Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Lapkričio » 26

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»: ką mokslininkai sako apie šiurpią galūnę

Brazilijos paplūdimyje pora vaikščiojo po paplūdimį, kai jame aptiko šiurpų objektą. Žmonės pastebėjo, kad tai, ką jie rado, atrodė "kaip ateivio ranka smėlyje".

Ką pagalvotumėte, jei paplūdimyje rastumėte tokią "ranką"?

Leticia Gomez Santiago ir jos draugas Devaniras Souza vaikščiojo pakrante, kai susidūrė su milžiniška ranka ilgais kauliniais pirštais. Jie nufotografavo objektą ir paskelbė jį socialinėje žiniasklaidoje. 

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Nuotraukas pastebėjo jūrų biologas Erikas Kamingas, kuris teigė, kad "ranka" priklauso banginiui, delfinui ar net jūrų kiaulutei. Sprendžiant iš irimo stadijos, jūros gyvūnas nugaišo maždaug prieš 18 mėnesių.

Delfinų pirštai

Nors rasta galūnė atrodo tarsi svetima, tokia anatomija būdinga jūrų žinduoliams, kurie šį bruožą perėmė iš savo protėvių, vaikščiojusių sausuma maždaug prieš 50 mln. metų. Banginiai, delfinai ir jūrų kiaulės yra stambaus, maždaug lapės dydžio gyvūno su pailgu kūnu ir uodega palikuonys. Ši senovinė būtybė klajojo po žemę ir medžiojo vandenyje, kol tapo visiškai vandeninga.

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Norėdamas iliustruoti banginių anatomiją, praėjusiais metais Danijos valstybinio gamtos istorijos muziejaus stuburinių zoologijos docentas ir herpetologijos kuratorius daktaras Markas D. Schertzas išpjaustė į krantą išplautą banginį su snapu. Gyvūno "rankų" nuotraukos apskriejo internetą visame pasaulyje! 

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Tada Schertzas pasakė: "Gyvūnų plaštakos ne kartą evoliucionavo skirtingose žinduolių ir roplių linijose, kiekvieną kartą skirtingai; tačiau pagrindinė struktūra yra penkiapirštės galūnės, tačiau specifinė [galūnių] struktūra labai skiriasi."

Brazilijos paplūdimyje rasta «ateivio ranka»

Ar žinojote apie šią jūrų gyvūnų savybę?

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.07.2019 laikas 22:23 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Lengvas ir skanus kefyrinis tortukas
Kefyrinis tortukas receptas. Paruošimas: Suplakame visus komponentus. Tešla gaunasi kaip tiršta grietinė. Dalijame tešlą į 2 lygias dalis, į vieną beriame 1 arbatinį šaukštelį kakavos. Iškepame 2 papločius, atvėsiname ir perpj...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas
Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ką šis pasaulis kada no...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:16 Dirbtinio lietaus sukėlimas 1916 m. sukėlė tikrą potvynį
Hatfildas ir didysis San Diego potvynis: Čarlzas Hatfildas perskaitė apie "Rainmaking (Lietaus sukėlimą)" ir ėmė kurti savo lietaus sukėlimo metodus. Iki 1902 m. jis sukūrė slaptą 23 cheminių medžiagų mišinį didelėse cinkuotose garinimo talpyklose, k...

Skaityti daugiau