Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 6

Šveicarija, susidūrusi su energetikos krize, ketina uždrausti elektrines transporto priemones

Pranešama, kad Šveicarija planuoja šią žiemą uždrausti naudoti elektrines transporto priemones (EV) dėl besitęsiančios energetikos krizės.

Dėl priklausomybės nuo importo Šveicarijos valdžios institucijos nerimauja, kad šią žiemą gali kilti didžiulė energijos krizė. Apie 60 % Šveicarijos energijos gaunama iš hidroelektrinių.

Apie tai praneša Thegatewaypundit.com: Dar 30 proc. elektros energijos pagaminama atominėse elektrinėse, kurių vyriausybė jau nusprendė palaipsniui atsisakyti. Pasak savaitraščio "Euro Weekly News", likusią Šveicarijos energijos dalį sudaro tradicinis iškastinis kuras ir vėjo jėgainės.

"Fox News" pranešė:

Šeštadienį "The Telegraph" pranešė, kad Šveicarijos pareigūnai parengė nepaprastosios padėties pasiūlymus, kuriais ribojamas elektros energijos naudojimas, jei šią žiemą bus blogai.

Pavyzdžiui, parduotuvėms gali tekti sutrumpinti darbo laiką, gali tekti apriboti transliacijos paslaugas, o pastatai gali būti šildomi tik iki 20 laipsnių Celsijaus arba 68 laipsnių Farenheito.

Pasak "Telegraph", siekiant išvengti elektros energijos tiekimo sutrikimų, gali būti draudžiami koncertai, teatro spektakliai ir sporto renginiai.

Šalies ekstremaliųjų situacijų planas suskirstytas į du lygmenis: krizinį ir nepaprastąjį. Jame taip pat numatyti trijų lygių apribojimai pirmoje pakopoje ir dviejų lygių apribojimai trečioje pakopoje.

Šveicarijos pareigūnai kiekvieną pakopą ir lygį aktyvuos atsižvelgdami į tiekimo lygį. Mažiausiai pastatus bus galima šildyti tik iki 20 laipsnių Celsijaus. Situacijai intensyvėjant, elektra varomomis transporto priemonėmis bus galima važiuoti tik būtiniausiomis kelionėmis, o blogiausiu atveju bus nutrauktas koncertų ir sporto renginių organizavimas.

Į planą taip pat įtrauktos papildomos priemonės, pavyzdžiui, eskalatorių ir šventinių žibintų išjungimas, lapų pūstuvų nutildymas ir kriptovaliutų kasybos uždraudimas.

Galima priminti, kad panašūs įvykiai nutiko Kalifornijoje, kur gyventojai buvo raginami vengti įkrauti savo elektromobilius piko valandomis, kad išvengtų elektros energijos tiekimo sutrikimų.

"Kalifornijos gyventojai primygtinai raginami sumažinti elektros energijos suvartojimą nustatant termostatus į 78 ar aukštesnę temperatūrą, jei leidžia sveikata, vengti naudoti pagrindinius prietaisus ir išjungti visas nereikalingas šviesas", - paskelbė pareigūnai. "Rytoj skelbiamas "Flex Alert" perspėjimas - tai jau ketvirtas iš eilės raginimas taupyti elektros energiją, nes didžiąją valstijos dalį tebeslegia didelė karščio banga."

Pranešimas paskelbtas po kelių dienų, kai buvo priimtas įstatymas, draudžiantis iki 2035 m. parduoti naujus benzinu varomus automobilius.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 18:12 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su grikiais
Gaminame. Kiaulienos kotletai su grikiais. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Šalavijas vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Šalavijo, Vandens

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau