Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Lapkričio » 23

Pagrindinės berniukų auginimo taisyklės

Kiekvienas iš tėvų nori, kad jo vaikas būtų geriausias, koks tik gali būti. Taigi kokios yra svarbiausios auklėjimo sritys, padedančios formuoti berniuko asmenybę?

Svarbiausias ir svarbiausias auklėjimo dalykas yra tinkamas pavyzdys vaiko akyse.

Idealus pavyzdys yra tėvas. Jei tokio nėra, tuomet tam, kad susidarytų tam tikras žmogaus įvaizdis, gali padėti senelis, dėdė, krikštatėvis.

Motinos meilė ir rūpestis.

Būtent motina berniukui parodo ir moko, kaip suvokti moterį, jos apkabinimai, rūpestis, bučiniai ir priėmimas moko berniuką gerbti ir branginti moteris ir kitus žmones.

Pagyrimai ir parama.

Tai neatsiejama auklėjimo dalis, leidžianti vaikui pasitikėti savimi ir formuojanti teigiamą požiūrį į pasaulį ir jo pasiekimus.

Atsakomybės ugdymas

Svarbu išmokyti vaiką, kad bet koks veiksmas turi savų pasekmių, už kurias teks prisiimti atsakomybę. Taip pat svarbu pratinti prie tvarkos kasdieniame gyvenime.

Svarbu berniuką išmokyti ekologiškai reikšti savo emocijas ir jausmus, o ne slopinti juos, ar dėl jų gėdintis. Jis, žinoma, yra būsimas vyras, tačiau ir būsimi vyrai turi teisę liūdėti, verkti, bijoti, išsigąsti ir pan.

Būtina skatinti vaiko savarankiškumą

Net jeigu vaikas veikia lėtai, nerangiai ir nemokšiškai, suaugusieji neturėtų perimti iniciatyvos ir padaryti visus darbus už jį. Galite vaikui padėti, bet neatimkite iš jo asmeninių laimėjimų net ir smulkmenose.

Neatimkite iš vaiko teisės rinktis, negniuždykite jo siekių ir norų

Labai puiku suteikti berniukui galimybę pačiam pasirinkti, pavyzdžiui, „nori dėvėti šiuos šortus ar kitus?“ Toks paprastas veiksmas leidžia vaikui pajausti atsakomybę už savo sprendimą. Arba jeigu vaikui kilo noras prisirinkti įvairiausių nešvarių akmenukų ar šakelių ir susiręsti iš viso to kokį nors namuką – nereikia to drausti ar brukti savo nuomonės apie tai, koks tas namukas turėtų būti. Leiskite jam pačiam vadovauti savo fantazijų skrydžiui.

Negalima pažeidinėti jo asmeninių ribų, net jeigu jis, atrodytų, dar visai mažas

Kiekviena gyva būtybė turi poreikį turėti savo erdvę, ir berniukas čia – ne išimtis. Žinodamas savo ribas, gebėdamas priimti sprendimus ir pasirinkti, berniukas, užaugęs vertu vyru, pats gerbs kitų ribas, tuo pat neleisdamas pažeisti savųjų.

Svarbu, kad tėvai nepersistengtų, stengdamiesi iš berniuko išauginti tikrą vyrą, kitaip galite sužaloti vaiko individualumą ir unikalumą.

Auginti vaiką, berniuką ar mergaitę, nėra lengvas darbas, tačiau šiame kelyje svarbiausia suprasti, kad nė vieno vaiko neįmanoma išlepinti sveika meile, palaikymu ir priėmimu.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.11.2017 laikas 10:38 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (ramunėlė, juoduogio šeivamedis, liepžiedžiai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai, liepos žiedai

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 16:53 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos bulvės

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau