Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Spalio » 17

Kokios Dietos Turi Laikytis Tie, Kuriems Pašalinta Tulžies Pūslė?

Visi žinome, kad pašalinus tulžies pūslę, reikia laikytis dietos. Gydytojai dažniausiai sako, ko negalima vartoti, tačiau palyginti retai nurodo, ką galima valgyti.

Pirmosios dienos po chirurginės operacijos

Pirmosiomis dienomis svarbu neperkrauti virškinamojo trakto, nes negalima leisti, kad maistas nusistovėtų. Pirmąsias kelias dienas po chirurginės operacijos ligoniui tenka gulėti ligoninėje, čia jis maitinamas taip, kad virškinamojo traktas nebūtų perkrautas. Ligoniui leidžiama gerti silpnos arbatos ar vandeniu praskiestų nerūgščių vaisių sulčių. Šiek tiek vėliau galima valgyti morkų suflė (suflė yra keptas kiaušinių patiekalas su įvairiais priedais). Svarbiausia, kad tuo metu neužkietėtų viduriai.

Dienos receptas: daržovių suflė

Smulkia tarka sutarkuokite morkas ar burokėlius, troškinkite vandenyje be aliejaus. Kai daržovės suminkštės, supilkite 1 valgomąjį šaukštą pieno ir suplaktą kiaušinio baltymą. Pašaukite karštoje orkaitėje, kepkite 20 minučių.

Pirmoji savaitė

Svarbu valgyti mažomis porcijomis, tulžies sultis skiesti gausiu skysčių kiekiu. Namuose patariama valgyti 6-7 kartus per dieną, tuomet be tulžies pūslės virškinamojo trakto darbas nesutriks. Patariama valgyti vienu ir tuo pačiu metu, nes, pašalinus tulžies pūslę, tulžies sulčių nėra kur laikyti.

Paskutinį kartą patariama valgyti ne vėliau nei 2 valandos prieš miegą. Per dieną patariama išgerti apie 1,5 litro skysčių. Tai gali būti erškėtrožių uogų nuoviras, nerūgščios sultys (geriausiai su minkštimu, sterilizuotų), negazuotas mineralinis vanduo.

Namuose atgaunantiems jėgas po chirurginės operacijos negalima valgyti šviežių vaisių ir daržovių, nes šie produktai pagausina tulžies sulčių išsiskyrimą. Negalima valgyti ir ruginės duonos.

Patariama valgyti garuose troškintų trintų mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų.

Labai svarbu, kad patiekalai būtų vidutinės temperatūros. Tokiu metu naudinga valgyti pieniškų sriubų, vištienos suktinukų, varškės apkepo, garuose troškintos mėsos suflė, kefyro, jogurto, košių, makaronų su sūriu, garuose troškinto kiaušinių baltymų omleto.

Desertui patariama gerti erškėtrožių uogų ar vaistinių augalų arbatos.

Pieniška daržovių sriuba

Pieną lygiomis dalimis praskieskite vandeniu. Kai pienas užvirs, suberkite smulkia tarka sutarkuotas morkas, ryžius, smulkiai supjaustytą svogūną, bulvę, žalumynus.

Virkite, kol sriuba išvirs ir lengvai sutirštės. Lengvai paskaninkite druska ir šaukšteliu sviesto.

Praėjus 2 mėnesiams

Praėjus 2 mėnesiams po operacijos, valgyti reikia tiek, kad neapkrauti virškinamojo trakto. Daugiau patariama valgyti baltyminio maisto, kuris praskiedžia tulžies sultis. Jei jausitės pakankamai gerai, nejusite nei skausmų, nei nemalonių pojūčių, tai valgiaraštį galite palengva praplėsti, tačiau turite vengti tam tikrų produktų.

Netekus tulžies pūslės, draudžiama valgyti gyvulinių riebalų bei kepto maisto.

Patiekalus galima skaninti tik švelniais prieskoniais ir pagardais. Reikia atsisakyti česnakų, gvazdikėlių, adžikos, aštraus ketčupo, chmeli suneli prieskonių ir majonezo. Šie prieskoniai ir pagardai skatina gausesnį tulžies sulčių išsiskyrimą.

Geriausiai valgyti daržovių arba išvirtų su vištienos sultiniu sriubų. Išvirusią sriubą galima paskaninti šaukšteliu sviesto ar alyvuogių aliejaus. Galima valgyti virtos liesos mėsos. Garnyrą galima ruošti nekepinant produktų. Tai gali būti garuose troškintos ar virtos morkos, moliūgai, patisonai, aguročiai, kalafiorai, burokėliai. Garnyrus naudinga skaninti žalumynais.

• Vakarieniaudami galite valgyti troškintos žuvies, pavyzdžiui, menkės. Garnyrui tinka virtos bulvės.

• Žmonėms, kuriems pašalinta tulžies pūslė, naudinga valgyti virtų kalmarų, krevečių ir midijų, nes juose gausu organizmo lengvai įsisavinamų baltymų.

• Vakarieniaujant naudinga valgyti liesos varškės, pavyzdžiui, varškės apkepo. Daug baltymų turintys produktai skystina tulžies sultis. Tokiu metu geriausias desertas - keptas obuolys ar obuolių marmeladas.

Pirmieji metai

Pirmaisiais metais po to, kai buvo pašalinta tulžies pūslė, valgiaraštį palaipsniui reikia plėsti. Jei pirmaisiais metais tinkamai maitinsitės, po vienerių metų Jūs galėsite dar pagausinti valgiaraštį.

Pilvo mankšta

Tiems, kam buvo pašalinta tulžies pūslė, naudinga speciali pilvo mankšta, kurią patariama pradėti daryti 1-2 mėnesiai po chirurginės operacijos.

• Stovėdami kojas laikykite pečių plote, rankas ant juosmens, atsargiai paeiliui kūną pasukiokite į dešinę ir į kairę.

Pilvas bus lengvai įtemptas, tačiau Jūs patys jausite kokio intensyvumo turi būti pratimai.

• Vėliau atsigulkite ant grindų, kojas sulenkite per kelius, giliai įkvėpkite, kelius palankstykite į vieną ir į kitą pusę.

Naudinga ant viršutinės pilvo dalies uždėti 200-300 g maišelį su smėliu. Iškvepiant maišelį reikia pakelti į viršų, įkvepiant - nuleisti.

Tuos pačius pratimus reikia daryti ir su smėlio maišeliu, uždėtu ant pilvo apačios.

Dienos receptas: kopūstai džiūvėsėliuose

Be aliejaus troškinkite kopūstus ar kalafiorus, ar šias daržoves pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Tada daržoves pabarstykite susmulkintais baltaisiais džiūvėsėliais, paskaninkite sviestu.

Siūlomas valgiaraštis

Pirmieji pusryčiai. Biri grikių kruopų košė su 0,5 arbatinio šaukštelio aliejaus, 1 stiklinė arbatos su pienu, 100 g fermentinio sūrio.

Antrieji pusryčiai. Keptas obuolys.

Pietūs. Vegetariški barščiai, virta mėsa su pienišku padažu ir aliejuje troškintomis morkomis bei vaisių kompotas.

Pavakariai. Erškėtrožių uogų nuoviras.

Vakarienė. Virta žuvis, aguročių, morkų ir kalafiorų ragu su aliejumi. mėtų arbata.

Prieš miegą. 1 stiklinė kefyro.

Per visą dieną galima suvalgyti. 300 g baltos duonos, 30 g cukraus, 10 g sviesto.

Draudžiama valgyti: riebios kiaulienos, avienos, žąsienos, antienos, lašinių; • mėsos sultinių; • valgomųjų ledų, gėrimo su ledu ir bet kurio šalto maisto, nes šaltis gali sukelti tulžies pūslės latakų skausmus ir spazmus; • rūkytų maisto produktų, marinatų, konservų, žuvies, ikrų; • aštrių prieskonių; • rūgštynių, špinatų, svogūnų, česnakų; • konditerijos gaminių su kremu; • sauso vyno ir šampano.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 10:02 Receptai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:59 Receptai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:31 Receptai Eklerai Su Avietėmis

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plak...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau