Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Gruodžio » 31

Bėganti nosis, sloga: ką daryti pajutus pirmuosius simptomus

Peršalimas ir šaltis gali išprovokuoti ne tik rinitą, pasireiškiantį paprasta sloga, bet ir sudėtingesnę ligą - maksiliarinį sinusitą. Viršutinio žandinio sinuso uždegimas - tai viršutinio žandinio sinuso gleivinės uždegimas, kuris gali išplisti į kaulines sieneles.

Šaltis ir hipotermija gali išprovokuoti ne tik rinitą, pasireiškiantį paprasta sloga, bet ir sudėtingesnę būklę - viršutinio žandikaulio sinusitą.

Pažasties sinusitas yra viršutinio žandikaulio sinuso gleivinės uždegimas, kuris gali progresuoti į kaulines sieneles.

Jis sukelia stiprius galvos skausmus, kvėpavimo sutrikimus, pablogėja bendra organizmo būklė. Ypač pavojinga, kai viršutinio žandikaulio sinusuose kaupiasi pūliai. Pūliai sukelia infekciją, kuri gali patekti į smegenis ir sukelti smegenų uždegimą.

Todėl, jei jums bėga iš nosies, visada kreipkitės į gydytoją. Ir vykdykite visus jo nurodymus. Taip pat galite naudoti liaudies medicinos priemones.

Liaudiškos priemonės pirmiesiems rinito simptomams gydyti

- Sumaišykite po 1 šaukštelį šviežiai užplikytos juodosios arbatos, skysto medaus ir citrinos sulčių. Įlašinkite po 3 lašus į kiekvieną šnervę kelis kartus per dieną.

- Atskieskite medų šiltu vandeniu (ne aukštesnės kaip 45 C temperatūros) santykiu 1:4. Lašinkite po 5-8 lašus į kiekvieną šnervę 4 kartus per dieną.

- Į šviežiai išspaustas burokėlių sultis įdėkite medaus (7:3). Lašinkite po 5-8 lašus į kiekvieną nosies angą 4 kartus per dieną.

- Į šviežių morkų sultis įpilkite tiek pat alyvuogių aliejaus. Įlašinkite po 2 lašus į kiekvieną šnervę iki 8 kartų per dieną.

sloga, sinusitas, medus, ramunėlės, liaudies medicina, peršalimas

- Sumaišykite morkų ir burokėlių sultis, įpilkite 10 % alkoholio propolio ekstrakto (2:2:1). Įlašinkite po 3 lašus į kiekvieną šnervę 5 kartus per dieną.

- Krienų sultys, sumaišytos su alyvuogių aliejumi ir alkoholine propolio tinktūra (1:6:2). Įlašinkite po 3-5 lašus į kiekvieną šnervę 5 kartus per dieną. Procedūra turėtų būti atliekama iki apčiuopiamo palengvėjimo.

- 0,5 šaukštelio 30 % alkoholinės propolio tinktūros užpilkite verdančiu vandeniu. Įkvėpkite šio mišinio po didele antklode.

- 2 valgomuosius šaukštus ridikėlių minkštimo suvyniokite į skudurėlį ir uždėkite ant viršutinių žandikaulių sinusų srities, prieš tai pateptos augaliniu aliejumi arba kūdikių kremu. Uždenkite pergamentu ir užriškite vilnoniu šaliku. Visa tai reikia daryti prieš miegą 10 minučių.

- Kas tris valandas pakaitomis į šnerves lašinkite po 2 lašus medaus (kaip lašus nuo viršutinio žandikaulio sinusito). Gydykite tol, kol palengvės.

- Ryte ir vakare į nosį pakaitomis įlašinkite po 6 lašus ištirpinto sviesto. Po procedūros 10 minučių pagulėkite atsipalaidavę.

- Kasdien į nosį įlašinkite iki 8 lašų šaltalankių arba erškėtuogių aliejaus.

- 3 valgomuosius šaukštus vaistažolių mišinio: jonažolės, šalavijo, levandos, eukalipto, ramunėlių, kraujažolės, lakišius (2:2:2:2:2:2:1:1), užpilti 2 litrais verdančio vandens.  Vartokite po 0,5 puodelio 6 kartus per dieną.

Visus minėtus receptus reikėtų naudoti vos pajutus pirmuosius slogos simptomus.

sloga, sinusitas, medus, ramunėlės, liaudies medicina, peršalimas

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

05.09.2018 laikas 13:58 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai odos alergijos gydymui

Odos alergija liaudies medicinoje, Odos alergija, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo odos alergijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išsiplėtusių venų gydymui
Išsiplėtusios venos liaudies medicinoje, išsiplėtusios venos, venos, venų gydymas, receptas venoms, vaistažolės venoms, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau