Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2023 » Sausio » 1

Demokratų gubernatorė Hochul įteisino žmonių palaikų kompostavimą Niujorke

Demokratė gubernatorė Kathy Hochul šeštadienį pasirašė teisės aktą, kuriuo įteisinamas žmonių palaikų kompostavimas.

Niujorkas tapo šeštąja valstija šalyje, kurioje įteisinta ši praktika.

Įstatymo projektą pateikė demokratė valstijos asamblėjos narė Amy Paulin ir demokratas valstijos senatorius Leroy Comrie. Jame teigiama, kad "natūrali organinė redukcija pagreitina biologinio irimo procesą antžeminėje talpykloje, natūraliai paverčiant žmogaus palaikus dirvožemiu. Šis metodas suteiks Niujorko gyventojams galimybę rinktis ekologiškai tvarią ir ekonomiškai efektyvią laidojimo ir kremavimo alternatyvą. Natūralus organinis redukavimas 2019 m. buvo įteisintas Vašingtono valstijoje ir šiuo metu vyksta teisėkūros procesas kitose valstijose."

Procesas trunka 60 dienų ir vyksta dedant asmens palaikus į indą ir užpildant jį medžio drožlių, liucernos ir šiaudų mišiniu.

Niujorko valstijos Katalikų konferencija griežtai pasisakė prieš įstatymo projektą.

"Kompostavimas mums, kaip visuomenei, asocijuojasi su tvariu metodu, kaip pašalinti organines šiukšles, kurios kitu atveju patenka į sąvartynus. Tačiau žmonių kūnai nėra buitinės atliekos, ir vyskupai nemano, kad šis procesas atitinka pagarbaus elgesio su mūsų žemiškaisiais palaikais standartą", - "Catholic Courier" sakė Dennisas Poustas (Dennis Poust), Niujorko valstijos Katalikų konferencijos vykdomasis direktorius.

"Kaip ir daugumoje Albanio valstijoje svarstomų įstatymų projektų, nebuvo surengti vieši klausymai, per kuriuos Niujorko gyventojai galėtų pasisakyti dėl įstatymo projekto privalumų ir trūkumų. Viskas vyko už uždarų durų", - pridūrė Poustas. "Vidutinis niujorkietis nė nenutuokia, kad šis įstatymo projektas buvo pateiktas, jau nekalbant apie jo priėmimą. Nors apie jį šen bei ten rašė spauda, jam buvo skirta labai mažai dėmesio, o tai kelia nerimą, nes mes tikrai manome, kad visuomenėje turėtų būti kalbama apie naujus žmonių palaikų laidojimo būdus, o visuomenė turėtų turėti galimybę apsvarstyti, ar tai yra ta kryptis, kuria norime eiti."

Birželio 1 d. paskelbtame pareiškime apie įstatymo projektą Niujorko valstijos katalikų konferencija teigė: "Nors ne visi turi vienodus įsitikinimus dėl pagarbaus ir pagarbaus elgesio su žmogaus palaikais, manome, kad yra daug niujorkiečių, kuriems šis siūlomas kompostavimo ir (arba) tręšimo metodas, kuris labiau tinka daržovių atraižoms ir kiaušinių lukštui nei žmogaus kūnui, geriausiu atveju būtų nepatogus."

Sietlo laidojimo namai "Recompose", kompostuojantys žmonių palaikus, ima 7 000 JAV dolerių ir giriasi, kad mirusiuosius gali paversti dirvožemiu "vos per 30 dienų".

Laidojimo namų interneto svetainėje aiškinama, kad jie siūlo "įkasimo" ceremoniją, kai kūnas įdedamas į kompostavimo indą.

"Kai atvyksite į "Recompose Seattle", jus pasitiks mūsų Paslaugų komandos narys, kuris jus palydės į Susirinkimo erdvę. Kai įeisite į Susirinkimo erdvę, matysite savo asmens kūną, gulintį ant tamsiai žalios lovos, kurią mes vadiname lopšiu, uždengtą natūraliu audiniu", - aiškinama svetainėje." Lopšys stovės priešais mūsų baltą šešiakampį slenkstinį indą, kuris yra perėjimas į mūsų laivų sistemą. Ceremonijos metu nuo pradžios iki pabaigos jums vadovaus "Recompose Services" specialistas."

Bendrovė teigia, kad "kiekvienam asmeniui, pasirinkusiam "Recompose", o ne įprastą laidojimą ar kremavimą, į atmosferą nepatenka viena metrinė tona anglies dioksido. Be to, mūsų kompostavimo metodas reikalauja 1/8 įprasto laidojimo ar kremavimo energijos. "Recompose" leidžia jums pasirinkti gyvenimo pabaigos būdą, kuris stiprina aplinką, o ne ją niokoja."

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite, aukokite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
2
Dabar tiksliai žynau ,žmonia degraduoja ! Ateina jos pabaiga .
avatar
0
3
Na, čia nejuokinga....  Žmogaus tapatybė niekinama iki komposto....  sad
avatar
0
1
Dulke gymiai, dulke pranyksi.... Nebereiks, tavo tapatybės, tavo prisiminimų, tavo artimų....
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.07.2019 laikas 22:23 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Lengvas ir skanus kefyrinis tortukas
Kefyrinis tortukas receptas. Paruošimas: Suplakame visus komponentus. Tešla gaunasi kaip tiršta grietinė. Dalijame tešlą į 2 lygias dalis, į vieną beriame 1 arbatinį šaukštelį kakavos. Iškepame 2 papločius, atvėsiname ir perpj...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 16:02 Receptai – Patiekalai Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai
Gardžių ir lengvai pagaminamų meduolinių grybukų receptas. Pasigaminkime namuose. Kitoks grybukų paruošimo receptas. Žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 15:10 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišinys nuo karščiavimo, temperatūros
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, temperatūra. Ingredientai: liepos žiedai, čiobrelis, ramunėlės žiedai, vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau