Pagrindinis jo trūkumas.

Kai gimstame, ateiname į pasaulį su savo požiūriais, vertybėmis ir taisyklėmis. Tas pasaulis yra mūsų šeima. Augdami sužinome, kad pasaulis yra daugialypesnis, nei manėme. Susipažįstame su kitais žmonėmis, sužinome naujų dalykų ir išmokstame bendrauti su priešingos lyties atstovais. Tačiau nors žmonių tarpusavio sąveikos modeliai gali būti skirtingi, mūsų sąveikos modelis bus panašus į mūsų šeimos sąveikos modelį.

Štai kodėl visos mergaitės, kurioms reikia meilės ir rūpesčio, patenka į santykių modelį: TĖVAS - DUKRA. 

Visi berniukai, kurie mėgsta būti perdėtai globėjiški ir rūpestingi, prisiimti atsakomybę už savo merginos/žmonos būklę, padėti, kai pagalbos nereikia, ir jaučia didžiausią nerimą, kai reikalai tampa nekontroliuojami.

Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinį tėvo ir dukters santykių modelio trūkumą.

Tokiame modelyje, be jokios abejonės, esama labai daug pliusų, juk kam gali nepatikti, kai tavimi rūpinasi, tave globoja, tenkina daugumą tavo poreikių, o čia dar ir vyšnia ant torto: „Brangioji, tau už nieką nereikia prisiimti atsakomybės. Viską padarysiu aš pats“…

Pasaka, o ne gyvenimas… Bent jau taip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Bet jei pasigilintume, pamatytume absoliutų kolapsą. Ypač jei pora nemoka persijungti tarp modelių ir gyventi arba despotiško tėvo, arba infantilaus vaiko būsenoje.

Taigi. Kuo vaikas skiriasi nuo suaugusiojo?

Teisingai – suaugęs žmogus pajėgus savarankiškai patenkinti visus savo poreikius, aiškiai supranta ir realizuoja savo norus, bei žino, kaip juos pasiekti. Skirtingai nei vaikas.

Būtent todėl pagrindinis tokio santykių modelio trūkumas yra vaiko priklausomybė nuo tėvų. Tai yra, Dukters nuo Tėvo. Priklausomybė gali pasireikšti įvairiuose lygmenyse: emociniame, fiziniame, finansiniame. Tačiau priklausomybė bus bet kokiu atveju.

Moterys, gyvenančios su vyrais–tironais, kurios visiškai apleido savo asmenybę, potencialą, asmeninę realizaciją šeimos labui – visos jos priklauso tai pačiai „Dukros“ kategorijai iš mūsų nagrinėjamo santykių modelio.

Tai moterys, kurios, atrodytų, visa savo išvaizda gali parodyti, jog žino savo vertę ir, jos, atvirai kalbant, gali išties atrodyti labai prašmatniai, tačiau giliai savo viduje visiškai neturi savo vertės jausmo. Jų gyvenimas yra kupinas perdėto įsitraukimo. Tik perdėto įsitraukimo ne į savo pačios, o į partnerio (Tėvo) gyvenimą. Perdėtas įsitraukimas pajėgus viską aplinkui išlaikyti chaoso būsenoje, dėl ko visiškai nelieka energijos savo gyvenimui.

Toks santykių modelis yra persmelktas nerimo ir atsakomybės, nerimas – iš Dukters pusės, o atsakomybė (tuo pačiu ir perteklinė) – iš Tėvo. Tačiau nepaisant to, šis santykių modelis turi teisę egzistuoti. Pasakysiu dar daugiau, apie 90% merginų svajoja gyventi tokiame santykių modelyje. Nes visos jos jaučia iš vaikystės atsineštą deficitą. Arba dėl to, kad vaikystėje šeimoje nebuvo vyriškos figūros, arba dėl to, kad toji figūra buvo neadekvati.

Gyventi pagal tokį modelį normalu, kai abu partneriai yra pasirengę atviram ir sąžiningam dialogui ir sugeba nekenksmingu būdu persijungti iš vieno modelio į kitą.

Bet kokiuose santykiuose – gebėjimas kalbėtis savaime yra vertingas. Ir esant tam tikram sąmoningumo lygiui, tai netgi intymiau už seksą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

29.08.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Prostatos gydymui
Prostata liaudies medicinoje, Prostata, receptai nuo prostatos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

09.08.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Klasikinio minkšto sūrio sūryme receptas namuose

Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui. Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau