Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2023 » Sausio » 7

Japonijos ministras ragina kurti naują pasaulio tvarką

Japonijos prekybos ir pramonės ministras ketvirtadienį pareiškė, kad būtina sukurti "naują pasaulio tvarką", kuri padėtų pasipriešinti autoritarinių režimų, klestėjusių laisvosios prekybos ir ekonominės tarpusavio priklausomybės laikotarpiu po Šaltojo karo, įsigalėjimui.

"Autoritarinės šalys yra sukaupusios didžiulę galią tiek ekonomine, tiek karine prasme", - sakė Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Yasutoshi Nishimura ir pridūrė: "Privalome atkurti pasaulio tvarką, grindžiamą pamatinėmis vertybėmis - laisve, demokratija, žmogaus teisėmis ir teisine valstybe."

Ar šioje "naujoje pasaulio tvarkoje" piliečiams bus leista laisvai kalbėti internetu? Arba prieštarauti radikalioms ideologijoms mokyklose? Arba abejoti rinkimų rezultatais? O gal tai bus tik dar viena autoritarizmo forma su PR kampanija? Nukrypstame nuo temos.

Nishimura kalbėjo prieš Japonijos Ministro Pirmininko Fumio Kishida vizitą į Vašingtoną kitą savaitę, kurio metu, kaip tikimasi, bus aptarti tokie klausimai kaip Ukraina, Šiaurės Korėja ir Kinijos įtampa su Taivanu. Prieš šį aukščiausiojo lygio susitikimą įvyks abiejų šalių gynybos ir užsienio reikalų ministrų derybos.

Šią savaitę F. Kishida sakė, kad aptars naują Tokijo saugumo politiką po to, kai pagrindinė Vašingtono sąjungininkė kovojant su augančia Kinijos galia Azijoje praėjusį mėnesį pristatė didžiausią nuo Antrojo pasaulinio karo laikų karinių pajėgų didinimą. - Reuters

"Mums gali prireikti pasirengti nustatyti šalių, norinčių imtis prievartos, užkardas ir, jei reikia, imtis atsakomųjų priemonių", - sakė Nishimura, kuris įspėjo, kad demokratinės valstybės turi saugoti savo pramoninę galią ir apsisaugoti nuo technologijų vagysčių, ypač tų, kurios gali būti panaudotos kariniams tikslams.

Jis taip pat paragino JAV ir Japoniją bendradarbiauti ne tik puslaidininkių, biotechnologijų, dirbtinio intelekto ir kvantinių mokslų srityse ir pažadėjo glaudžiau bendradarbiauti su Vašingtonu eksporto kontrolės srityje.

"Mums būtina stiprinti bendradarbiavimą eksporto kontrolės srityje", - pridūrė jis. "Įgyvendinsime griežtą eksporto kontrolę, pagrįstą tarptautiniu bendradarbiavimu, kartu glaudžiai dalyvaudami keičiantis nuomonėmis su Jungtinėmis Valstijomis ir kitomis atitinkamomis šalimis."

Prieš sakydamas kalbą Nishimura susitiko su JAV prekybos sekretore Gina Raimondo. Prie poros prisijungė IBM ir Japonijos įmonės "Rapidus Corp" vadovai, su kuriais aptarė bendradarbiavimą puslaidininkių mokslinių tyrimų ir plėtros srityje.

Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Yasutoshi Nishimura kalba Strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS) atstovams apie Japonijos 2023 m. G7 prioritetus sausio 5 d. CSIS būstinėje Vašingtone. (AP nuotrauka)

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Paprasčiausias ir sėkmingiausias naminės duonos receptas

Su kvapnia, traškia plutele, tikras skanumėlis. Skanios naminės duonos receptas gaminkite duoną patys namuose!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau