Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Vasario » 4

Apie įvairių ligų gydymą raugintais kopūstais ir keli raugintų kopūstų receptai

Žodis „kopūstas" yra kilęs nuo lotyniškojo žodžio „caput", kuris reiškiu „galva". Todėl taip ir buvo pavadinta ši daržovė. Kopūstai - viena labiausiai paplitusių daržovių. Yra žinomos ir gydomosios kopūstų savybės, todėl žmonės šiomis daržovėmis gydė įvairias ligas.

Bronchinės astmos gydymas

Bronchinė astma - lėtinė liga, kai dėl bronchų spazmų kamuoja dusulio priepuoliai ir kosulys. Sergantiems šia liga neretai sunku kvėpuoti. Pagrindinė bronchinės astmos priežastis - pokyčiai bronchų veikloje, kai sumažėja jų jautrumas ir reaktyvumas. Kartais bronchinė astma būna paveldima. Tokiais atvejais ligonio būklę  pablogina neigiamas aplinkos poveikis. Bronchinė astma gali būti ir alerginės kilmės, o jos priepuoliai ištinka, kai į organizmą patenka bakterijos, virusai ar grybeliai. Bronchinę astmą apsunkina ir kai kurios infekcinės ligos, lėtinis bronchitas, sinusitas, lėtinė pneumonija ir rinitas. Sergantiems bronchine astma patariama kasdien suvalgyti po 0,5 kg raugintų kopūstų, sumaišytų su 20 g svogūnų ir 5 g česnakų.

Vaikų bambos išvaržos gydymas

Bambos išvarža - priekinės pilvo sienelės vystymosi defektas. Tai gana dažna, ypač, mergaičių liga. Liaudies medicinos žinovai gydyti bambos išvaržą pataria raugintų kopūstų kompresais. Šį kompresą patariama palaikyti 2-3 valandas, keisti kelis kartus per dieną ir taip gydytis 30 dienų.

Impotencijos gydymas

Vyrų impotencijos priežasčių yra ne viena; stiprūs emociniai sukretimai, stuburo traumos, ilgalaikis piktnaudžiavimas alkoholiu, migdomųjų, raminamųjų ir kitų vaistų vartojimas. Kenčiantiems nuo lytinio bejėgiškumo kasdien su aliejumi patariama valgyti po 300 g raugintų kopūstų.

Hemorojus

Gydyti hemorojų taip pat patariama raugintų kopūstų sultimis, kurių 1-2 kartus per dieną patariama gerti po 1 stiklinę.

Meteorizmo gydymas

Meteorizmas - tai būsena, kai pilve susidaro dujos, pučia ir skauda pilvą. Ypač dažnai pilvą pučia ir skauda vaikams. Kenčiantiems nuo pilvo pūtimo 3 kartus per dieną patariama gerti po pusę stiklinės raugintų kopūstų sulčių. Jei raugintų kopūstų sultys yra karstelėjusios, jas reikia pakaitinti iki 50°C, nes tada išgaruos kartėlį sukeliantys eteriniai aliejai.

rauginti kopūstai, kopūstai, Maistas, Mityba, sveikata

Tulžiespūslės akmenligės gydymas

Sergantiems tulžies pūslės akmenlige 3 kartus per dieną 15-20 minučių prieš valgį patariama gerti po 1/2-1 stiklinę raugintų kopūstų sulčių ir gydytis 1,5-2 mėnesius. Sergantiems tulžies pūslės akmenlige taip pat patariama vartoti gydomojo kokteilio (sumaišykite po 1/2 stiklinės raugintų kopūstų ir pomidorų sulčių). Šio kokteilio 2-3 mėnesius patariama gerti 3 kartus per dieną.

Avitaminozės gydymas, kai organizme trūksta vitamino C

Šios ligos priežastis - ilgalaikė nepilnavertė mityba. Ši liga sukelia nemalonius ir skausmingus pojūčius:

• galvos skausmus ir galvos svaigimą;

• įtrūkimus lūpų kampučiuose;

• padažnėjusias infekcines ligas;

• kraujosruvas odoje;

• prastą savijautą;

• dantenų kraujavimą.

Sergantiems avitaminoze patariama reguliariai vartoti salotų su raugintais kopūstais bei 3 kartus per dieną, pusė valandos prieš valgį, gerti po 1/2 stiklinės raugintų kopūstų sulčių.

Žarnyno parazitų šalinimas iš organizmo

Žarnyno parazitai nėra tokie nepavojingi, kaip galėtų atrodyti, tačiau jie pažeidžia ne tik atskirus vidaus organus, bet ir visą žmogaus organizmą. Dėl žarnyno parazitų žmonės gali 

jaustis prastai, netekti svorio, tapti dirglesni, skųstis dažnu galvos svaigimu.

Kai parazitų žarnyne gausu:

• vaikai vystosi lėčiau ar net nustoja vystytis:

• žmogus vos ne nuolat jaučiasi silpnai;

• žmogaus atmintis gali sutrikti.

Iš organizmo išvaryti žarnyno parazitus efektyviai padeda rauginti kopūstai ir jų sultys. Raugintų kopūstų sulčių patariama gerti po 1/2 stiklinės pusė valandos prieš valgi. Taip pat naudinga 2-3 kartus per dieną, nemaišant su kitais produktais, valgyti po 100-200 g raugintų kopūstų.

rauginti kopūstai, kopūstai, Maistas, Mityba, sveikata

Dažno vidurių užkietėjimo gydymas

Vidūriai užkietėja dėl nusilpusios peristaltikos veiklos. Dažnai užkietė-jant viduriams, gali kamuoti depresija, pagausėti prakaitavimas, pablogėti apetitas, o pilve jaustis sunkumo jausmas. Užkietėjus viduriams, žarnyne kaupiasi ir po visą organizmą paplinta toksinės medžiagos.

Rauginti kopūstai padeda normalizuoti sutrikusį žarnyno darbą ir neutralizuoti žalingąjį toksinių medžiagų poveikį. Užkietėjusius vidurius laisvina raugintų kopūstų sultys, kurių patariama gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Odos nudegimų gydymas

Sunkius odos nudegimus neįmanoma gydyti be gydytojų pagalbos, tačiau lengvesnius odos nudegimus sėkmingai galima gydyti ir liaudies medicinos priemonėmis, pavyzdžiui, raugintais kopūstais.

Odos nudegimus efektyvu gydyti susmulkintų raugintų kopūstų lapų kompresais. Raugintų kopūstų lapus reikia susmulkinti į tyrę, uždėti ant nudegintos vietos, aprišti raugintų kopūstų sultyse suvilgytu tvarsčiu. Tokius kompresus ir tvarsčius patariama keisti 2-3 kartus per dieną. Būtina atminti, kad sūrios raugintų kopūstų sultys gali sukelti stiprų odos perštėjimą. Tokiais atvejais jas lygiomis dalimis arba santykiu 1: 2 reikia sumaišyti su vandeniu.

• Ant nudegintų odos vietų galima dėti ir nesmulkintų raugintų kopūstų lapų bei juos aprišti.

Odos žaizdų gydymas

Odos žaizdos būna nevienodai sunkios; sunkesnėms odos žaizdoms gydyti būtina gydytojo pagalba, o lengvesnes žaizdas galima gydyti ir liaudies medicinos priemonėmis.

Būtina atminti, kad žaizdose negalima palikti svetimkūnių, nes jie gali sukelti pūliavimą.

• 200 g raugintų kopūstų lapų sumalkite mėsmale ar kruopščiai susmulkinkite peiliu, sumaišykite su vieno žalio kiaušinio baltymu ir šiuo mišiniu sutepkite žaizdą.

• Norėdami suminkštinti žaizdą, panaudokite šviežiai raugintų kopūstų lapų kompresus.

Mastito gydymas

Mastitas - krūtų uždegimas. Neretai mastitu suserga kūdikius krūtimi žindančios moterys, kai sutrūkinėja ir patinsta krūtys, jos sukietėja ir tampa labai skausmingos. Susirgus mastitu būtina tuoj pat kreiptis į gydytojus, nes svarbu nesulaukti šios ligos komplikacijų. Susirgus mastitu, krūtimi negalima žindyti kūdikių, o pieną išpilti.

Mastito pažeistas krūtis galima apdėti raugintų kopūstų lapais, uždengti šilta antklode. Tokiais kompresais geriausiai gydytis prieš naktį.

Dantų skausmų malšinimas

Bandydami numalšinti dantų skausmus, išgerkite 100 ml raugintų kopūstų sulčių, o ant skaudamo danties dėkite dalį rauginto kopūsto lapo, jį tvirtai sukąskite dantimis.

Gaivos skausmų malšinimas

Malšindami galvos skausmus, ant skaudamų vietų uždėkite raugintų kopūstų lapus ir palaikykite, kol skausmai nurims.

Nemigos gydymas

Teigiama, jog miegant prabėga trečdalis žmogaus gyvenimo. Tačiau kiek ilgai reikia miegoti - kiekvieno žmogaus savybė. Miego trukmė priklauso ir nuo žmogaus amžiaus, ir nuo jo fizinės būsenos. Vaikams nuo 8 iki 14-15 metų per parą būtina miegoti bent 10 valandų. Suaugusiems žmonėms iki 45-50 metų per parą reikia miegoti ne trumpiau nei 7-8 valandas, o vyresniems nei 50-ties metų žmonėms neretai pakanka ir 7 valandų trukmės miego per parą.

Miego sutrikimus nulemia įvairios priežastys. Neretai - rūkymas, piktnaudžiavimas alkoholiu bei nepakankamas fizinis aktyvumas. Nemigos priežastys gali būti ir centrinės nervų sistemos sutrikimai, dažnai pažeidžiantys stresai ir padidėjusi nervinė įtampa.

Ruošdami nemigą padedančią gydyti priemonę, 0,5 arbatinio šaukštelio kopūstų sėklų užpilkite 1/2 stiklinės karšto vandens, virinkite 10 minučių, nukoškite. Šį nuovirą sumaišykite su 1/2 stiklinės raugintų kopūstų sulčių, išgerkite prieš miegą.

rauginti kopūstai, kopūstai, Maistas, Mityba, sveikata

Pagirių sindromo gydymas

Pagirių sindromu vadinama būsena, kai organizmas apnuodijamas pernelyg dideliu alkoholio kiekiu. Žmogaus būsena priklauso nuo apsinuodijimo sunkumo bei sveikatos būsenos. Esant pagirių sindromui, matosi šie požymiai:

• pablyškimas;

• apatija;

• pykinimas;

• sutrikusi širdies ir kraujotakos sistemos veikla;

• šaltas prakaitas;

• įdubusios akys;

• nusilpę raumenys;

• judesių koordinacijos sutrikimai;

• rankų drebėjimas.

Esant pagirių sindromui, naudinga vartoti raugintų kopūstų sulčių, nes jos numalšina ne tik nemalonius pojūčius, bet net ir skausmus.

• Su raugintų kopūstų sultimis galima paruošti gydomąją priemonę, kuriai reikia panaudoti: 3 stiklines raugintų kopūstų sulčių, 100 g svogūnų, 1 valgomąjį šankštą pomidorų padažo, pagal skonį - druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų. Susmulkinę svogūnus paruoškite tyrę, ją sumaišykite su raugintų kopūstų sultimis, pomidorų padažų maltais juodaisiais pipirais, druska ir cukrumi. Iš pradžių reikia išgerti 1/2 stiklinės šio kokteilio, vėliau per dieną mažais gurkšneliais išgerti likusią dalį.

Jei šis gėrimas bus pernelyg tirštas, jį lygiomis dalimis galite praskiesti vandeniu.

Ūminių uždegiminių odos ligų gydymas

Ūmias uždegimines odos ligas sukelia stafilokokai ir streptokokai. Neretai šių ligų priežastis būna užkrėtimas. Dažniau tokiomis ligomis serga vaikai. Gydydami ūmias uždegimine s odos ligas, kaip ir odos nudegimus, panaudokite raugintų kopūstų sultis, kuriomis sutepkite ligos pažeistas vietas.

Infekcinės alerginės odos ligos

Šios ligos - tai grupė ligų, kurios dėl įvairių priežasčių pažeidžia odą, gleivinę, o kartais ir nagus. Gydant šias ligas patariama panaudoti raugintų kopūstų kompresus.

• Vietoj raugintų kopūstų sulčių galima panaudoti raugintų kopūstų lapus. Lapus reikia ūždėti ant keturgubai sulenktos marlės ar ant medvilninės medžiagos, kompresą glaudžiai uždėti ant ligos pažeistų vietų.

Sergantiems ūmiomis infekcinėmis, alerginėmis ligomis nepatariama valgyti aštraus ir konservuoto maisto bei vartoti alkoholio. Taip pat svarbu vengti peršalimo, streso, nes visa tai silpnina organizmą ir skatina spartesnį ligos vystymąsi. Nepatariama nešioti sintetinių ir vilnonių baltinių, nes jie dirgina odą. Ligos pažeistų vietų nepatariama drėkinti ir plauti.

Daugiau skaitykite: 

Apie naudingąsias ir gydomąsias raugintų kopūstų savybes

Apie įvairių ligų gydymą raugintais kopūstais ir keli raugintų kopūstų receptai

Kaip rauginti kopūstus?

Anginos gydymas

Angina - užkrečiama infekcinė liga, kuria dažniausiai susergama peršalus. Susirgus šia liga krečia šaltis, pakyla aukšta kūno temperatūra, burnos gleivinė greitai perdžiūva, gerklę peršti, sunku ir labai skausminga nuryti. Apžiūrėjus matosi gerklės paraudimas ir padidėjusios glandos.

Angina dažniausiai trunka 6-8 dienas. Susirgus angina, ant glandų, vidinėje skruostų pusėje, atsiranda balsvai gelsvos apnašos, kurias nesunku pašalinti. Po apnašomis visada yra opelių, kurios iš burnos skleidžia nemalonų kvapą. Sergančiųjų kūno temperatūra pakyla iki 37~38°C. Po žandikauliais esantys limfmazgiai būna stipriai padidėję, bet neskausmingi.

Gydyti anginą galima raugintų kopūstų sultimis, jomis pastoviai skalauti gerklę. Taip pat naudinga po 50 ml 5-6 kartus per dieną gerti pašildytų raugintų kopūstų sulčių. Anginos gydymas raugintų kopūstų sultimis - papildomas gydymas, nes tenka vartoti ir gydytojų paskirtų antibiotikų. Gydytis raugintų kopūstų sultimis reikia iki tol, kol ligonis pasveiks.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

07.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis

Onkologinės ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis, receptai nuo onkologijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau