- 13.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 620 Peržiūros
- Komentarai
Lėtinis nuovargis - tai susirgimas, kurį dažniausiai sukelia stresas ir naudingųjų medžiagų trūkumas organizme.
Nuovargis - subjektyvus pavargimo pasireiškimas, kuris pasireiškia noru pailsėti, nutraukti arba sumažinti darbo krūvius. Galimos priežastys - medžiagų apykaitos sutrikimas, maistinių junginių, cukraus, askorbo rūgšties ir kitų vitaminų trūkumas organizme. Lėtinis nuovargis dažnai būna susijęs su emociniais krūviais, kitomis psichologinėmis priežastimis. Lėtinio nuovargio įveikimą turėtų kontroliuoti specialistas, taip pat būtina tinkamai sureguliuoti darbo ir poilsio režimą, laikytis racionalios dietos, vartoti gydytojo paskirtus medikamentus ir vitaminus. Naudinga pasidomėti ir liaudies medicinos receptais.
Reikės 1 arbatinio šaukštelio džiovintų rausvųjų rodiolių šakniastiebių, 500 ml vandens. Šakniastiebius susmulkinti, užpilti verdančiu vandeniu, laikyti 1 valandų, kad nusistovėtų. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštų 2-3 kartus per dienų prieš valgį. Altajaus krašto liaudies medicinoje antžeminės rausvųjų rodiolių dalys naudojamos kaip priemonė, mažinanti nuovargį ir didinanti darbingumų.
Sumaišyti 1 valgomąjį šaukštų vaistinių šventagaršvių šakniastiebių, paprastųjų jonažolių žolės, paprastųjų kraujažolių žiedų bei 500 ml vandens. Visus augalinius komponentus išdžiovinti, susmulkinti kiekvienų atskirai, sumaišyti. 2 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti verdančiu vandeniu, laikyti 20 minučių, kad nusistovėtų. Pervargus ir labai nuvargus, vartoti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dienų, paskutinį kartų, likus 1-2 valandoms iki miego.
Sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštų juodosios arbatos, apynių spurgų, valerijonų šakniastiebių su šaknimis, po 2 valgomuosius šaukštus pipirmėčių lapų, ramunėlių
žiedų, raudonėlių žolės, sukatžolių žolės, svilarožių šaknų, 500 ml vandens. Arbatą kruopščiai sumaišyti su smulkintomis žolelėmis. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti verdančiu vandeniu, laikyti 10 minučių, kad nusistovėtų. Vartoti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną.
Sumaišyti po 2 valgomuosius šaukštus avižų žolės, dygliuotųjų kardažolių lapų, po 1 valgomąjį šaukštą pipirmėčių lapų, raudonėlių žolės, 500 ml vandens. Augalus susmulkinti, sumaišyti. 2 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 20 minučių, kad nusistovėtų. Vartoti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.
Sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštą kviečių, avižų, miežių grūdų, 500 ml vandens. Grūdus sumalti kavamale. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti šiltu vandeniu, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, paskui nukošti. Vartoti (rekomenduojama su medumi) 2-3 kartus per dieną.
Sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštą kirvenių šaknų, ženšenio šakniastiebių, miškinių žemuogių lapų, paprastųjų gervuogių lapų, siauralapių gauromečių lapų, juodųjų serbentų lapų, čiobrelių žolės, 2 valgomuosius šaukštus bergenijų juodųjų lapų, 250 ml vandens. Visus komponentus susmulkinti. 1 arbatinį šaukštelį mišinio iš vakaro užpilti šaltu vandeniu, ryte užvirinti, palaikyti 1 valandą, kad nusistovėtų,
nukošti. Vartoti (geriau su medumi) 1-2 kartus per dieną po stiklinę. Šis gėrimas bendrai stiprina organizmą, tonizuoja. Gerai padeda įveikti didelį nuovargį.
Mėsmale sumalti žalius avižų augalus, pridėti pilną butelį, užpilti spiritu. Tamsioje vietoje kambario temperatūroje laikyti 3 savaites, kartkartėmis supurtyti, paskui nukošti. Vartoti po 20-30 lašų su 1 valgomuoju šaukštu vandens 3-4 kartus per dieną prieš valgį. Spiritinė tinktūra bendrai stiprina organizmą, tonizuoja, padeda įveikti pervargimą.
Susmulkinti 2 valgomuosius šaukštus nuplautų ir išdžiovintų ženšenio šakniastiebių, sumaišyti su 2 valgomaisiais šaukštais grikių medaus. Paruoštą masę užpilti 50 ml degtinės, laikyti 7 dienas, nukošti. Vartoti 2-3 kartus per dieną po 10-20 ml, paskutinį kartą, likus 4 valandoms iki miego. Gydymo kursas - ne mažiau kaip 30 dienų.
Reikės: 1 stiklinės avižų kruopų, 3 valgomųjų šaukštų medaus, 1 l virinto vandens, 1 l pieno.
Avižų, kruopas užpilti virintu vandeniu, virti, kol sutirštės kaip skystas kisielius, nukošti, įpilti pieną ir vėl pavirti, paskui atvėsinti, sudėti medų, išmaišyti. Pieno kisielių gerti šiltą po 1 stiklinę 2-3 kartus per dieną, jei vargina išsekimas ar organizmas labai nusilpsta. Gėrimas labai naudingas pagyvenusio amžiaus žmonėms, ypač nuo senatvinio silpnumo, išsekimo ir organizmo nusilpimo.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau